Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAÇAK SARAY DÜNYANIN DİLİNDE
KAÇAK SARAY DÜNYANIN DİLİNDE
İngiliz yayın kuruluşu BBC, büyüklüğü, inşa edildiği yer ve maliyeti günlerdir Türkiye’de tartışma konusu olan Ankara Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içinde yer alan Yeni Cumhurbaşkanlığı yerleşkesini eleştiren bir video yayınladı.
7 Kasım 2014, 23:09

 

İngiliz yayın kuruluşu BBC, büyüklüğü, inşa edildiği yer ve maliyeti günlerdir Türkiye’de tartışma konusu olan Ankara Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içinde yer alan Yeni Cumhurbaşkanlığı yerleşkesini eleştiren bir video yayınladı.

İngiliz özerk yayın kuruluşu BBC, 'Kaç - Ak Saray'a özel bir video hazırlayarak yapının büyüklüğünü ve yüksek maliyetini eleştirdi. Videoda, “1000 odalı malikane ‘Ak Saray’ olarak biliniyor.

Ankara’da ağaçlık bir tepede, 150 bin metrekarelik alana inşa edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan buraya çok yeni taşındı. Yeni evinde şaaşalı mermer avlular ve elektronik dinlemelerin önüne geçmek için son teknoloji sistemler var. Beyaz Saray’dan, Kremlin’den, Versailles Sarayı’ndan büyük.Ve şaşırtıcı büyüklükte bir maliyeti var: 615 milyon dolar. Bu arada, yeni bir başkanlık jetine 185 milyon dolar harcandı.” ifadelerine yer veriliyor.

TT ve Reuters haber ajanslarının “Dev Cumhurbaşkalığı Sarayı başlığıyla haberler yaptılar.,

Erdoğan’ın muhalefet partilerinden gelen tüm tepkilere rağmen 3,6 milyar krona mal olan yeni sarayına ttaşındı başlığı ille verilen haber tüm avrupanın dilinde.

AJANSLARIN HABER YORUMU

Muhalefet partilerinin  sarayın 10 yılı aşkın bir süre iktidarda kalan Erdoğan’ın iktidar hırsının kanıtı olduğunu söyledikleri belirtilen haberlerde, Erdoğan’ın İslamcı Partisi AKP içinde yer alan pek çok kişinin yolsuzluk yapmakla suçlandığı hatırlatılıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın ‘saraya harcanan parayla Türkiye’nin Marsa üç uydu gönderebileceği’ ifadelerine de yer veriliyor.

 

Çevrecilerin yüzlerce ağacın kesilmesine neden olduğu, milliyetçilerin de devletin kurucusu Atatürk’ün Türk devletine bağışladığı arazi üzerinde saray yaptığı için Erdoğan’ı eleştirdikleri belirtilen haberlerde, mahkemenin durdurma kararı vermesine rağmen sarayın inşa edildiğine de vurgu yapılıyor


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR