Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÜNYA FINDIK BORSASI'NI KARADENİZ'DE KURACAĞIM
DÜNYA FINDIK BORSASI'NI KARADENİZ'DE KURACAĞIM
Kılıçdaroğlu programda bir konuşma yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Karadenizlilerden sadece 4 yıl yetki istediğini belirtti.,
21 Şubat 2015, 23:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde Karadeniz sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu programda bir konuşma yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Karadenizlilerden sadece 4 yıl yetki istediğini belirtti,

 “4 yılın içinde Karadeniz'de fındık borsasını kurmazsam, dünya fındık borsasını kurmazsan, fındık üreticisinin alın terinin karşılığını vermezsem; 4 yılın sonun deyin ki 'Kardeşim sen söz verdin, sözünü yerine getirmedin'. Ama ben buradan, İstanbul'dan Karadenizliler'in önünde bütün Karadeniz'e söz veriyorum; 4 yılın içinde dünya fındık borsasını Karadeniz'de kurmazsam siyaseti bırakacağım. Açık ve net. Dünyada bir numara olacaksınız, fiyatını başkaları belirleyecek. Niye benim insanım belirlemiyor. Hangi gerekçeyle belirlemiyor" dedi.

“4 YIL İÇİN EMANET OY İSTİYORUM"

Kılıçdaroğlu, Karadeniz'in tabiatını koruyacaklarını belirterek, “Yeni istihdam alanları yaratacağız. Sadece Karadeniz değil, bütün Türkiye'de sorunları çözeceğiz. 4 yıllık bir yetki istiyorum sizden, 4 yıl, öyle uzun uzun değil. Bakarsınız, denersiniz, görürsünüz. Belki CHP'ye hiç oy vermeyen vatandaşlarımız olacak. Onlarda söylüyorum, 4 yıl için emanet oy istiyorum sizden. Verin, bir Türkiye nasıl yönetilirmiş hep beraber görelim" diye konuştu.

“ESKİ ALIŞKANLIKLARIMIZ BIRAKALIM"

Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs'ın Karadeniz'den, Samsun'dan başladığını ifade ederek, “Karadeniz'den. Nerede başladı, Samsun. Gelin yeni bir hareket başlatalım. Yeni bir Türkiye için mücadele eden, yiğit insanların mücadelesiyle desteklenen güzel bir Türkiye mücadelesi yapalım. Elimizde önümüzde hiçbir engel yok. Eski alışkanlıklarımız bırakalım. Eski düşüncelerimizi de atalım. Daha güzel, daha özgür, barış içinde yaşayan bir Türkiye'yi inşa edelim" dedi.

“NE OLACAK BU İNSANLAR?"

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün komşularıyla kavgalı olduğunu ve Türkiye'de 1 milyon 700 bin Suriyeli bulunduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, “Ne işleri var bizim ülkemizde. Ölümden kaçıyorlar. Kucağımızı açtık 'gelin' dedik. Arkası gelecek daha. Ne olacak bu insanlar? 5.5 milyar dolar para verdik. Onlar yaşasınlar bizim ülkemizde diye. Elbette yaşasınlar, elbette kucak açacağız. Ama size sözüm söz; Ortadoğu'ya barışı biz getireceğiz. Ortadoğu'ya huzuru biz getireceğiz. Ortadoğu'da Müslüman kanının akmasını biz önleyeceğiz. Biz nasıl ülkemizde barışı savunuyorsak bütün komşularımızda da barışı savunacağız. Huzur itiyoruz, sadece ülkemizde değil, bütün bölgede huzur istiyoruz. Kimse kimseyi öldürmesin. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında katırlarla oraya silah gitmeyecek, eline silah alan bizim sınırlarımızdan geçip orada kardeşini öldürmeyecek. Buna izin vermeyeceğiz. 1 milyon 700 bin Suriyeliye de 'tamam kardeşim Suriye'de savaş bitti git ülkene'. Yeter mi, hayır. Suriye yıkıldı. Suriye'nin yeniden onarılması gerekiyor. Karadenizli müteahhit kardeşim gidecek oraya, Suriye'yi yeniden inşa edecek, 'ben buraya barışı getiriyorum, huzuru getiriyorum' diyecek. Bunu savunacak" şeklinde konuştu.

Toplantıya, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'da katıldı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR