Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BERKİN ELVAN ANMASINA MÜDAHALE
BERKİN ELVAN ANMASINA MÜDAHALE
Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya gittiği sırada vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı anma töreninde Okmeydanı'nda gerginlik çıktı.Berkin Elvan'ın mezarına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.
11 Mart 2015, 13:27

 

269 gün komada kaldıktan sonra geçtiğimiz yıl 11 Mart’ta hayatını kaybeden Berkin Elvan için Okmeydanı’nda düzenlenen anma töreninde gerginlik yaşanıyor.Berkin Elvan ölüm yıl dönümünde Okmeydanı'nda vurulduğu yerde anıldı.



Sabah saatlerinde
Berkin Elvan’ın vurulduğu yerde, bir masa üzerine karanfil ve ekmek konuldu.Berkin Elvan, vurulduğu yerde Grup Yorum türküleriyle anıldı. Anma için toplananlar Berkin türküsünü hep bir ağızdan söyledi.

OKMEYDANI KARIŞTI

Kalabalık anmanın ardından Elvan'ın mezarının bulunduğu Feriköy Mezarlığı'na yürümek istedi. Ancak
polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Yolu TOMA'lar ile kesen polis, gruba müdahalede bulundu. Tazyikli su ve gaz bombalı müdahale sonrası grup ara sokaklara kaçtı.



ÇEKMEKÖY'DE POLİS MÜDAHALESİ


Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde Okmeydanı'nda yapılacak olan anma programına gitmek için Çekmeköy'de toplanan grup ile polis arasında olaylar çıktı. Sabah saatlerinde Okmeydanı'na gitmek üzere toplanan  grup, yola barikat kurunca önlem alan polis müdahale etti. Polis, grubu biber gazı ve tazyikli su ile dağıttı.  Grup polisin müdahalesi sonucu ara sokaklara kaçarak dağıldı. 



GEZİ PARKI’NDA BERKİN ELVAN EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ

Gezi olaylarında başına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybeden 
Berkin Elvan için bir grup Gezi Parkı’nda eylem yapmak istedi. Polis, ‘Berkin burada’ yazılı pankart açan gruba müdahale etti.

Gezi olaylarında hayatını kaybeden
Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle bir grup Gezi Parkı’nda eylem yapmak istedi. Parkın içinde Berkin için pankart açan gruba polis müdahale etti ve uzaklaştırmaya çalıştı. Eylem yapmakta direnince polis, zorla grubu dağıtmaya çalıştı. Yerlere kırmızı boya da döken eylemciler birbirlerine kenetlenerek polise direndi. Ancak, çok sayıda polis eylemcileri zor kullanarak gözaltına aldı. Çevik kuvvet aracına bindirilen eylem
ciler emniyete götürüldü.                              


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR