Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜNÜN AĞIR BİLANÇOSU
GÜNÜN AĞIR BİLANÇOSU
Türkiye şiddet sarmalının içine düştü,IŞİD diye başlayan kıvılcım TSK nın PKK yı 90 lı yıllardaki gibi vurması ile alevlendi
30 Temmuz 2015, 14:34

 

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis  ve yoldan geçen bir sivil vatandaş hayatını kaybetti, 1 sivil vatandaş da yaralandı.

İlçede bir kişi olduğu belirtilen saldırganın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.Ağrı’da ise iki PKK’lı öldürüldü.Şırnak’ta ise askeri konvoya düzenlenen saldırıda biri subay üç askerle bir PKK’lı yaşamını yitirdi.

8 can daha gitti…3 asker, 1 polis, 1 vatandaş ve 3 PKK’lı öldürüldü!

Saat 22.45’te Çınar İlçesi’nde devriye görevi yapan resmi polis aracına, kimliği belirlenemeyen bir kişi  tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı.

Çevredekilerin büyük korku yaşadığı saldırıda araçta bulunan polis memuru Mehmet Uyar (30) ile yoldan geçen Osman Caran ve İbrahim Turan adlı vatandaşlar yaralandı. Saldırgan kaçarak izini kaybettirirken, saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar (30) ile Caran ve Turan Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar (30) kurtarılamadı. Sivil vatandaşlardan Osman Caran da hayatını kaybetti. Diğer yaralı İbrahim Turan’ın ise tedavisine devam edildiği belirtildi.

Kaçan saldırganın yakalanması için ilçe genelinde Özel Harekat polisleri ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı.

5 YILDIR ORADA GÖREV YAPIYOR

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Halis Böğürcü şunları söyledi:

“Bir tane değil iki tane şehidimiz var. Olayda yaralanan vatandaşımızda var. 3 kişi yaralanıyor birisi meslektaşımız diğerleri orada yerel iş yapan 2 vatandaşımız. Vatandaşlardan biri şehit oldu diğerinin hayati tehlikesi devam ediyor. Arkadaşlarımız akşam göreve çıkıyorlar. Zaten Çınar’da herkes birbirini tanıyor. Bu arkadaşımızda 5 yıldır orada görev yapıyor. Son derece sevilen takdir edilen ve herkesin çok sevdiği bir memur. Vatandaşlar yolda geçerken bir şey soruyorlar. Şehit polisimizde nezaketten araçtan iniyor. Onlarla konuşuyor. O arada da kendilerini takip eden bir araçla arkadaşlarımıza yine arkadan her zaman yaptıkları gibi kalleşçe sıkıp kaçıyor. 22 tane kaleşnikof boş kovan mermisi var. Allah rahmet eylesin diyoruz. Ama Şuna inanıyoruz ki hiçbir şey bizi bu vatanı savunmaktan alıkoyamayacak. Şuan için yakalanma yok. Operasyonlar devam ediyor.”

İKİ PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,”Dün sabah 10.30 sularında İlimiz Doğubayazıt-Gürbulak yolu Karaburun Köyü mevkiinde zırhlı araçla devriye görevi yapan güvenlik güçlerimize saldırı düzenleyen Terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan operasyonlarda 2 terörist öldürülmüş, 2 terörist de yaralanmıştır” denildi.

BEYTÜŞŞEBAP’TA BİR UZMAN ÇAVUŞ YARALI

Öte yandan, Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne bağlı Ayvalık Köyü’nde trafik kontrolü yapan jandarma ekibi, saat 23.00 sıralarında yoldan geçen bir aracı şüphe üzerine durdurmak istedi. Duracakmış gibi yapan araç içerisinde bulunan kimliği belirsiz kişiler, jandarma trafik ekibine uzun namlulu silahlarla ateş etti. Açılan ilk ateş sonucu bir uzman çavuş yaralanırken, jandarma trafik ekiplerinin de karşı ateş açması üzerine saldırganlar, araçla geldikleri yöne doğru kaçarak kayıplara karıştı. Yaralı uzman çavuş, Ayvalık Jandarma Karakolu’na götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan uzman çavuş, helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne sevk edildi. Kaçan saldırganların yakalanması amacıyla da çalışma başlatıldı.

İSTANBUL’DA TABURA SALDIRI

İstanbul Büyükbakkalköy’de, Maltepe Cezaevi’nin içinde bulunan Askeri Koruma Taburu binasına doğru bir otomobilden 4 el ateş edildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay saat 12.30 sıralarında meydana gelendi ve saldırı sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR