Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'NİN ORTAK ACISI OLDU
TÜRKİYE'NİN ORTAK ACISI OLDU
İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda iki terörist tarafından rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için tüm Türkiye'de bulunan Adalet Sarayları'nda tören düzenlendi.
1 Nisan 2015, 12:53

 

 

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda iki terörist tarafından rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için tüm Türkiye'de bulunan Adalet Sarayları'nda tören düzenlendi. image

Törenlere katılan hakim, savcı ve avukatlar gözyaşlarını tutamadı.

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda iki terörist tarafından rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için tüm Türkiye'de bulunan Adalet Sarayları'nda tören düzenlendi. Törenlere katılan hakim, savcı ve avukatlar gözyaşlarını tutamadı.

ANKARA

Yargıtay Başkanlığı'nda İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın teröristler tarafından şehit edilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Yargıtay'ın protokol kapısında hukuk çalışanlarının katıldığı anma töreni saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından konuşma yapan Yargıtay 1. Başkanvekili Seyit Çavdar, "Dün gerçekleştirilen menfur saldırı ile Türk yargısı en acı gününü yaşamış, Cumhuriyet Savcımız merhum Mehmet Selim Kiraz görevini yaptığı sırada şehit edilmiştir. Bu hain eylem aslında cumhuriyetin temel ilkelerine, ülkenin birlik ve bütünlüğüne yönelik bir saldırıdır. Yaşanan vahim olay tarihimizde kara leke olmanın ötesinde herkesin ve her kesimin daha duyarlı davranmasını gerektirecek acı bir örnektir. Devlet görevinde belirli mevkide bulunan kişiler kullandıkları yetkiyi, kendilerine yüklenen ağır sorumluluğu taşıyarak kullanırlar. Bu bağlamda yargısal erk kişisel değil, yüce Türk milleti adına kullanılan bir yetkidir. Bu, hiçbir zaman unutulmamalıdır. Şehidimiz Kiraz'a Allah'tan rahmet, aziz milletimize sabır ve kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Yargı şehidimiz merhum Mehmet Selim Kiraz'ın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi. 
 

ADALET AĞLIYOR



TOKAT

Tokat Adliyesi önünde Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tokat Barosu tarafından düzenlenen törene Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün,  Tokat Barosu Başkanı Faruk Bostancı,  Cumhuriyet savcıları ve avukatlar katıldı. Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın görevi başında şehit edilmesinin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek, "Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a yapılan saldırı, onun şahsında tüm yargı mensuplarına ve yargı çalışanlarına yapılan bir eylemdir. Bu terör saldırısının arkasındaki zihniyeti biliyoruz. Bu zihniyet, insanlık suçu olan, terör ile ulaşılmak istenilen kargaşa ve kaos ortamını hedeflemektedir. Yapılan her türlü terör saldırısı ile istenilen kargaşa ve kaos ortamına hukukun gerekleri yerine getirilerek fırsat verilmeyecektir. Yargı mensupları olarak, hukukun üstünlüğünün, hak ve adaletin sağlanması yönündeki kararlılığımız ve irademiz daha da güçlenmiştir. Yapılan alçakça terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyor, merhum şehidimize Allah’tan rahmet diliyor, şehidimizin bizlere emanet bıraktığı başta kederli ailesi olmak üzere, tüm yakınlarına, çalışma arkadaşlarına, tüm yargı camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" dedi.

SAMSUN

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, için bugün Samsun Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. Törene Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Samsun İstinaf Mahkemeleri Başsavcısı Fahri Günay, Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Kemal Alver, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı. Törende İl Müftü Vekili Enver Türkmen Kur’an-ı Kerim okudu. Menfur saldırının üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, "İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda görev yapan Mehmet Selim Kiraz kardeşimiz görevi sadece adaleti tesis etmek iken, bunu ifa ederken menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Hukukçu kimliğimiz, öfkemizin önüne geçiyor. Terörün dini, milliyeti olmadığı gibi vicdanı, irfanı ve adaleti de yok. Bizzat olayın faillerini yakalamak için çaba sarfeden mesai arkadaşımıza hem de görev yerinde yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir kez daha güvenlik noktasında kendimizi değerlendirme ihtiyacı duyuyoruz" dedi.

Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz ise, "Adaleti tesis etme amacıyla görevini yerine getirirken, bir diğer yandan da çoluk çocuğunun nafakasını temin ettiği mesleğini icra ederken maalesef alnına silah dayanarak 8 saatlik bir olayın sonucunda hayatını kaybetti. Hangi amaçla oraya girilmiş olunursa olsun bunun adı vandaklılk, alçaklık ve terörizimdir. Lanetle kınıyoruz" dedi. Öte yandan Samsun Adalet Sarayı’nda güvenlik önlemleri de artırıldı. Polis, adliyeye gelen vatandaşları x-ray cihazından geçirdikten sonra tekrar üst araması yaptı. Ayrıca başka il ve ilçelerden gelen ve polisler tarafından tanınmayan, kendilerini avukat olarak tanıtan kişilerden de avukat kimlikleri soruldu.

İZMİR

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında rehin alınan ve şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için İzmir Adliyesinde tören düzenlendi. Protokol giriş kapısında yapılan törene savcılar, hakimler, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı. Şehit Savcı Kiraz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş, “Söyleyecek söz bulamıyorum, konuşamıyorum. Geride bir eş, iki evlat bıraktı. Ruhuna Fatiha gönderelim. Allah, mekanını Cennet etsin" dedi. Cenaze törenine katılmak üzere İstanbul'a giden İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru'nun katılamadığı törende konuşan Başsavcı Vekili Emin Atik de, "Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet, emellerine asla kavuşamayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. İnsanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kargaşa ortamının önündeki en büyük engel, her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Bu tarz saldırılar, hiçbirimizi çıktığımız yoldan alıkoyamayacak ve yıldıramayacaktır" diye konuştu.

GAZİANTEP

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit düşen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Gaziantep Adliyesi'nde düzenlenen törende konuşan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, törende yaptığı konuşmada saldırıyı kınadığını belirtti. Adalet camiasının her mensubunun bu büyük acıyı yürekten hissettiğini ve şehidine ağladığını söyleyen Bayır, “Cumhuriyet Savcımızın şehit düştüğü haberi yüreklerimize bir kor gibi düşmüştür. Adalet camiasının her mensubu bu büyük acıyı yürekten hissetmekte ve şehidine ağlamaktadır. Bu menfur saldırı, şehit Cumhuriyet Savcımızın şahsında Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasi inancına yapılan bir saldırıdır. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet amacına asla kavuşamayacak milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir" dedi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesini aynı kararlılıkla taşıyacaklarını, bu saldırıların yargı mensuplarını çıktıkları yolda yürümekten alıkoymayacağını ve onları yıldıramayacağını kaydetti.

ANTALYA

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Antalya Adalet Sarayı önünde anma tören düzenlendi. Törene, hakim ve savcıların yanı sıra, Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı ile avukatlar katıldı. Törende konuşan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, “Önceki gün Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Selim Kiraz, terör örgütü mensuplarınca makamında yapılan silahlı saldırı sonucunda şehit oldu. Kahraman kardeşimizi şehit eden insanlık düşmanı 2 terörist ise güvenlik kuvvetlerimizce yapılan operasyonda ölü olarak ele geçirildi. Evet onlar artık ölüdürler. Meslektaşımızın ölümü bizleri derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Bu saldırılar bizleri hiç korkutmamıştır ve korkutamayacaktır. Aziz milletimize hizmet için şevk ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Milletimizin başı sağ olsun. Şehidimizin ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum” diye konuştu.

MERSİN

Çağlayan Adliyesi’nde teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Mersin Adliyesi önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, cumhuriyet savcısının şehit düştüğü haberinin yüreklerine bir kor gibi düştüğünü ifade etti. Yıldırım "Adalet camiasının her mensubu bu büyük acıyı yürekten hissetmekte ve şehidine ağlamaktadır. Menfur saldırı şehit savcımızın nazarında Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme onlara gözdağı verme girişimidir. Bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı ve felsefesi olmaz. Terör düşüncenin öz suyunu emer ve kanla beslenir. Bu saldırının arkasındaki zihniyet emellerine asla kavuşamayacaktır. Milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bu tür saldırılar yargı mensuplarımızı çıktıları yoldan yürümekten asla alıkoyamayacaktır. " diye konuştu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR