Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HUKUK PARAMPARÇA OLDU
HUKUK PARAMPARÇA OLDU
Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hidayet Karaca ve çoğu polis 75 kişi hakkında dün gece tahliye kararı çıktı. Sulh Ceza Hâkimliği’nin asliye cezanın kararıyla ilgili ‘geçersiz’ demesiyle tahliye bilmeceye döndü.
26 Nisan 2015, 09:45

 

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hidayet Karaca ve çoğu polis 75 kişi hakkında dün gece tahliye kararı çıktı.

Sulh Ceza Hâkimliği’nin asliye cezanın kararıyla ilgili ‘geçersiz’ demesiyle tahliye bilmeceye döndü.

TERÖR örgütü yöneticisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile usulsüz dinleme, darbe gibi suçlarla tutuklanan eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse, Ali Fuat Yılmazer, Yakup Saygılı, Tufan Ergüder’in de arasında bulunduğu çoğu polis 75 kişi hakkında İstanbul 32’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nce tahliye kararı verildi.  

İddiaya göre, Temmuz 2014’te başlayan ve arka arkaya yapılan operayonlarda tutuklanan emniyet görevlileri ve Karaca’nın avukatları, yasada yapılan değişiklikle tutuklama kararı veren, bu kararlara yapılan itirazları ve tahliye taleplerini değerlendiren İstanbul Adalet Sarayı’ndaki 10 ayrı sulh ceza hakimliğini redderek tahliye talebinde bulundu. Avukatlar, reddi hakim taleplerini ise İstanbul 29’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’ne yaptı. Reddi hakim talebini kabul eden İstanbul 29’uncu Asliye Ceza Mahkemesi tahliye taleplerinin değerlendirilmesi için dosyayı İstanbul 32’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. 32’nci Asliye Ceza Mahkemesi de tahliye taleplerini kabul ederek Karaca ve 75 kişinin tahliyesine karar verdi. 

Usulsuz dinleme, darbe,  terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği suçlaması ile tutuklana aralarında İstanbul 10.  Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nin yetkisi olmadığı halde verdiği reddi hakim kararının usul ve yasaya uygun olmadığı gerekçesiyle “yok hükmünde” olduğuna karar verdi. Karaca’nın avukatı Avukat Fikret Duran, UYAP’ın uzun süre kapatıldığını söyledi. 

TAHLİYE KARARI

 

 

İPTAL KARARI

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR