Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GENCECİK ÇOCUKLARI ÖLDÜRTÜYORLAR
GENCECİK ÇOCUKLARI ÖLDÜRTÜYORLAR
Gazeteci Ahmet Altan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidara sert eleştiriler yöneltti. Altan "Saraylarda oturabilmek için gencecik çocukları gözlerini kırpmadan öldürtüyorlar” dedi.
13 Nisan 2015, 09:58
 
Gazeteci Ahmet Altan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidara sert eleştiriler yöneltti. Altan "Saraylarda oturabilmek için gencecik çocukları gözlerini kırpmadan öldürtüyorlar” dedi.
Gazeteci yazar Ahmet Altan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimle başkan olmayacağını gördükçe orduya yanaştığını söyledi. Altan, ‘‘Son Ağrı olayında gördüğümüz gibi orduyu öne sürerek, çatışmaları hızlandırmaya, HDP’yi böyle geriletmeye uğraşıyorlar. Kan döküyorlar. Saraylarda oturabilmek için gencecik çocukları gözlerini kırpmadan öldürtüyorlar.” dedi.

GriHat’a konuşan Ahmet AltanCumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidara sert eleştiriler yöneltti. Altan, ‘‘Son Ağrı olayında gördüğümüz gibi orduyu öne sürerek, çatışmaları hızlandırmaya, HDP’yi böyle geriletmeye uğraşıyorlar. Kan döküyorlar. Saraylarda oturabilmek için gencecik çocukları gözlerini kırpmadan öldürtüyorlar. Çok önemsediklerini söyledikleri ‘barış sürecini’ kendi elleriyle kana buluyorlar. Barış umurlarında değil çünkü.’’ şeklinde konuştu.

Ahmet Altan, şunları dile getirdi:

‘‘Erdoğan, bu süreci, kendi başkanlığı için bir koz olarak gördü. HDP ‘seni başkan yaptırmayacağız’ dediği andan itibaren de ‘Kürt sorunundan’ da, ‘barış sürecinden’ de vazgeçti. Kürtlere, ‘barış istiyorsanız faşist bir diktatörlüğü kabul edin’ diyor. Bu, ahlaksız bir tekliftir.’’

Devletin ve derin devletin şiddetinin artarak süreceğini ifade eden Altan, ‘‘Bu iktidarın şiddetten başka gidebileceği bir yer yok. İktidarlarını sürdürebilmek için silaha, baskıya, ölüme ihtiyaç duyuyorlar. AKP bu seçimlerde durdurulmazsa, bu toplum büyük bir bedel öder. Ölümler, baskılar, hukuksuzluklar bitmez.’’ diye konuştu.

‘‘Burada, insanların çoğu sadece kendileri gibi olanların ‘eşit ve özgür’ olmasını, diğerlerinin ezilmesini istiyor.’’ diyen Altan, medya için de, ‘‘Alçakların kalabalığı hiç olmadığı kadar fazla.’’ ifadesini kullandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR