Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AVUKATLARA DAYAK
AVUKATLARA DAYAK
Avukatlara cop ve kalkan 1 Mayıs'tan bu yana gözaltında bulunan 234 kişi için adliyede açıklama yapmak isteyen avukatlara polis dayağı.
5 Mayıs 2015, 07:30

 

1 Mayıs'ta Taksim ve civarında çıkan olaylarda gözaltına alınanların avukatları, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın içindeki Themis Heykeli'nin bulunduğu alanda saat 12.00'de toplandı.

Çevik kuvvet polisi, eylem yapmak istedikleri gerekçesiyle avukat grubuna saldırdı.

Polis ellerindeki kalkanlarla avukatları adliye dışına doğru itti. Avukatlar adliyenin kapısından çıkarıldığı esnada polis, bu kez de bazı avukatlara coplarla saldırdı.

AVUKAT YEŞİL: SADECE ADLİYENİN İÇERİSİNDE DURUYORDUK
Adliye dışına çıkarılan avukatlara bir müdahale de adliye önünde yapıldı. Polis kalkanlarıyla avukatları iterek adliyenin önünden uzaklaştırdı. Polis barikatı önünde bazı avukatlar oturma eylemi düzenledi. Bu sırada açıklama yapan Avukat Gökmen Yeşil, "Sadece adliyenin içerisinde duruyorduk. Emniyet müdürü olduğunu söyleyen çekik gözlü bir vatandaş geldi ve çevik kuvvete bizi dışarı atması emrini verdi. Her bir avukat sürüklenerek dışarı atıldı" dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ MAHMUT TANAL DA ORTAMI SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI
Avukatlar bir süre çevik kuvvet barikatı önünde polislerle tartıştı. Daha sonra barikatın açılmasıyla 'C' kapısı girişine gelen avukatlar ve onlara destek verenler, burada "Baskılar bizi yıldıramaz" ve"Yaşasın 1 Mayıs" sloganları attı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da olayın yaşandığı yere gelerek ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Buradaki bariyerle çevrili alanda basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara izin vermeyen polisler, bir kez daha barikat kurdu. Bazı avukatlar barikat kurup bekleyen çevik kuvvet polislerine hitaben, "Suç işliyorsunuz, dağılın. Hakkınızda toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefetten, kamu görevlisini engellemekten suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, açıklama yapmak için direnen bazı avukatlarla beraber İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapmalarına izin verilen avukatlar basın açıklaması yaparak, ardından ise adliyeye girdi. 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR