Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BILD'DEN ŞOK MANŞET
BILD'DEN ŞOK MANŞET
Alman Bild gazetesi, "ISİD'ín Türkiye'deki gizli ağı" başlığıyla bugün yayınladığı haberde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından hazırlandığını öne sürdüğü bir raporu açıkladı. Raporda çarpıcı iddialara yer verdi.
23 Eylül 2014, 17:56
 
Bild haberde "Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'in Türkiye'deki yapılanmasına ilişkin gizli istihbarat belgeleri korkutucu. Hükümete gönderilin bu raporun hükümeti ayaklandirmasi lazım" sözlerine yer verdi.
 
Haberde, "Tecavüz, kafa kesmeler ve yeni katılımcılar. Türk istihbaratının korkutucu raporunda Türkiye'deki IŞİD teröristlerinin nasıl ilerlediği gözler önüne serildi" sözlerine yer verilirken,  MİT'in, "IŞİD'i kontrol altına alamıyoruz" ifadeleri yer alıyor. 
 
Raporda, IŞİD'li teröristlerin hiçbir engele takılmadan Gaziantep Kilis'ten geçtiğini belirtiliyor. Reyhanlı'da IŞİD'li teröristlerin tedavileri yapılıyor.

Rapordaki çok çarpıcı iddialardan biri de "çocuklara tecavüz"

'IŞİD çocuklara tecavüz ediyor'

Yayınlanan 100 sayfalık raporda dikkat çeken bir diğer konu ise IŞİD'e üye yapılan gençler ve çocuklar ile ilgili... Örgütün işgal ve katliamlarına destek sağlamak için genç ve çocukların IŞİD'e zorla nasıl katıldıkları yer alıyor. Rapora göre her şey geçtiğimiz haziran ayında Mardin'de sekiz ailenin çocuklarının IŞİD'e katılmasıyla başladı. 13 ila 17 yaş arasındaki çocuklara tecavüz edip cep telefonuna çeken IŞİD'e mensubu teröristler, sonrasında çektikleri görüntülerle çocukların ailelerine şantaj yaptı. Ailelerden 3000 dolar alan IŞİD militanları, çocuklara dört haftalık savaş eğitimi verdikten sonra Suriye'ye götürdü.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR