Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞEHİT POLİS'E VEDA
ŞEHİT POLİS'E VEDA
Hastane morgundan alınan Uyar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracına konularak konvoy eşliğinde Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğünün bahçesine getirildi.
30 Temmuz 2015, 12:06

 

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar için İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Çınar ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar için İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Hastane morgundan alınan Uyar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracına konularak konvoy eşliğinde Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğünün bahçesine getirildi.

Meslektaşlarının omuzlarına alınan şehidin cenazesi, katafalka konuldu. Törende Uyar için dua edildi, şehidin babası Hüseyin, annesi Meryem ve hamile polis memuru eşi Nedime Uyar, gözyaşlarına hakim olamadı. 

Vali Hüseyin Aksoy, törende, güvenlik birimlerinin alçakça saldırının faillerini yakalayıp, yargı önüne çıkaracağını söyledi. 

Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör eylemlerinin son günlerde arttığına dikkati çeken Aksoy, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu tavır, bundan sonra da büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Milletimizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzur ve güvenliği için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bütün birimlerimiz büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürecektir."

13 şüpheli gözaltında

İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü de saldırıyla ilgili 13 şüphelinin gözaltına alındığını anlattı.

Uyar'ın çay ocağı önünde aracından inerek soru soran vatandaşlara yanıt verdiği esnada saldırıya uğradığını belirten Böğürcü, saldırının, milletle devletin kucaklaşmasını çekemeyen hainler tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı. 

Böğürcü, "Hainler her zaman yaptıkları gibi kalleşçe, arkalarından araçla yaklaşarak uzun namlulu silahlarla saldırı yapmışlardır" dedi.

image

Şehide "Merhaba anne" vedası
Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin aldırısında şehit düşen polis memuru Mehmet Uyar'ın ölüm haberiyle, baba ocağı Salihli İlçesi hüzne büründü...
Şehidin ailesinin evi ve mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı. Salihli Belediyesi de şehidin baba evinin bulunduğu Güneş Mahallesi'ne iki taziye çadırı kurdu...Şehit polis memuru Mehmet Uyar'ın kızkardeşi Ummuhan Pınar, ağabeyinin terör eylemleri ile ilgili olarak kendileriyle hiç konuşmadığını söyledi. Ağabeyinin 3 yıllık evli ve 5 yıllık polis memuru olduğunu ve kendisi gibi polis olan Naime Uyar ile evli olduğunu söyledi...
Ummuhan Pınar, "Ağabeyimin eşi Nedime Uyar ile en son iki gün önce konuştum. Kısa bir süre sonra Salihli'ye geleceklerdi. Bu konuyla ilgili görüştük. Ağabeyimi sorduğumda, onun sabaha karşı görevini bitirip eve geleceğini söylemişti" dedi..
EŞİNİ "MERHABA ANNE" YAZILI TİŞÖRTLE UĞURLADI
4 Aylık hamile olan ve törene üzerinde İngilizce "Hello Mommy" yazılı bebek resimli tişörtle katılan şehit polis memuru Mehmet Uyar'ın polis eşi Nedime Uyar, uzun süre tabuta bakarak gözyaşı döktü...Şehidin babası Hüseyin, annesi Meryem ve eşi Nedime Uyar'ı Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü ve askeri komutanlar teselli etti

Diyarbakır Emniyet Müdürü: "Görevimin başındayım"

Bazı internet sitelerinde görevden alındığı iddiasına ilişkin haberlere de değinen Böğürcü, "Görevimin başındayım, görev verildiği gibi alınır da. Moralimizi bozmaya, sinirlendirip hata yaptırmaya çalışan bu tip haberler mücadelemizden, azmimizden herhangi bir şey eksiltmeyecektir. İçinde bulunduğumuz zor bir dönem" diye konuştu.

Törenin ardından şehidin naaşı, memleketi Manisa'ya gönderildi.

Şeffaf Gazete.com.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR