Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KORUMADAN DÖNERKEN ÖLDÜLER
KORUMADAN DÖNERKEN ÖLDÜLER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü Gümüşhane programında güvenlik önlemlerine destek olmak amacıyla Malatya Emniyeti’nden takviye çevik Kuvvet ekibi gönderildi. Program sonunda çevik kuvvet ekibi görev yeri olan Malatya’ya dönmek üzere yola çıktı. 
13 Ekim 2014, 07:51

 

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane programında görevlendirilen Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesi’ndeki Çevik Kuvet polislerinin bulunduğu otobüs, dönüş yolunda Sivas yakınlarında kaza yaptı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrilen otobüste bulunan 3 polis şehit oldu, 33 kişi de yaralandı.

Kaza saat 01.30 sıralarında Sivas-Erzincan karayolu üzerinde İmranlı ilçe merkezine 25 kilometre mesafedeki Kızıldağ geçidi inişinde meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü Gümüşhane programında güvenlik önlemlerine destek olmak amacıyla Malatya Emniyeti’nden takviye çevik Kuvvet ekibi gönderildi. Program sonunda çevik kuvvet ekibi görev yeri olan Malatya’ya dönmek üzere yola çıktı. 

Polis memurlarının bulunduğu Mehmet Oluk yönetimindeki plakalı otobüs, Sivas İmranlı ilçesi yakınlarında yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Direksiyon hakimiyetinin kaybolduğu otobüs yan yatarak devrildikten sonra bir süre sürüklendi.   

Can pazarının yaşandığı kazada polis memurları Beşir Kurt, Emrah Horoz ile Mersin nufusuna kayıtlı Fatih Çevik şehit oldu. Çoğu polis memuru 33 kişi ise yaralandı. Yaralılar İmranlı, Zara ve Sivas’ta bulunan çeşitli hastanelere sevk edilerek tedaviye altına alındı. Hastanelerin tümü alarm durumuna geçilirken, ilk müdahalesi İmranlı İlçesi’nde yapılan yaralıların çoğu Sivas kent merkezindeki hastanelere sevk edildi. 

Birçok yaralının sağlık durumlarının ağır olduğu belirtildi. Kazanın hemen ardından Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da olay yerine gelerek inceleme yaptı.

VALİLİK: 3 ŞEHİT 33 YARALI

Sivas Valiliği kazada 3 polisin şehit olduğunu açıkladı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından hayatını kaybedenlerin cenazleri İmranlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazada yaralanan 33 kişinin isimleri şöyle:
"Şoför Mehmet Oluk. Polis memurları Osman Kuçur, Muammer Kılıç, Erkin Doğan, Ahmet Yiğit, Kemal Uludoğan, Nuh Akdağ, Osman Demir, Arif Altaş, Tarkan Latifeci, Ferhat Murat Temurtaş, Sinan Çetin, Habib Erdem, Murat Güneş, Kadir Çetin, Hakan Menteş, Ömür Çoban, Ali İhsan Özgül, Turan Evin, Kamber Kızılbal, Hikmet Kurt, Ahmet Taştan, Serkan Üçel, Bilal Gündoğdu, Mehmet Özdin, Aydın Salcıoğlu, Sebahattin Öztürk, Kerim Çubuk, Mete Demirci, Zülkif Altuğ, Serdar Zeybal, Mehmet Gürler ve Memet Güven

OTOBÜS KALDIRILDI DAĞILAN SİLAHLAR TOPLANDI

Olay yerinde bulunan polislere ait cenazelerin kaldırılmasının ardından yan yatar vaziyetteki otobüs vinç yardımı ile kaldırılarak düzeltildi. Daha sonra jandarma ekipleri otobüsün içerisinde ve çevresinde incelemelerde bulundu. Polislere ait olan ve kaza ile birlikte çevreye dağılan silahlar da toplandı.

Bu arada hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

AYNI OTOBÜSTE ŞEHİT OLDULAR, AYNI ARAÇLA OTOPSİYE GÖTÜRÜLDÜLER

Şehit düşen polis memurlarının cenazeleri İmranlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şehit polis memurları Beşir Kurt, Emrah Horoz ve Fatih Çevik’in cenazelerine savcılık tarafından incelenerek teşhis yaptırıldı. Cenazeler daha sonra Türk bayrağına sarılı tabutlara konulurken otopsi işlemi için aynı araçla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi.

Sivas Belediyesi’ne ait cenaze aracına konulan şehit polislerin cenazeleri İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uğurladı. Sivas’ta otopsi işlemleri yapılacak olan 3 şehit polisin cenazeleri, görev yaptıkları Malatya’ya gönderilecek.

 

''ARAÇ VİRAJA GİRERKEN BİRAZ SÜRATLİYDİ''
      
Kazada yaralanan ve İmranlı İlçe Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından Sivas'a sevk edilen polis memurlarından Yusuf Aydın, basın mensuplarının sorusu üzerine, "Araç, viraja girerken herhalde biraz süratliydi. Yorgunduk, uyumaya çalışıyordum. O esnada viraja girdi, viraja girerken araba sallandı. Ondan sonrasını hatırlamıyorum" diye konuştu.
      

       


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR