Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖLÜMLERİN SEBEBİ BAŞKANLIK HAYALİ
ÖLÜMLERİN SEBEBİ BAŞKANLIK HAYALİ
Savaşın tek amacı HDP’siz erken seçim HDP, 80 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için dilekçe verdi. İdris Baluken, HDP’nin baraj altına düşürülerek Erdoğan’a başkanlık yolunun açılmak istendiğini belirtti.
30 Temmuz 2015, 14:19

 

Pervin Buldan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunarak “Cesaretiniz varsa Parlamento’ya başvurun ve dokunulmazlığınızın kaldırılmasını isteyin” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (
HDP), 80 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili imzalı dilekçeleri Meclis Başkanlığı’na verdi. HDP’nin İmralı heyetinde yer alan Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken dün Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Baluken, ülkenin içine girdiği savaş çıkmazının tek amacının olası bir erken seçimde HDP'yi baraj altına düşürmek ve AK Parti'nin 7 Haziran'da başaramadığı HDP milletvekillerinin gasbını sağlamak olduğunu söyledi.

BAŞKANLIK YOLU AÇILMAK İSTENİYOR

Baluken, “Erdoğan, koalisyon seçeneğinin hayata geçmesini istemiyor. 
HDP’yi baraj altına düşürerek erken seçimle HDP’nin milletvekillikleri gasp edilerek Erdoğan’a başkanlık yolu açılmak isteniyor. Koalisyonun kurulması durumunda, kırıntılarıyla sürdürmeye çalıştığı başkanlık hayalinin sona ereceğini biliyor” ifadelerini kullandı.

Buldan ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. 
 Pervin Buldan, “Verilemeyecek bir hesabınızın olmadığını düşünüyorsanız buyurun siz de Parlamento’ya başvurun ve dokunulmazlığınızın kaldırılmasını isteyin. Cesaretiniz var mı yok mu? Herkes, bütün dünya görsün” dedi.

EVDEKİ DOLARLARIN HESABINI VERMEDİNİZ

Buldan şöyle konuştu: “Siz hesap sorma konumunda değil, hesap verme durumundasınız. Yolsuzluklarınızın, hırsızlıklarınızın, evlerde sakladığınız milyar dolarların hesabını vermediniz. Roboski, Gezi, Reyhanlı, Diyarbakır ve Suruç katliamlarının hesabı orta yerde duruyor. IŞİD’e TIR’larla gönderdiğiniz silahların hesabı duruyor. Hoyratça kullandığınız örtülü ödeneğin, çerez parası diye yağmaladığınız kamu kaynaklarının hesabı dosyanızda bekliyor. IŞİD’le ilişkilerinden dolayı asıl yargı konusu yapılması gereken
 AKP’dir, Erdoğan ve Davutoğlu ikilisidir.”

YOLSUZLUK DOSYALARI AÇILSIN

Buldan, “Tüm Parlamento’ya da çağrı yapıyoruz. Gelin 550 vekilin tüm dokunulmazlıklarını kaldıralım. 
HDP’ye saldırmayı marifet sayan AKP ve MHP’ye çağrı yapıyoruz. Buyurun cesaretiniz, yüreğiniz, samimiyetiniz varsa tüm dokunulmazlıkları kaldıralım. Yolsuzluk, hırsızlık dosyaları dâhil herkesin dosyası açılsın” ifadelerini kullandı.

KORSAN SARAY DEVLETİ

“Ülkemiz, diktatörlük rejimini fiili olarak işletmeye çalışan Saray Devleti’nin demokrasiyi ve iç barışı tehdit eden darbe uygulamalarıyla karşı karşıyadır” diyen Buldan, “Bu sürecin adı sivil darbedir. Parlamento, yargı, bürokrasi, siyaset kurumu, medya, özgürlükler, insan hakları ve barış saray devletinin tehdidi altındadır” şeklinde konuştu.

MHP HIRSIZLIKLARI BİR KENARA BIRAKTI

Buldan, “Parti kapatmayı savunanlar demokrasiden nasibini almamış darbeci zihniyetlerdir. Darbeci zihniyetin bugünkü temsilcileri, milliyetçilerdir, 
 AKP’lilerdir. Kenan Evren’in ruhunu siyasi çizgilerinde yaşatmak için yarış halindeler. AKP’nin yolsuzluklarından hesap soracağını söyleyerek, kendi seçmenini aldatan milliyetçilerin partisi, tüm hırsızlıkları bir kenara bırakmış, HDP’nin kapatılması içinAKP’yle suç ortaklığı yapmaktadır” dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR