Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK PARTİ'NİN ASIL AMACI MHP OYLARI
AK PARTİ'NİN ASIL AMACI  MHP OYLARI
Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Özer Sencar, IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlar ile muhtemel erken seçimde MHP'ye giden oyların geri alınmak istendiğini bildirdi.
27 Temmuz 2015, 09:06

 

Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Özer Sencar, IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlar ile muhtemel erken seçimde MHP'ye giden oyların geri alınmak istendiğini bildirdi.

'PKK da karşı operasyonları ile HDP'yi kamuoyunda zora sokacaktır.' tespitini yapan Sencar, @ozersencar1 adlı Twitter hesabında hava saldırılarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Sencar'ın mesajları şöyle:

image

- Ankara IŞİD'e karşı beklenenden daha hızlı ve daha sert tavır almaya başladı

- Türkiye'nin IŞİD'e karşı ABD'nin yönettiği koalisyonda yer alması ve Suriye'deki IŞİD hedeflerini ABD uçaklarının vurması için İncirlik üssünü açması IŞİD'in ülke içendeki saldırı riskini aniden ve b- Buna karşı tedbir olarak birçok şehirde 300 civarında IŞİD militanı/sempatizanı tutuklandı.

- Buna karşı tedbir olarak birçok şehirde 300 civarında IŞİD militanı/sempatizanı tutuklandı.

- Bir süredir kısmen sıkılaştırılmaya başlayan sınır kontrolleri çok daha yoğunlaşacak ve IŞİD'e gösterilen sınır müsamahası bitecek.

image

- ABD ile varılan anlaşma ile Türkiye'nin IŞİD'le mücadele için Esad yönetimi konusundaki isteklerinden vazgeçtiği anlaşılıyor

- Türkiye'nin, Suriye topraklarına ve hava sahasına girme hedef ve planlarından vazgeçtiği anlaşılıyor. Halkın yüz 68'i de bu politikadan yanadır

- Hükümet önemli bir karar daha aldı ve IŞİD ile PKK'ya eş zamanlı olarak operasyonlara başladı. Bu erken seçimi dikkate alan bir karardır.

- Bu kararlarla halk nezdinde hükümetin IŞİD ve PKK'ya müsamaha gösterdiği şeklindeki algı yıkılmaya çalışılıyor.

- Böylece özellikle MHP'ye giden oyların geri alınması hedefleniyor. PKK da karşı operasyonları ile HDP'yi kamuoyunda zora sokacaktır.

- Bu politikalar muhalefeti epey zorlayacak anlaşılan. Bakalım onların karşı politikaları ne olacak. Yaşayıp göreceğiz.

- İç politikada aktörlerin girişimlerini usta satranç oyuncusu gibi 3-5 el sonrasını hesaplayarak gerçekleştirdiğini düşünmek aşırı naifliktir

- Seçim sonrası Tayyip Bey'in girişimleri ve muhalefetin garip tavrı sonucu iktidarın kazandığı üstünlük ve itibar Suruç ile kanımca yıkıldı.

- 2 yıldır yapılması gereken IŞİD'e yönelik iç ve dış operasyonlar hızla ve şiddetle başlatıldı. Bakalım bunlar bekleneni verecek mi?

- PKK'ya yönelik hava operasyonları içeride PKK'yı operasyonlara sevk ediyor, bu da HDP'yi zora sokacak ve yıpratacaktır. 1 taşla 2 kuş.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR