Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİTİNG TATİLİ
MİTİNG TATİLİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Samsun’da düzenleyeceği mitinge katılımın artırılması için Samsun’un ilçelerindeki okullar öğleden sonra tatil edildi.
18 Mayıs 2015, 20:11
 
Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okul idarecilerine gönderilen mesajda,Cumhurbaşkanı'nın yapacağı açılışa tüm idarecilerin katılması konusunda hassasiyet gösterilmesi talep edildi.
 
Personele de gerekli duyurunun yapılması belirtilen mesajda, servislerle mitingi giden öğrencilerin devamsızlıklarında kolaylık gösterilmesi istendi.
 
Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, yaptığı açıklamada, toplantı için ilçelerden idareci ve öğretmenlerin Samsun’a çağrılması sonucunda okulların tatil edildiğini savundu. Kuruoğlu, "Buradaki asıl maksat, okulları tatil ederek başta öğrenciler olmak üzere öğretmenlerin de mitinge gitmelerinin önü açılmıştır. Ayrıca ilçelerden mitinge partilileri taşımak için servis araçları da boşa çıkartılmıştır." diye konuştu. 
 
Miting meydanını gezdiğini ifade eden Kuruoğlu, "Meydanı dolduranların önemli bir kısmı maalesef İHL’li öğrenciler. Miting zamanından 2 saat önce alana taşınan çocukların bu saatte derste olmaları gerekirdi. Eğitimin siyasete alet edildiği başka bir dönemi bu kadar hatırlamıyorum. Bu ancak diktatörlüklerin yaşandığı ülkelerde olan bir davranıştır. Muz cumhuriyetinde mi yaşıyoruz?" dedi.
 
Öte yandan Samsun’un ilçelerinden AK Parti teşkilatları tarafından çok sayıda servis aracı ile partililerin Samsun’a taşındığı, bu araçlarda bulunan katılımcıların önemli bir kısmının da öğrencilerden oluştuğu görüldü.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR