Güzel ülkemiz için yazıyoruz - AÇIKLA DEMİRÖREN SOMA BAĞIŞI NEREDE ? Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/24503/acikla-demiroren-soma-bagisi-nerede-

 

AÇIKLA DEMİRÖREN SOMA BAĞIŞI NEREDE ?
AÇIKLA DEMİRÖREN SOMA BAĞIŞI NEREDE ?
So­ma­lı 301 ma­den şe­hi­di­nin ya­kın­la­rı için top­la­nan ba­ğış­lar­la Yıldırım Demirören'in , Mil­li Ta­kım­lar Eği­tim ve Fut­bol Oku­lu yap­tı­rı­la­ca­ğı or­ta­ya çık­tı.
15 Şubat 2015, 00:27
 
TFF Başkanı Demirören'in "Geliri Soma'da hayatını kaybeden 301 içşinin ailesine bağışlanacak" dediği Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa Finali'nden elde edilen 1 milyon 316 bin lira ile futbol okulu yapılacağı ortaya çıktı.
İddiayı gündeme getiren MHP Milletvekili Akçay, Galatasaraylı eski futbolcu Drogba’nın bağışladığı 1 milyon liranın akıbetinin de meçhul olduğunu söyledi.
 
image

So­ma­lı 301 ma­den şe­hi­di­nin ya­kın­la­rı için top­la­nan ba­ğış­lar­la Yıldırım Demirören'in , Mil­li Ta­kım­lar Eği­tim ve Fut­bol Oku­lu yap­tı­rı­la­ca­ğı or­ta­ya çık­tı.
 
Fe­ner­bah­çe- Ga­la­ta­sa­ray Sü­per Ku­pa Fi­na­li'nden el­de edi­len 1 mil­yon 316 bin li­ra­nın da mağ­dur ma­den­ci ya­kın­la­rı ye­ri­ne bu pro­jeye ak­ta­rı­la­ca­ğı bil­di­ril­di.

MHP Ma­ni­sa Mil­let­ve­ki­li Er­kan Ak­çay, So­ma­lı ma­den­ci­ler için top­la­nan pa­ra­la­rın pe­şi­ne düş­tü. Ak­çay, Sü­per Ku­pa fi­na­lin­den el­de edi­len 1 mil­yon 316 bin li­ra ge­lir ile mül­ki­ye­ti So­ma Be­le­di­ye­si ve Ege Lin­yit İş­let­me­le­ri Mü­es­se­se Mü­dür­lü­ğü'ne ait olan 58 dö­nüm ara­zi üze­ri­ne So­ma Mil­li Ta­kım­lar Eği­tim ve Fut­bol Oku­lu yap­tı­rı­la­ca­ğı­nı söy­le­di. Bu oku­lun kul­la­nım mül­ki­ye­ti­nin ise 25 yıl sü­re ile Tür­ki­ye Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu'na ve­ri­le­ce­ği­ni be­lirt­ti.

DE­Mİ­RÖ­REN SÖZ VER­MİŞ­Tİ

Ak­çay, TFF Baş­ka­nı Yıl­dı­rım De­mi­rö­re­n’­in 16 Ma­yıs 2014 ta­ri­hin­de dü­zen­le­di­ği ba­sın top­lan­tı­sın­da "Sü­per Ku­pa fi­na­li, 15-16 Ağus­tos'ta Ma­ni­sa'da oy­na­na­cak. Bü­tün ge­li­ri de So­ma'da şe­hit dü­şen kar­deş­le­ri­mi­zin ai­le­le­ri­ne ba­ğış­la­na­ca­k” ifa­de­le­ri­ni ha­tır­lat­tı. Bu oku­lun TFF kay­nak­la­rı ile ya­pı­la­bi­le­ce­ği­ni di­le ge­ti­ren Ak­çay, ma­den şe­hit­le­ri­nin ai­le­le­ri için top­la­nan pa­ra­nın ama­cı dı­şın­da kul­la­nıl­ma­sı­na kar­şı ol­duk­la­rı­nı
vur­gu­la­dı.

‘KİMLERİN AYAKKABI KUTUSUNDAYSA BULACAĞIZ’

MHP'li Ak­çay şun­la­rı di­le ge­tir­di: “De­mi­rö­ren, Mer­kez Ha­kem Ku­ru­lu (MHK) ön­der­li­ğin­de tüm ha­kem­le­ri­miz, göz­lem­ci­le­ri­miz ve men­tör­le­ri­mi­zin haf­ta so­nu oy­na­na­cak maç­la­rın taz­mi­nat­la­rı­nı res­mi ola­rak So­ma'ya ba­ğış­la­ya­ca­ğı­nı ifa­de et­miş­tir.So­ma­lı ma­den­ci­le­re gön­de­ril­me­yen bu pa­ra­lar kim­le­rin ayak­ka­bı ku­tu­la­rın­da ise bu­la­cak ve asıl sa­hip­le­ri­ne ve­ril­me­si­ni sağ­la­ya­ca­ğız.”

5 MİLYONU 9 AY SONRA YATIRDILAR

TFF Yö­ne­tim Ku­ru­lu ta­ra­fın­dan So­ma­lı ma­den­ci­le­rin ai­le­le­ri­ne ve­ril­me­si ka­rar­laş­tı­rı­lan 5 mil­yon li­ra yar­dım ise 9 ay son­ra geç­ti­ği­miz haf­ta öden­di. MHP’­li Ak­çay, ko­nu­yu Mec­lis'te gün­de­me ge­tir­di­ği­ni be­lirt­ti. Is­rar­lı ta­ki­bi so­nu­cun­da pa­ra­nın ge­çen haf­ta AFAD he­sa­bı­na ya­tı­rıl­dı­ğı­nı kay­det­ti.Söz ve­ril­di­ği hal­de ya­tı­rıl­ma­yan di­ğer pa­ra­la­rın ta­kip­çi­si ol­ma­ya de­vam ede­ce­ği­ni söz­le­ri­ne ek­le­di.

image
BAĞIŞLARIN AKIBETİ MEÇHUL

Ak­çay ay­rı­ca 6 Ağus­tos 2014 ta­ri­hin­de Ga­la­ta­sa­ray ile At­le­ti­co Mad­rid ara­sın­da ve 8 Ağus­tos 2014 ta­ri­hin­de Chel­sa-Be­şik­taş-Fe­ner­bah­çe ara­sın­da oy­na­nan üç­lü tur­nu­va­dan el­de edi­len ge­lir­ler ile Ga­la­ta­sa­ray­lı es­ki fut­bol­cu Drog­ba­’nın So­malı ai­le­le­re ba­ğış­la­dı­ğı 1 mil­yon li­ra­nın da akı­be­ti­nin meç­hul ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.
Çetin Çiftçi