Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR
HDP KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR
HDP lideri Selahattin Demirtaş, Erdoğan’ın danışmanı Burhan Kuzu’nun bürosunda HDP’nin kapatılması için hazırlık yapıldığını söyledi.
1 Ağustos 2015, 20:23

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Burhan Kuzu’nun avukatlık bürosunda parti kapatma hazırlığının yapıldığını söyledi.

Demirtaş Parti Meclisi (PM) toplantısı açılışında konuştu. “Partimiz 7 Haziran’dan bu yana nasıl bir faaliyet yürüttü de kapatma davası tartışılıyor, dokunulmazlıklar tartışılıyor” diyen Demirtaş, aldığı bir duyumu paylaştı. Demirtaş şunları söyledi:

AK PARTİ İÇİN

"Partimiz, 7 Haziran'dan bu yana nasıl bir faaliyet yürüttü de kapatma davası, dokunulmazlıklar tartışılıyor? Aldığımız duyum şu: Yeni Cumhurbaşkanının danışmanı yapılan eski Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, onun bürosunda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda değil, onun özel hukuk bürosunda parti kapatma hazırlığı yapılıyor şu anda. Dosya hazırlanıyor. Amaç da partiyi kapatmaktan çok hazine yardımından muaf bırakmak. Mümkünse bu yılın sonuna yetiştirmek, dokunulmazlıklarla birlikte partiyi büyümeden, genişlemeden ve AKP'nin önünü kesecek bir pozisyondan alıkoymak.

ŞEMS’İN AKRABASI

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:  “Hukuk devleti olsa burası, çağırır bir başsavcı bunlara ‘Siz niye kendi özel bürolarınızda bir parti ile ilgili dosya topluyorsunuz’ diye sorar. Yarın bu dosyaları savcıya verecekler. Bu konuda yetkili, görevli savcı kim biliyor musunuz? Bu Şems var ya Şems. Onun akrabası. Ekibi böyle kurmuşlar. Havuz medyasının sahibi, aynı zamanda savcının akrabası.”

HDP barajı geçti diye ülkenin bir savaşa, kaosa sürüklenmek istendiğini savunan Demirtaş, "Durum bu kadar nettir. Kimse gerekçeyi başka yerde aramasın. 'Şu ateşkesi bozdu, öbürü şunu yaptı.' Hayır. Dolmabahçe'de açıklanan mutabakat ve diyalog, müzakere masasını devirdikleri tarihten bu yana ülkede bir savaş, bir kaos hazırlığı yapıyorlar" diye konuştu.

SARAY DARBESİ YAPILDI

Demirtaş, "Maalesef, bir darbe, saray darbesi ile bir cunta hükümeti kurarak devlete, hükümete el koymuş bir iktidar anlayışının, Türkiye'ye dayattığı politikalar nedeniyle maalesef bu umutlara gölge düşmüştür" ifadesini kullandı.

"Çözüm ve müzakere süreçlerini çürümeye terk ettiler, kendilerine oy getirdiği oranda görüşme yaptılar, arzu etmedikleri zaman da görüşmeyi kestiler" diyen Demirtaş, "Şimdi sandıkta kaybedince savaş seçeneğini devreye koydular" görüşünü savundu.

KUZU: SAÇMALAMIŞ

Burhan Kuzu iddialarla ilgili olarak, “HDP’nin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün yine saçmalamış. Hakikaten olayları saptırma, yalan söyleme konusunda buradan kendisini 2015’in şampiyonu ilan ediyorum” dedi.

BİLAL'E KARŞILIK HİLAL TAKASIYLA SAVAŞ KOALİSYONU KURDULAR

Şu anda oyalamaya dayalı koalisyon görüşmelerinin sürdüğünü söyleyen Demirtaş, “Asıl savaş koalisyonu kurulmuş durumda zaten. Onu biliyorsunuz.Bilal’e karşılık hilal takasıyla bir savaş koalisyonu kurdular ve ‘ülkeyi kan revan içinde seçime götürürsek hep birlikte kazanırız’ diye hesap yapıyorlar” dedi.

ELLER TETİKTEN ÇEKİLMELİ

Bizim bu ülkede huzura, güvene, barışa ihtiyacımız var. İki çatışan tarafın da mutlaka elini tetikten çekmesi lazım. KCK’nın masaya dönme, derhal müzakereye başlama çözüm iradesini ortaya koyduğunu duyduk hükümetten de bunu duymak istiyoruz.

KARDEŞİM IŞİD'E KARŞI SAVAŞIYOR

Kardeşi Nurettin Demirtaş’ın son operasyonlarda yaralandığı iddiaları ile ilgili konuşan Demirtaş, “Doğru olma şansı da yok çünkü abim Kandil’de değil.IŞİD’e karşı direniş ordusunun içinde direniyor. Ama kendisinin durumuyla ilgili bilgim yok. Ölebilir de yaralanabilir de. Böylesine bir barbar ordu karşısında son derece normaldir” şeklinde konuştu.

EVLATLARIMIZ İÇİN CANIMIZI VERİRİZ

Başbakan Davutoğlu’nun “Evlatlarımızı feda ederiz” sözlerine cevap veren Demirtaş, “Bu ülke hepimizin vatanı. Bizler bu vatan üzerinde yaşayan, birbirinden farklı kimliğe, inanca, mezhebe sahip olsak da kardeş halklar, kardeş insanlarız. Eğer bizim vatanımız tehdit ve tehlike altında olursa, vatanımızı savunmak için hep birlikte hareket etmekten elbette çekinmeyeceğiz. 1071'de, 1920'lerde de bunu yaptık. Ama herkes bilsin ki şu anda ortada bir vatan savunması yok, saray savunması var, iktidar savunması var. Birilerinin yaptığı gibi ‘gerekirse evlatlarımızı feda ederiz’ demeyeceğiz. Biz kendimizi feda edeceğiz. Evlatlarımız için koltuklarımızı gerekirse, canımızı feda edeceğiz” şeklinde konuştu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR