Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEBEP TAHŞİYECİLER Mİ ?
SEBEP TAHŞİYECİLER Mİ ?
Tahşiyeciler' olarak bilinen kişilere düzenlenen operasyonda, “Molla Muhammet” olarak bilinen grubun önde gelen ismi Mehmet Doğan’ın aralarında bulunduğu 11 kişi yakalanmış, tutuklanan Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti.
15 Aralık 2014, 07:36

 

Soruşturmada hakkında gözaltı kararı bulunan, aralarında emniyet görevlileri ve medya mensubu 31 kişinin, 2010 yılında “Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda “suç ve delil uydurdukları”, “kumpas kurdukları” öne sürüldü.

'Tahşiyeciler' olarak bilinen kişilere düzenlenen operasyonda, “Molla Muhammet” olarak bilinen grubun önde gelen ismi Mehmet Doğan’ın aralarında bulunduğu 11 kişi yakalanmış, tutuklanan
Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti. Emekli imam Doğan’ın, Fethullah Gülen’in bazı fikirlerine karşı çıktığı iddia edilmişti. Tahşiyeciler operasyonunun ardından yapılan
yargılamada operasyonda ele geçirilen el bombalarında sanıkların parmak izine rastlanmadığı, polislerin parmak izlerinin tespit edildiği belirtilmişti. Polisler ise bu durumu ‘eldivensiz’ olmalarına bağlamıştı.

Öte yandan cemaate yakın kanalların dizilerinde de “Tahşiyeciler” grubunun ismi geçirilmişti. Dün sabah yapılan operasyonda gözaltına alınan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkâri Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ise Samanyolu Haber’de çıktığı bir programda “El Kaide grubu bunlar ve silahlı mücadeleyi savunan bir grup. Ve ilk kez bir Nurcu grubunu selefileştirerek El Kaideleştirdiler, eskiden temelde Nurculukta olan bir grup” ifadesini kullanmıştı. Twitter fenomeni Fuat Avni’nin 14 Aralık Operasyonu’nu haber veren mesajlarında ise “Tahşiyeciler grubundan ele geçirilen bombaları polislerin yerleştirdiği algısı oluşturulacak” iddiasında bulunmuştu.

Bombalarda aynı numara 2010’da Taşhiyeciler’e yapılan baskınlarda ele geçirilen sis bombasıyla, Zir Vadisi’nde yapılan kazılarda bulunan sis bombasının seri numaralarının aynı olduğu, yine Kartal’da 2009’da bir operasyonda ele geçirilen bir başka el bombasının seri numarasının, operasyonda bulunan bir el bombası ile aynı olduğu iddia ediliyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR