Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ERDOĞAN VE FİDAN'I İSTEMİYOR
ERDOĞAN VE FİDAN'I İSTEMİYOR
CHP yönetimi AKP ile koalisyon pazarlığında isim isim müzakere yürütecek. AKP’liliği ‘tescillenen’ MİT Müsteşarı ile bazı valilerin görevden alınmasını isteyecek.
29 Haziran 2015, 10:00

CHP yönetimi AKP ile koalisyon pazarlığında isim isim müzakere yürütecek. AKP’liliği ‘tescillenen’ MİT Müsteşarı ile bazı valilerin görevden alınmasını isteyecek.

İstenmeyen iki isim: Erdoğan ve Fidan

AKP-CHP arasında koalisyon için prensip anlaşmasına varılması halinde CHP, AKP döneminin simgesi sayılan siyasetçi ve bürokratlarla ilgili isim isim müzakere yürütecek. CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı “istenmeyen” isimler olarak belirledi. Erdoğan’ı anayasal sınırlarına çekilmesini, milletvekili aday adayı olarak temayül yoklamalarına girdiği için “AKP’liliği tescilli” olarak gördüğü MİT Müsteşarı Fidan’ın da istifa etmesini ya da görevden uzaklaştırılmasını isteyecek. Erdoğan’la birlikte Fidan’ın istenmeyen en önemli iki isim olarak tespit edilmesinin arkasında MİT’in CHP’lileri izlettirdiğine yönelik gelişmelerle Türkiye’yi Suriye ile sıcak savaşa sokacak en önemli aktör olarak görülmesi de bulunuyor.

Valiler de koşul

CHP ayrıca, İzmir gibi CHP’li belediyelerin olduğu illerde ve Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Hatay Valisi Ercan Topaca gibi AKP yanlısı faaliyetlerde bulunduğunu tespit ettiği valilerin görevden alınmasını koşul olarak getirecek. Öte yandan CHP, TÜBİ- TAK TRT, YÖK ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurum ve kuruluşların yönetimlerinin değiştirilmesini de isteyecek.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR