Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AÇIKLA DEMİRÖREN SOMA BAĞIŞI NEREDE ?
AÇIKLA DEMİRÖREN SOMA BAĞIŞI NEREDE ?
So­ma­lı 301 ma­den şe­hi­di­nin ya­kın­la­rı için top­la­nan ba­ğış­lar­la Yıldırım Demirören'in , Mil­li Ta­kım­lar Eği­tim ve Fut­bol Oku­lu yap­tı­rı­la­ca­ğı or­ta­ya çık­tı.
15 Şubat 2015, 00:27
 
TFF Başkanı Demirören'in "Geliri Soma'da hayatını kaybeden 301 içşinin ailesine bağışlanacak" dediği Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa Finali'nden elde edilen 1 milyon 316 bin lira ile futbol okulu yapılacağı ortaya çıktı.
İddiayı gündeme getiren MHP Milletvekili Akçay, Galatasaraylı eski futbolcu Drogba’nın bağışladığı 1 milyon liranın akıbetinin de meçhul olduğunu söyledi.
 
image

So­ma­lı 301 ma­den şe­hi­di­nin ya­kın­la­rı için top­la­nan ba­ğış­lar­la Yıldırım Demirören'in , Mil­li Ta­kım­lar Eği­tim ve Fut­bol Oku­lu yap­tı­rı­la­ca­ğı or­ta­ya çık­tı.
 
Fe­ner­bah­çe- Ga­la­ta­sa­ray Sü­per Ku­pa Fi­na­li'nden el­de edi­len 1 mil­yon 316 bin li­ra­nın da mağ­dur ma­den­ci ya­kın­la­rı ye­ri­ne bu pro­jeye ak­ta­rı­la­ca­ğı bil­di­ril­di.

MHP Ma­ni­sa Mil­let­ve­ki­li Er­kan Ak­çay, So­ma­lı ma­den­ci­ler için top­la­nan pa­ra­la­rın pe­şi­ne düş­tü. Ak­çay, Sü­per Ku­pa fi­na­lin­den el­de edi­len 1 mil­yon 316 bin li­ra ge­lir ile mül­ki­ye­ti So­ma Be­le­di­ye­si ve Ege Lin­yit İş­let­me­le­ri Mü­es­se­se Mü­dür­lü­ğü'ne ait olan 58 dö­nüm ara­zi üze­ri­ne So­ma Mil­li Ta­kım­lar Eği­tim ve Fut­bol Oku­lu yap­tı­rı­la­ca­ğı­nı söy­le­di. Bu oku­lun kul­la­nım mül­ki­ye­ti­nin ise 25 yıl sü­re ile Tür­ki­ye Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu'na ve­ri­le­ce­ği­ni be­lirt­ti.

DE­Mİ­RÖ­REN SÖZ VER­MİŞ­Tİ

Ak­çay, TFF Baş­ka­nı Yıl­dı­rım De­mi­rö­re­n’­in 16 Ma­yıs 2014 ta­ri­hin­de dü­zen­le­di­ği ba­sın top­lan­tı­sın­da "Sü­per Ku­pa fi­na­li, 15-16 Ağus­tos'ta Ma­ni­sa'da oy­na­na­cak. Bü­tün ge­li­ri de So­ma'da şe­hit dü­şen kar­deş­le­ri­mi­zin ai­le­le­ri­ne ba­ğış­la­na­ca­k” ifa­de­le­ri­ni ha­tır­lat­tı. Bu oku­lun TFF kay­nak­la­rı ile ya­pı­la­bi­le­ce­ği­ni di­le ge­ti­ren Ak­çay, ma­den şe­hit­le­ri­nin ai­le­le­ri için top­la­nan pa­ra­nın ama­cı dı­şın­da kul­la­nıl­ma­sı­na kar­şı ol­duk­la­rı­nı
vur­gu­la­dı.

‘KİMLERİN AYAKKABI KUTUSUNDAYSA BULACAĞIZ’

MHP'li Ak­çay şun­la­rı di­le ge­tir­di: “De­mi­rö­ren, Mer­kez Ha­kem Ku­ru­lu (MHK) ön­der­li­ğin­de tüm ha­kem­le­ri­miz, göz­lem­ci­le­ri­miz ve men­tör­le­ri­mi­zin haf­ta so­nu oy­na­na­cak maç­la­rın taz­mi­nat­la­rı­nı res­mi ola­rak So­ma'ya ba­ğış­la­ya­ca­ğı­nı ifa­de et­miş­tir.So­ma­lı ma­den­ci­le­re gön­de­ril­me­yen bu pa­ra­lar kim­le­rin ayak­ka­bı ku­tu­la­rın­da ise bu­la­cak ve asıl sa­hip­le­ri­ne ve­ril­me­si­ni sağ­la­ya­ca­ğız.”

5 MİLYONU 9 AY SONRA YATIRDILAR

TFF Yö­ne­tim Ku­ru­lu ta­ra­fın­dan So­ma­lı ma­den­ci­le­rin ai­le­le­ri­ne ve­ril­me­si ka­rar­laş­tı­rı­lan 5 mil­yon li­ra yar­dım ise 9 ay son­ra geç­ti­ği­miz haf­ta öden­di. MHP’­li Ak­çay, ko­nu­yu Mec­lis'te gün­de­me ge­tir­di­ği­ni be­lirt­ti. Is­rar­lı ta­ki­bi so­nu­cun­da pa­ra­nın ge­çen haf­ta AFAD he­sa­bı­na ya­tı­rıl­dı­ğı­nı kay­det­ti.Söz ve­ril­di­ği hal­de ya­tı­rıl­ma­yan di­ğer pa­ra­la­rın ta­kip­çi­si ol­ma­ya de­vam ede­ce­ği­ni söz­le­ri­ne ek­le­di.

image
BAĞIŞLARIN AKIBETİ MEÇHUL

Ak­çay ay­rı­ca 6 Ağus­tos 2014 ta­ri­hin­de Ga­la­ta­sa­ray ile At­le­ti­co Mad­rid ara­sın­da ve 8 Ağus­tos 2014 ta­ri­hin­de Chel­sa-Be­şik­taş-Fe­ner­bah­çe ara­sın­da oy­na­nan üç­lü tur­nu­va­dan el­de edi­len ge­lir­ler ile Ga­la­ta­sa­ray­lı es­ki fut­bol­cu Drog­ba­’nın So­malı ai­le­le­re ba­ğış­la­dı­ğı 1 mil­yon li­ra­nın da akı­be­ti­nin meç­hul ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.
Çetin Çiftçi

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR