Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATEŞKES BİTTİ
ATEŞKES BİTTİ
KCK üyesi Zübeyir Aydar, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonuna tepki göstererek, Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan ve hükümetin, 'Kürtlerden intikam almak için' saldırı başlattığını söyledi.
25 Temmuz 2015, 15:31

 

KCK üyesi Zübeyir Aydar, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonuna tepki göstererek, Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan ve hükümetin, 'Kürtlerden intikam almak için' saldırı başlattığını söyledi.

PKK sözcüleri de operasyonun, ateşkesin Türkiye tarafından tek taraflı bitirildiğinin açıklaması olduğunu açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de IŞİD hedeflerine yönelik havadan düzenlenen operasyonun yankıları devam ederken Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan uçaklar Kuzey Irak'ta PKK'nın Haftanin, Zap, Metina, Basyan ve Avaşin kampları ile İran sınırındaki Kandil Dağı'nda örgütün üst düzey yöneticilerinin bulunduğu kampları bombaladı.

PKK: ATEŞKESİN ANLAMI KALMADI

PKK'nın askeri kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG) tarafından yapılan açıklamada dün gece saat 23.00'te başta Behdinan bölgesi olmak üzere örgüt kamplarının yoğun bombardımana maruz kaldığı belirtildi. Bu bölgedeki bombardıman devam ederken saat 01.00'den itibaren de Kandil ve Hakurk'daki örgüt kamplarına bombardıman başladığı belirtilen açıklamada, "Yapılan bu yoğun hava bombardımanlarıyla da ateşkesin bir anlamı kalmamıştır. Gerçekleşen yoğun bombardımanların sonuçları ve bu saldırının detayları en kısa zamanda halkımız ve kamuoyuna açıklanacaktır" denildi.

AYDAR: GEREKEN CEVAP VERİLECEK

KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar da, PKK çizgisinde yayın yapan bir televizyona telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti 'ye oy vermeyen Kürtlerden intikam almak için bu operasyonların yapıldığını iddia etti.

Zübeyir Aydar, "Bunun sorumlusu Erdoğan'dır. Sorumlusu Tayyip Erdoğan ve iktidarıdır. Seçimi kaybettiler. İntikamını Kürt halkından almak için bunu yapıyorlar. 'Kürtler nasıl bize oy vermez' diyorlar. Bu halk senin kölen değil, senin oy depon değildir. Bu halk kendi toprakları üzerinde özgür bir yaşam istiyor ve bu yaşamı gerçekleştirecektir. Nasıl ve ne şekilde cevap verilmesi gerekiyorsa verilecek buna. Herkesin birlik olup buna cevap vermesi gerekiyor" dedi.

YÜKSEK: SAVAŞA KARŞI BARIŞ KONSEPTİ OLUŞMALI

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek de yine PKK çizgisindeki televizyona yaptığı son gelişmelerle ilgili değerlendirmesinde, topyekün bir savaş konseptiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonucu kabullenemediğini söyleyen Yüksek, "Savaş üzerinden kan üzerinden iktidar kurma peşindedir. Seçim öncesi istediği savaş ortamı istediği yere gelmedi. Ancak Erdoğan ısrarla Türkiye'yi bir savaş koşuluna hazırlamaya çalıştı. Geldiğimiz nokta itibariyle bugün gerçekten de çözüm sürecini, tümden ateşkesi fiilen de değil, resmen ortadan kaldıran bir durum oluşmuş durumdadır" diye konuştu.

KÜRKÇÜ: HÜKÜMET ASLINDA MEŞRU DEĞİL

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de yine aynı televizyonda yayınlanan açıklamasında, "Hükümet, aslında meşru olmayan bir hükümettir. Sadece kanunen ayakta duran hükümetin halktan destek almış, halkın gözünde meşru bir hükümetmişcesine giriştiği bu faaliyetlerin zaten Türkiye'de son derece kırılgan olan toplumsal barışı havaya uçuracağını görebiliyoruz" dedi. (Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR/DHA)


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR