Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE BUNUDA GÖRDÜ
TÜRKİYE BUNUDA GÖRDÜ
İstanbul Polisi, gece yarısı operasyon yaptı. Bazı adreslerde aramalar sürerken, gözaltına alınanlar arasında Emniyetin üst düzey kadrolarında çalışmış isimler de var.
22 Temmuz 2014, 15:34

İstanbul Polisi, gece yarısı operasyon yaptı. Bazı adreslerde aramalar sürerken, gözaltına alınanlar arasında Emniyetin üst düzey kadrolarında çalışmış isimler de var. Bu arada İstanbul'un eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in evinde arama yapıldı. Aramanın ardından Yılmazer polis eşliğinde gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nin yönetiminde İstanbul merkezli olmak üzere 22 ilde düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, toplamda 76 emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı kararı var. Gözlatına alınanlar arasında, Türkiye'yi sarsan ve Erdoğan'ı zor durumda bırakan 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonunu yürüten polisler de bulunuyor.

Operasyon gece çok geç saatlerde başladı. Gözaltına alınanlardan 4'ü saat 03.30'dan itibaren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında resmi üniformalı bir polis memuru da var. Hastaneye girişte üzerinde sadece resmi kıyafeti bulunan polisin, sağlık kontrolünden geçirilip polis aracına götürüldüğü sırada üzerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) yeleğinin de olması dikkat çekti.

VAN, DİYARBAKIR, ANTALYA VE İZMİR'DE DE GÖZALTILAR VAR

Soruşturma kapsamında Van'da ve Diyarbakır'da toplamda 4 rütbeli emniyet personeli gözaltına alındı. Operasyon İzmir'e de sıçradı. İzmir'deki görev yerine son zamanlarda atandığı öğrenilen bir komiser yardımcısı operasyon kapsamında gözaltına alındı. İsmi açıklanmayan komiser yardımcısı İstanbul'a götürülecek. Operasyon kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet Öz de sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekibi tarafından evinde gözaltına alındı.

İstanbul merkezli başlayan 'cemaat' operasyonunda çok sayıda rütbeli polis gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimlerden İstanbul Eski Bilisim Suçlari ve Sistemleri Şube Müdürü Hayati Basdağ, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Basdağ bu sırada kelepçeli ellerini havaya göstererek, içeriye girdi.

Başdağ, hastane çıkışı yine ellerine havaya kaldırarak, “Haram lokma yemedim. En ufak kanun dışı hiçbir işim yok" dedi. Başdağ, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

'TESLİM OLDUK, ARKADAN KELEPÇELEDİLER...'

Eski Terörle Mücadele Müdürü Yurt Atayün de gözaltına alınanlar arasındaydı. Atayün sağlık kontrolü için sabah saatlerinde, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Atayün, elleri arkadan kelepçeli şekilde polis aracından indirildikten sonra hastaneye girdi. Yurt Atayün bu sırada, "Teslim olduk arkadan kelepçelediler. Tamamen siyasi..." dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen Atayün, daha sonra polis aracıyla emniyete götürüldü.
image

OPERASYONU TWITTER'DAN CANLI YAYINLADILAR

17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürütürken görevden alınan eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı, operasyonu Twitter'dan canlı yayınladı. "Birazdan ev aramasindan canli yayina beklerim" diyerek ilk duyuruyu yapan Saygılı, "Kahve sıcak, alabilirsiniz. Odalara öyle yalnız başına dalmak yok. Halkalı'ya 20 takviye polis aracı daha geldi. Gelen ekipler sitede dördüncü turunu atıyor. Devletin benzinine yazık" diye yazdı. Saygılı ayrıca dönemin Mali Şube Müdür Yardımcısı ile  birlikte "Operasyon hatırası" diyerek bir fotoğraf yayınladı.

ESKİ TEM MÜDÜRÜNE DE KELEPÇE

Yolsuzluk operasyonunun ardından emniyete yönelik görevden almalarda açığa alınan eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse, kelepçelenerek gözaltına alındı. Köse'nin, 'polise mukavemet' ettiği için kelepçelendiği iddia ediliyor. Sakin görünüşüyle dikkati çeken Köse'nin ellerindeki kelepçe otomobile bindirildiğinde kameralara yansıdı. Köse, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevini sürdürürken açığa alınmıştı.

ÜNİFORMAYLA GÖZALTI

Gözaltına alınanlar arasında bulunan bir polisin hastaneye getirildiğinde resmi üniformasını üstünde taşıyor olması dikkati çekti. Hastaneye girişte üzerinde sadece resmi kıyafeti bulunan polise meslektaşları, sağlık kontrolünden sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) yeleğini giydirdi.

POLİSLER YILMAZER'İN EVİNDE

Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in İstanbul'da bulunan evinde arama sona erdi. Gözaltına alınan Yılmazer polisler eşliğinde götürüldü.
 

VAN'DA İKİ RÜTBELİ GÖZALTINDA

İSTANBUL merkezli dün gece yarısı emniyet mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında Van'da El-Kaide operasyonunu gerçekleştiren ve ardından görev yeri değişen Van Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Serdar Bayraktutan ve Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde bir komiser de gözaltına alındı. Gözaltıların gece saatlerinde gerçekleştiği belirtildi.

HALKALI'DAKİ LOJMANLARINDA ARAMALAR DEVAM EDİYOR

Halkalı Fulya Sitesi'nde bulunan polis lojmanlarına saat 05.00 sıralarında gelen polis ekipleri bazı adreslere girerek arama başlattı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramalara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Arama yapılacak bir binaya giren polis ekibi "Arama kararımız var" diyerek basın mensuplarının binadan çıkmasını istedi.

Arama yapılan adreslerden birinde polislere kapıyı eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu açtı. Polislerle asansöre binen Topçu, bir süre camdan çıkarak basın mensuplarına . Topçu "Bana geldiler zannettim ama evime gelen giden olmadı" diye seslendi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR