Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ORTADOĞU BATAKLIĞI TÜRKİYEYİ KARIŞTIRDI
ORTADOĞU BATAKLIĞI TÜRKİYEYİ KARIŞTIRDI
Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye sınırında bulunan Kürt kenti Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto etmek için yapılan gösterilerde kan aktı. Şu ana kadar 18 ölü açıklandı.
8 Ekim 2014, 10:19

 

Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye sınırında bulunan Kürt kenti Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto etmek için yapılan gösterilerde kan aktı. Şu ana kadar 18 ölü açıklandı.

Başta doğu kentleri olmak üzere Türkiye’nin pek çok noktasında gerçekleştirilen eylemlerde IŞİD örgütünü protesto eden gruplar polisle ve bazı yerlerde başta Hüda Par olmak üzere  IŞİD yanlısı gruplarla karşı karşıya geldi. image

Pek çok kentin savaş alanına döndüğü olaylarda, Diyarbakır’da 10, Mardin’de 3, Siirt’te 2, Van'da 1, Batman’da 1 kişi, gruplar arasında çıkan çatışmada öldü. Muş’un Varto ilçesinde ise 1 kişi, polisin gösteriye müdahalesi sırasında başından vurularak hayatını kaybetti.

Diyarbakır, Batman, Siirt, Van, Muş ve Mardin’de tüm kentleri ya da ilçelerini kapsayan sokağa çıkma yasakları ilan edildi. image

DİYARBAKIR 
Önceki gün başlayan eylemler, dün yayılarak devam etti. Protestoların arttığı akşam saatlerinde, Hüda-Par yanlısı gruplarla PKK taraftarları arasında silahlı çatışma çıktı. Bu çatışmada toplam 8 kişinin öldüğü bildirildi. Ölen ve yaralananların sayısı ve kimlikleri uzun süre tespit edilemedi. Kentte gece kaos hakim olmaya başlarken, göstericilerin pek çok noktada araçları durdurarak yol kontrolleri yaptıkları görüldü. Gece saatlerinde Valilik sokağa çıkma yasağı ilan ederken, ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Sur İlçesi Gazi Caddesi üzerinde bulunan Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutan polislerin üzerine uzun namlulu silahla ateş açıldı. Bir polis yaralandı. 2 güvenlik görevlisi molotof ve taş atılması sonucu yaralandı. 

Diyarbakır’da dün akşam saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı perşembe sabahı 06.00’ya kadar uzatıldı. image

SİİRT 
Kurtalan ilçesinde saat 17.30’da toplanan bir grup sloganlar eşliğinde, AK Partili belediye binasına yürüdü. Gruptan bazıları binaya molotofkokteyli attı. Bu sırada bahçede bulunan Ak Partili Belediye Başkanı Nevzat Karatay’ın yakınları, iddiaya göre göstericileri korkutmak için havaya ateş açtı. Dağılan göstericiler daha sonra Karatay ile yakınlarının iş ve evlerine saldırdı. Bu sırada Karatay’ın yakınları oldukları belirtilen bazı kişiler, tabancalarla göstericilere rastgele ateş açtılar. 

MARDİN 
Kent genelinde çıkan olaylarda 2 kişi öldü. Derik ilçesinde göstericiler, birçok yolu taş ve çöp konteynerleri ile trafiğe kapattı. AK Parti ve Hüda-Par ilçe başkanlıklarına molotofkokteylleri ve taş atan göstericiler, müdahale eden polis panzerlerine de molotof kokteyli attı. İlçenin Kale Mahallesi’nde toplanan bazı gruplar ise Kaymakam İsmail Sündük’ün lojmanını taşladı. image

MUŞ 
Göstericiler, tüm cadde ve sokaklarda barikat kurup, Kobani için sloganlar attı. Polis, barikat kurarak ateş yakan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Müdahaleye taş ve molotofkokteyli ile karşılık veren grupla polis arasında gerginlik tırmandı. Olaylar sırasında başından vurulan Hakan Buksur (25) hayatını kaybetti

BATMAN 
Gösteriler sırasında çıkan olaylarda silahla vurulan 23 yaşındaki Emrah Demir, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde öldü. Hüda-Par Batman örgütü tarafından kullanıldığı öne sürülen bir twitter hesabından Emrah Demir’in parti binası önünde yatan cansız bedeninin fotoğrafı paylaşıldı. image

İSTANBUL 
Birçok ilçede olaylar çıktı. Kadıköy Altıyol’da toplanan ve AK Parti İlçe Başkanlığı’na yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Grup, polise taşla karşılık verdi. Bağcılar’da 3 otomobil ve Sultanbeyli’de ise 3 belediye otomobili ateşe verilirken, Sultanbeyli’nde göstericilerin pompalı tüfekle ateş açması sonucu 2 polis yaralandı. Okmeydanı’nda akşam saatlerinde toplanan gruptan bir kişi polise pompalı tüfekle ateş açtı, 1 polis yaralandı. TEM’in Gazi mahallesi mevkisinde göstericiler, akşam saatlerinde yolu çift taraflı trafiğe kapattı. Sultangazi’de, karşıt görüşlü grubun saldırısı üzerine saat 13.00’te partinin ilçe binasına sığınan DBP üyesi 50 kişi, 7 saat sonra binadan çıkabildi. image

VAN 
Başkale ilçesinde ise yaklaşık 500 kişi DBP ilçe binası önünde toplandı ve sloganlar atarak AK Parti ilçe binasını taşladı. Göstericiler daha sonra çarşı merkezinde bulunan Atatürk heykelini molotofkokteyli atarak yaktı. Muradiye ile Erciş ilçesinde de göstericiler, polisi taşlayıp, birçok kamu binası ve işyerine zarar verdi. Muradiye’de polis aracı atılan molotofla yakılırken, 1’i Müdür yardımcısı 5 polis de atılan taşlarla yaralandı. Kızılay Kan Merkezi önündeki 2 kan toplama aracı ve 1 otomobilin yanı sıra 1 minibüs ve 1 otomobil göstericiler tarafından ateşe verildi. image

ADIYAMAN 
Yaklaşık 400 kişi Vali Mahmut Demirtaş’ın evinin bulunduğu Atatürk Bulvarı’nda bir araya geldi. Valinin evine molotof kokteyli ve taş atan grupla polis arasında çıkan arbedede 14 polis yaralandı. 

ŞIRNAK 
İl genelinde 3 dershane, 1 market ve mobese kameraları yakıldı, bankalara molotofkokteylleri atıldı. İdil’de ise yaklaşık 300 kişilik PKK’lı bir grup Atatürk İlköğretim Okulu kapısını ve Atatürk büstünü tahrip etti. Cizre’de gösteri yapan yüzleri maskeli kişiler, yolları trafiğe kapattıktan sonra 3 mobese kamerasını tahrip etti, bir market ve bir dershane ateşe verildi. İlçedeki bir özel öğrenci yurduna da molotof ve ses bombaları atan göstericiler, bankaların ATM’lerini de kullanılamaz hale getirdi. 

image
ANKARA 
Sakarya Meydanı’nda toplanan kalabalık AK Parti Ankara İl Başkanlığı’na yürümek istedi. İzin vermeyen polis, biber gazı ve plastik mermilerle protestoculara müdahalede bulundu. Cumhuriyet Gazetesi Foto Muhabiri Necati Savaş ile Milliyet Foto Muhabiri Ünal Çam, atılan taşların isabet etmesi sonucu yaralandı. Polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 


KOCAELİ 
İzmit, Gebze ve Dilovası ilçelerinde, IŞİD’ın Kobane’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla protesto yürüyüşleri yapıldı. Gebze İlçesi’ndeki yürüyüşte polise taş ve sopalarla yapılan saldırılar sonucu Çevik Kuvvet ekipleri göstericilere cop ve gazla müdahalede bulundu. Dilovası’nda 300 kişi D-100 Karayolunu bir süre kapatarak oturma eylemi yaptı. 

İZMİR 
Konak ilçesinde toplanan bir grupla polis arasında gerginlik çıktı. Eylemcilerden biri gözaltına alınmamak için ensesine bıçak dayadı. Polis bu kişiyi etkisiz hale getirmek istedi. Çıkan kargaşada bir kişi, polisin silahını alıp kaçtı. Kovalamacada güvenlik güçleri şüpheliyi yakaladı. 

HAKKARİ 
Hakkari Üniversitesi Rektörlük binası önünde eylem yapan yaklaşık 100 kişilik grup, binayı ateşe vererek yakmaya çalıştı. Hakkari Üniversitesi’nde pazartesiye kadar eğitim ve öğretime ara verildi. Valilik il genelinde çıkan olaylarda 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki “güvenlik zirvesi” ise bugün saat 14.00’te Ankara’da toplanacak.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR