Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜMİT KOCASAKAL'I SUÇLADI
ÜMİT KOCASAKAL'I SUÇLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, savcı Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin, "Sayfalarını ve ekranlarını teröristlerin propagandalarına açan kuruluşlar, savcımızın şehit edilmesine ortak olmuşlardır" dedi.
8 Nisan 2015, 18:45
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesiyle ilgili İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın açıklamalarına tepki gösterdi.
 
 “Şimdi sormak lazım ey baro başkanı, sende telefonla görüştün bu teröristlerle hangi neticeyi aldın? Hiçbir netice alamadın. Hani senin sözün çok dinleniyordu, alsaydın ya bir netice niye alamadın? Bu terörist, terörist. Bunu bileceksin, bunu göreceksin ve sende bulunduğun makam sebebiyle gazetelere böyle çarşaf çarşaf ilan vermek suretiyle kimseyi ürkütemezsin. O senin yaptığın hareketler eski Türkiye’deydi. Artık eski Türkiye yok, şimdi yeni Türkiye var. Sende tüm avukatları temsil etmiyorsun bunu bil. Yargı olayının da sen üçte birinin şuanda ancak bir bölümünü temsil ediyorsun. Adeta yargı adına da konuşuyorum havasına girme” dedi.  
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda muhtarlara hitap etti. Türkiye’nin içerde ve dışarıda tüm meseleleriyle ilgilenmenin, görüşlerini, tekliflerini, eleştirilerini ifade etmenin millete karşı tem taahhüdünün hem sorumluğunun gereği olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı makamına her şeyden el etek çekmek için değil tam tersine ülkeye ve millete daha çok, daha büyük hizmetler vermek için geldiğini vurguladı. Erdoğan, milletin kendisini bunun için göreve getirdiğini, kendisini yüzde 52 oyla bu göreve getiren vatandaşların da aynı beklenti, aynı hassasiyet içinde olduğunu söyledi. 
 
Muhtarların da seçimle işbaşına geldiğini, atanarak işbaşına gelmediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarların da bir hesap verdiği makamın bulunduğunu kaydetti. Bu makamın Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı olmadığını ve bu makamın halk olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mahallesiyle, mahalle halkıyla irtibatını kesmiş bir muhtar düşünülebilir mi?” dedi. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR