Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÖZALTI SÜRESİ BİTTİ AMA ...
GÖZALTI SÜRESİ BİTTİ AMA ...
Avukat Ömer Turanlı, gözaltındaki polislerin sorgularının tahminen bayramın ilk gününe kadar devam edeceğini, müvekkillerinin bayramı adliyede geçireceğini söyledi.
27 Temmuz 2014, 17:36

 

Avukat Ömer Turanlı, gözaltındaki polislerin sorgularının tahminen bayramın ilk gününe kadar devam edeceğini, müvekkillerinin bayramı adliyede geçireceğini söyledi.

22 Temmuz'da yapılan sahur operasyonunun ardından gözaltına alınan polisler bayramı adliyede geçirecek. Cuma gecesi gözaltı sürelerinin dolmasıyla beraber serbest kalması gereken polisler, hukuk dışı bir uygulamayla adliyede tutuluyor. Polislerin avukatları adına açıklama yapan Avukat Ömer Turanlı, mahkemenin sabah saat 10.00'a kadar ara vereceğini belirterek, "Daha sonra geri kalan 45 kişinin sorgularına başlanacak ve gün boyu devam edecek. Öyle sanıyorum ki bayramın ilk günü de sorgular olacak. Yani bu mevzu pazartesi veya salı günü sonuçlanacaktır" dedi.

Mahkemenin ara vermesi sebebiyle gece boyunca tahliye olmayacağını söyleyen Turanlı, ailelerin gidip dinlenmesini istedi. Mahkeme hakkındaki düşüncelerini de söyleyen Turanlı, "Mahkemenin kanaati şu, butün 49 kişinin ifadesi alındıktan sonra mahkeme bu dosyaları inceleyecek, çünkü fazlaca klasör var. Bunlar incelendikten sonra bu 49 kişi hakkında toplu bir karar verilecek. Bu karar 49 kişinin tahliyesi yönünde de olur. Tutuklamalar da olur" şeklinde konuştu.

"BİZİM BAYRAMIMIZ BU KARDEŞLERİMİZİN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLDİĞİ ZAMAN OLACAKTIR"

Sorgulamaların bayramın ilk günü devam edeceğini söyleyen Turanlı, "Biz bayram günü de buradayız. Özgürlük en önemlisidir. Bizim arkadaşlarımız içerideyken bize hiçbir şekilde bayram olmaz zaten. Bizim bayramımız bu kardeşlerimizin mağduriyetleri giderildiği zaman olacaktır. O yüzden biz kesinlikle acele etmiyoruz. Bayramımızı burada geçirmeye razıyız. Hiç problem değil. 1 bayram da olsa 3 bayram da olsa burada geçiririz. Önemli olan müvekkilerimizin dertlerini mahkemeye anlatması. Çünkü mahkeme hakiminin bütün dosyaları inceleme şansı yok" dedi.

"BEN BÖYLE DİK DURAN İNSANLAR GÖRMEDİM"

Gözaltındaki polislerin durumlarıyla ilgili bilgiler veren Turanlı, yapılan tüm uygulamalara rağmen gözaltındaki polislerde herhangi bir ümitsizlik ya da bir yılgınlık olmadığını söyledi. Hepsinin kendinden emin olduğunun altını çizen Turanlı, "Ben böyle dik duran insanlar görmedim. Zaten arkadaşlarımız oturuyolar, dua ediyorlar. Sohbet edip namaz kılıyorlar. Tevekkül içerisinde bu arkadaşlar hareket ediyorlar. Ben tevekkül nedir burada gördüm. Olağanüstü bir performans" diye konuştu.

"YURT ATAYÜN'ÜN İTİRAFTA BULUNDUĞU İDDİASI YALANDIR"

Gazetecilerin, İstanbul Terörle Mücadele eski şube müdürü Yurt Atayün'ün sosyal medyada çözüldüğü ve itirafta bulunduğu şeklindeki sorusuna cevap veren Ömer Turanlı, "Az önce yanındaydım. Kendisinin morali oldukça iyi. Ortada çözülecek ve itirafta bulunacak bir durum söz konusu değildir. Bu iddiaların hepsi yalandır. Oynanan kirli oyunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

(CİHAN)


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR