Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURİYELİLERE KİMLİK VERİLECEK
SURİYELİLERE KİMLİK VERİLECEK
Artan tepkiler, suçlar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan çalışmayla Suriyeli mülteciler için ‘adres kayıt’ sistemi oluşturularak geçici kimlik belgesi verilecek.
20 Ağustos 2014, 10:28

 

Emniyet ve jandarmaya kaydını yaptırmayan Suriyeli mülteciler kısa sürede sınır dışı edilecek. Kamplarda kalan ancak kimlik başvurusunda bulunmayan Suriyeli mülteciler ise Türkiye tarafından yapılan yardımları alamayacak.

‘Zehirli su' iddiası Gaziantep'i karıştırdı

Gazi-antep'te, Suriyeliler'in içme suyuna zehir kattığı iddiası ortaya atıldı. Kulaktan kulağa yayılan bu iddia, kentte paniğe neden oldu

Geçtiğimiz hafta Suriyeli kiracıların ev sahibini öldürmesinin ardından gerginlikler ile gündeme gelen Gaziantep, bu kez 'Suriyeliler'in içme suyu şebekesine zehir attığı' iddiasıyla karıştı. Gün içerisinde içme suyuna zehir katıldı dedikodusunun ardından psikolojik olarak kendilerini rahatsız hisseden vatandaşlar, hastanelere akın etti. Yapılan kontrollerde vatandaşların herhangi bir sağlık sorunlarının bulunmadığı saptanırken, yetkililer provokasyon amaçlı dedikoduların çıkarıldığını belirterek iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

PROVOKASYON AMAÇLI

Bu tür iddiaların gerçek olmadığını dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dedikodunun provokasyon amaçlı çıkarıldığını söyledi. Suriyeliler'e yönelik kışkırtıcı bir iddianın ortaya atıldığını belirten Şahin, vatandaşların rahatlıkla su içebileceğini açıkladı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR