Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YARGI'DA BÜYÜK PARÇALANMA
YARGI'DA BÜYÜK PARÇALANMA
HSYK 2. Dairesi tahliye krizi nedeniyle haklarında resen soruşturma açılan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer'in dosyaları için 14.00'da toplandı. HSYK müfettişlerinin toplantı öncesi iki hakim için hazırladığı ön raporda, açığa alınmaları istendi.
27 Nisan 2015, 14:23

 

HSYK 2. Dairesi tahliye krizi nedeniyle haklarında resen soruşturma açılan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer'in dosyaları için 14.00'da toplandı. HSYK müfettişlerinin toplantı öncesi iki hakim için hazırladığı ön raporda, açığa alınmaları istendi.

HSYK 2. Dairesi, toplantıda alınan kararla hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'i açığa aldı.

Olağanüstü toplantı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, "Paralel Yapı"soruşturmaları kapsamında tutuklu şüpheliler hakkında tahliye kararı veren iki hakimle ilgili iddiaları görüşmek üzere olağanüstü toplantı yapma kararı aldıklarını bildirdi.

image

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından şüphelilerin tahliyesine karar verilmişti.

Kararın ardından, HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından denetim amacıyla 2 başmüfettiş görevlendirilmiş, denetim kapsamındaki inceleme ve soruşturma yetkilerine istinaden olaya el konulmuştu.

İnfaz ve İlamat Bürosu'nda görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ahmet Hanefi Uslu iade kararında, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin görev ve yetkisi olmadığını belirterek şüphelilerin ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına yönelik kararına yer verdi. Bu gerekçeyle şüphelilerin ayrı ayrı tahliyelerine ilişkin karar ve tahliye müzekkerelerinin iade edildiği belirtilen kararda, aynı gerekçeyle tahliye kararlarının mahkemeye iade edildiği anlatıldı. Savcı Uslu'nun kararında, konu kısmına "Usülsüz tahliyeler hakkında" yazılması da dikkat çekti. 
 
KİLİTLENEN TAHLİYE SÜRECİ

Şüpheli avukatlarının Sulh Ceza Hakimliklerine yönelik reddi hakim taleplerini kabul eden İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 24 Nisan 2015 tarihli görevlendirmesi sonucu İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi 25 Nisan 2015'te şüpheliler hakkında tahliye kararı verdi. Şüphelilerin tahliye müzekkereleri yazıldığı sırada aynı gün İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği ise tahliye kararlarını "yok hükmünde" saydı. Bunun üzerine ertesi gün şüpheli avukatları, tahliye müzekkerelerinin yerine getirilmesi için nöbetçi İnfaz Savcısı Orhan Güldiker'e müracaatta bulundu. Savcı Güldiker ise İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini belirterek tahliye müzekkerelerinin mahkemeye iadesine karar verdi. Bunun üzerine bugün İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi, tahliye kararlarını yerine getirmesi için İnfaz Savcılığı'na yazı gönderdi. İnfaz ve İlamat Bürosu'nda görevli Savcı Ahmet Hanefi Uslu da yine İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararını gerekçe göstererek kararı mahkemeye iade etti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR