Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SALDIRININ ARKASINDA GLADYO VAR
SALDIRININ ARKASINDA GLADYO VAR
HDP mitingine bomba koyan şahsın terörden arandığı halde olaydan 2 gün önce serbest bırakılması tartışma konusu. HDP’li Kürkçü “İşin arkasında Gladyo var” dedi. Aydoğan ise polisin olayı aydınlatmada isteksiz olduğunu söyledi
7 Temmuz 2015, 06:37

 

7 Haziran seçimlerinden iki gün önceDiyarbakır’daki HDP mitinginde patlatılan bomba 4 kişinin ölümüne 414 kişinin yaralanmasına neden oldu. Terör örgütü IŞİD ile bağlantılı olduğu belirtilen bombacı Orhan Gönder (20) olaydan sonraGaziantep’te yakalandı.

TERÖR NİTELİKLİ ŞAHIS

Gönder’in yoklama kaçağı olduğu gerekçesiyle olaydan iki gün önce
Diyarbakır’da kaldığı otelde polis tarafından yakalandığı ve tutanak tutulduktan sonra serbest bırakıldığı belirlendi. Önceki gün ise Gönder’in saldırı öncesi hakkındaki 'terör nitelikli kayıp şahıs' kaydı nedeniyle arandığı ortaya çıktı. Gönder ile ilgili Diyarbakır polisinin ihmali olduğu öne sürüldü.

YAPABİLECEKLERİ BİLİNİYORDU

HDP İzmir Milletvekili 
Ertuğrul KürkçüOrhan Gönder’in neye eğilimli olduğunun polis tarafından bilindiğini savundu. Kürkçü “Bunun seçimleri zıvanadan çıkartmaya yönelik bir tertip olduğundan kuşku duymuyorum.

Ben bunun arkasında Gladyo’nun olduğunu düşünüyorum. Sadece Gladyo’nun sahipleri ve yönlendiricileri değişmiş olabilir. Türkiye siyasetini tanzim etmek için suç işlemeye devam ediyor” dedi.

POLİS İSTEKSİZ DAVRANDI

Saldırı sırasında miting meydanında bulunan 
Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, patlamanın üzerinden bir ay geçmesine rağmen Diyarbakır
Emniyeti’nin saldırıyı gerçekleştiren bir isim dışında bunu planlayanları bulup ortaya çıkaramadığını hatırlattı. Polisin, ihmali ve olayı aydınlatma yönünde bir isteksizliği olduğunu söyledi.

EMNİYET: MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİK

Emniyet Genel Müdürlüğü, bombacı olduğu belirtilen şahsın terörden arandığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Otelde konaklayan şüphelinin asker yoklama kaçağı olduğunun anlaşılması üzerine ilgiliye, askerlik şubesine gitmesi gerektiği yönünde tebligat yapılmıştır. Diğer yandan, iddia konuları ile ilgili olarak herhangi bir şekilde ihmali olanlar varsa belirlenmesi amacıyla Polis Başmüfettişleri görevlendirilmiş olup, soruşturulmaktadır" denildi.

TELEFONLAR BLOKE EDİLDİ

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, saldırganın teknik takipte olduğu ve Suriye’den Türkiye’ye girdikten sonra teknik takipten çıkarıldığına dair çok ciddi iddialar gündeme geldiğini belirtti.

Baluken şunları söyledi: “Mitingde bombalama olduğu sırada çok ilginç bir şekilde, cep telefonu hatlarının dışarıdan aramaya açık ama miting alanından dışarıya kapalı olduğu görüldü.

Oradaki izdihamı önlemeye yönelik cep telefonları aracılığıyla yapmak istediğimiz girişimlerin tamamı o saat itibariyle daha önce hiç tanık olmadığımız bir şebeke çökmesi sebebiyle yapılamadı.”


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR