Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TSK IŞİD KARARGAHAINI VURDU
TSK IŞİD KARARGAHAINI VURDU
Saat 03:12’de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan 3 F-16 havalanmış, 03:40 - 03:53 arasında icra edilen hava harekatı ile IŞİD terör örgütüne ait 3 hedef vurulDU.
24 Temmuz 2015, 07:00

 

Dün gece yarısından sonra havalanan Türk jetleri sınır boyundaki IŞİD mevzilerini hedef aldı. Saldırılarda sınırın hemen yakınında konuşlanan IŞİD varlıklarına yönelik saldırılar gerçekleştirildi.

İki gün önce Kilis Valiliği tarafından 'özel güvenlikli bölge' olarak duyurulan bölge jetler tarafından 4 kez bombalandı. Jetlerin attığı bombaların sesleri Kilis'ten de duyuldu. Operasyona dün şehit düşen astsubayın Yalçın Nane'nin adı verilirken, operasyonun Suriye hava sahasına girilmeden gerçekleştirildiği öğrenildi.

"TÜRKİYE, SURİYE SINIRINA GİRMEDEN VURDU"

CNN Türk Ankara temsilcisi Hande Fırat, IŞİD'e düzenlenen hava saldırısında Türk F-16'ların Suriye sınırına girmediğini, bombardımanı Türkiye sınırından yaptığını söyledi. Operasyon kararının dün yapılan Güvenlik Zirvesi'nde alındığı öğrenildi.

2 KARARGAH 1 TOPLANMA MERKEZİ VURULDU 

Operasyonda IŞİD'e bağlı 2 karargah ve 1 toplama merkezi vuruldu.

[Haber görseli]

Dün Kilis’te, Suriyeli Türkmenlerin yaşadığı bölgeden ateş açılması sonucu bir astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı. Çatışmada 1 IŞİD militanı da ölürken, bölgede çatışmalar geç saatlere kadar devam etti.

(VİDEO) İşte o anlar... Mehmetçik IŞİD'i böyle vurdu

İşte IŞİD'in Kilis'te saldırdığı sınır karakolu

SINIRDAN FOTOĞRAFLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mensup askerlere, yaklaşık 1,5 yıldır IŞİD’in elinde bulunan Türkmenlerin yaşadığı Ayeşe köyünden dün saat 13.30 sıralarında ateş açıldı. Açılan ateşle bir astsubay şehit oldu, iki asker yaralandı. Türkiye, saldırıya tanklardan açılan ateşle yanıt verdi. Bir IŞİD militanı çatışmada öldü. Bölgeye çok sayıda özel harekat timi, çok sayıda asker, tanklar sevk edildi. Gaziantep 5.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan çatışmanın devam ettiği bölgeye gitti. Bölgede çatışmalar geç saatlere kadar devam etti.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti. Güvenlik güçlerinin, terör örgütü IŞİD’in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, “İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumları iyi” dedi.

Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi. Bu arada güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı. Bu sırada bir IŞİD militanının öldüğü belirtildi. Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğg. Cemalattin Doğan da gitti.

[Haber görseli]

İçeri girildi iddiası

Suriyeli Türkmen kaynakları tarafından, Kilis Elbeyli Köyü’nün karşısında IŞİD ile çıkan çatışmanın ardından Türk birliklerinin 1 kilometre sınırın içine girdiği, top atışları ile de IŞİD mevzilerinin vurulduğu iddia edildi. Kilis’te, Suriye tarafında terör örgütü IŞİD teröristlerinin mevzilendiği yerden Mehmetçiğe açılan ateş sonucu 1 astsubayın şehit olması 2 uzman çavuşun da yaralanmasının ardından Diyarbakır’da çok sayıda F16 savaş uçağı sınıra doğru hareket etti.

 

Kilis Valiliği’nden önceki gün yapılan açıklamada da son günlerde Suriye sınırında meydana gelen gelişmeler ve çatışmalar nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla beş gün süreyle bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilmişti. Sınırdaki gelişmeler nedeniyle Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler de önceki gün Kilis’e gelmişti.

Başbakanlık'dan hava operasyonu açıklaması

 

Başbakanlık : "Saat 03:12’de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan 3 F-16 havalanmış, 03:40 - 03:53 arasında icra edilen hava harekatı ile DAEŞ terör örgütüne ait 3 hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen 2 karargah ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atılmıştır. Uçaklarımız 04:24’te üslerine intikal etmişlerdir."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR