Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
100 IŞID ÜYESİ İLE TAKAS
100 IŞID ÜYESİ İLE TAKAS
Mısır'da yayınlanan Alyoum Alsakhen gazetesi Türkiye’nin Musul Konsolosluğu çalışanlarının serbest bırakılması karşılığında aralarında örgütün ikinci önemli adamı Hacı Bekir’in hanımının da bulunduğu 100 IŞİD üyesinin serbest bırakıldığını ileri sürdü.
23 Eylül 2014, 17:47

 

Alyoum Alsakhen gazetesinin internet sitesinde yayınlanan haberde, Türkiye'nin Musul konsolosluk çalışanlarını alıkoyan gruptan bir IŞİD militanı sosyal medya üzerinden irtibat kurduklarını iddia etti. IŞİD Militanın kimliğine dair bilgi paylaşmayan gazete, militanın iddialarını yazdı.

Haberde, Türkiye'nin Katar'ın arabuluculuğunda IŞİD militanları ile Ankara'da görüşme yaptıkları, görüşmede Türkiye hapishanelerinde tutuklu bulunan IŞİD militanlarının serbest bırakılmasını istedikleri öne sürüldü. Haberde, Suriye'de Cephet EL Nusra bünyesindeki Liva El Tevhid elemanlarınca gözaltına alınarak silah yardımı karşılığı Türkiye'ye teslim edilen, aralarında örgütün ikinci adamı olan ve El Nusra tarafından öldürülen 'Hacı Bekir'in hanımının da bulunduğu IŞİD militanlarının istendiği ileri sürüldü.

Haberde, konsolosluk görevlilerinin bırakılmalarına karşın Türkiye'nin Suriye üzerinden IŞİD militanlarına silah gönderdiği; Türkiye hapishanelerinden serbest bırakılanların sayısının 100’ü bulduğu ve uzayan müzakere sürecinin bundan kaynaklandığı, Türkiye'nin 'Hacı Bekir'in eşini sorgulamak için uzun süre geçirdiği iddia edildi.

Haberde, örgütün önemli ikinci adamı olan Hacı Bekir'in eski Irak ordusunda subay olarak çalıştığı ve daha sonra Abu Bekir El Bağdadi'ye katıldığı aktarıldı.

(DHA)


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR