Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
4 BAKAN AK ! LANDI
4 BAKAN AK ! LANDI
HAKLARINDA yolsuzluk iddiası bulunan AK Partili 4 eski bakanla ilgili TBMM’de 8 aydan beri süren Soruşturma Komisyonu çalışmalarının finali, dün TBMM Genel Kurulu’ndaki Yüce Divan görüşmesiyle yapıldı.
21 Ocak 2015, 08:14

 

Meclis, hakkında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan eski bakanlar Zafer Çağlayan’ın Yüce Divan’a gönderilmesini 242’ye karşı 264, Muammer Güler’in gönderilmesini 241’e karşı 258, Egemen Bağış’ın gönderilmesini 245’e karşı 255, Erdoğan Bayraktar'ın gönderilmesini 219'a karşı 288 oyla reddetti. Bağış oylamasında AK Parti 48 fire verdi. Çağlayan için 26, Güler için 25 AK Partili’nin “Yüce Divan’a sevk” yönünde oy verdiği tahmin ediliyor.

Haklarında yolsuzluk iddiaları bulunan AK Partili 4 eski bakanla ilgili TBMM’de 8 aydan beri süren Soruşturma Komisyonu çalışmalarının finali, dün TBMM Genel Kurulu’ndaki Yüce Divan görüşmesiyle yapıldı. Geç saatlere kadar süren oturumda ilk olarak eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesiyle ilgili gizli oylama yapıldı. Oylamada 242 kabul oyuna karşılık 264 ret oyuyla, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi talebi reddedildi. Oylamada 7 milletvekili çekimser oy kullandı, 1 oy boş, 3 oy geçersiz sayıldı.

Muammer Gülerle ilgili oylamada 241 kabul oyuna karşılık 258 ret oyu kullanıldı. Bu sonuçlu Muammer Güler'in Yüce Divan'a sevk edilmesi reddedildi.

Gece yarısı Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın Yüce Divan'a sevk edilmesini içeren önerge görüşüldü. Bu önerge de 245 kabul oyuna karşılık 255 ret oyuyla reddedildi. Oylamada 7 vekil çekimser, 6 boş, 4 vekil geçersiz oy kullandı.

 
 
 

Son olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a sevk edilmesini içeren önerge TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

Genel Kurul'daki gizli oylamaya, 515 milletvekili katıldı. Oylamada, 219 kabul, 288 ret oy çıkarken, 3 milletvekili çekimser kaldı, 3 oy boş çıktı, 2 oy da geçersiz sayıldı.
VEKALET KAZASI

İlk oylamada Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e vekalet eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli yerine, vekaleti olmayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun oy kullanması tartışmaya neden oldu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural sonuç açıklanmadan önce bu sorunun çözülmesini istedi. Bahçekapılı bir süre konuyu görüştükten sonra oylamayı açıklayarak görüşmeye ara verdi. Vural da “Hükümet hemen istifa etmeli. Hükümete güven yok” diye bağırdı.

BAHÇELİ: HÜKÜMET DÜŞTÜ

MHP Lideri Devlet Bahçeli, sonuç açıklanınca kuliste “Bakanlar kurtuldu, hükümet düştü” dedi. Bahçeli, iktidardaki fireler konusunda “Mağlubiyetlerden zafer çıkarmayız” dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR