Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PROVAKATÖRLER İŞ BAŞINDA
PROVAKATÖRLER İŞ BAŞINDA
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde HDP lokali açılışında olaylar çıktı. HDP’nin açılışına tepki gösteren grup ile polis arasında arbede yaşandı.
18 Nisan 2015, 17:46

 

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde HDP lokali açılışında olaylar çıktı. HDP’nin açılışına tepki gösteren grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kayyum Hafız Sokak’taki lokal açılışına parti yöneticileri ve milletvekili adayları katıldı. Açılış başlamadan saatler önce ilçe merkezinde Bursa’dan gelen çevik kuvvet ekipleriyle Orhangazi polisi güvenlik tedbir aldı. Bursa MilliyetçiTürkiye Partisi ve Turan Ocakları İl Beyliği’nden bir grup Cumhuriyet Alanı’na geldi. HEPAR’ın ilçe yöneticilerinin de destek verdiği grup, HDP’nin açılışına tepki gösterdi. Türk bayrakları açan grup, tekbir getirerek, “Gazi’de PKK istemiyoruz” “PKK’yı destekleyen HDP’ye oy versin” sloganları attı. Buradaki tepki eyleminden sonra grubun büyük kısmı polis eşliğinde otobüse binerek Orhangazi’den ayrıldı.

TEPKİ GÖSTERENLERİ POLİS ENGELLEDİ

Açılış saati yaklaştığında ise tepkili grup HDP’nin parti lokalinin bulunduğu sokağın başına geldi. Burada polis engeli ile karşılan grup yolun karşı tarafında İstiklal Marşı okudu. Grup ile çevik kuvvet arasında zaman zaman arbede yaşandı. Gruba burada BBP Orhangazi İlçe Başkanı Sayim Ulutaş ve beraberindeki gençler de katıldı. Açılış yapıldığı sırada polis sokağın giriş çıkışlarında barikat kurdu. Başta tepkili kalabalık olmak üzere sokağa giriş çıkışlar engellendi. Öte yandan, açılışın yapıldığı sokaktaki bazı vatandaşlar da camlarına Türk bayrakları asarak HDP’lilere tepki gösterdi. HDP’liler camlardan tepki gösterenlere zafer işaretleri ve alkışlarla karşılık verdi.

KAYMAKAM KONUŞMAK İSTEDİ

Orhangazi Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem’den sonra Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer de öfkeli kalabalıkla konuşmak için olay yerine geldi. Kaymakam Yurdaer’i dinleyen kalabalık, HDP aleyhinde sloganlar attı. Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da olaylar üzerine Orhangazi’ye geldi. Yıldız, buradaki incelemenin ardından Orhangazi Kaymakamı Yurdaer ile görüşüp ilçeden ayrıldı.

MHP  BAŞKANINDAN UYARI

Olayların yaşandığı sırada MHP Orhangazi İlçe Başkanı Yüksel Akbayrak da sokağa gelerek Turan Ocakları’nın yetkilileri ile görüştü. Akbayrak, bozkurt işaretleri yapanların kendilerini ülkücü gibi göstermek istediğini, grubun içindeki birçok kişinin Orhangazi dışından geldiğini söyledi. Akbayrak, Orhangazi dışından gelenlerin ilçeden ayrılmasını isteyerek, “Sizler gideceksiniz, burada bizler kalacağız. Tepkimizi biz gösteririz. Dışarıdan gelip halkı galeyana getirmenize müsaade etmeyiz” dedi.

HDP’nin açılışı ise polisin geniş güvenlik tedbirleri ve tepkiler arasında yapıldı. Açılışta HDP Bursa milletvekili adayları tanıtıldı. Hasan BOZBEY/ ORHANGAZİ (Bursa


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR