Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O CESET HAKKINDA DOĞRULAMA GELDİ
O CESET HAKKINDA DOĞRULAMA GELDİ
Muş valiliği, dün geceden bu yana sosyal medyada yer alan başında üç erkeğin durduğu çıplak kadın ceset fotoğrafının gerçek olduğunu ve Varto’da çekildiğini doğruladı.
16 Ağustos 2015, 22:29

 

Muş valiliği, dün geceden bu yana sosyal medyada yer alan başında üç erkeğin durduğu çıplak kadın ceset fotoğrafının gerçek olduğunu ve Varto’da çekildiğini doğruladı.

Soruşturma başlatıldı

ekin vanDün akşam internete sızan fotoğrafta, yere yüzükoyun yatırılmış çıplak bir kadın cesedi görülüyor, başında duran üç erkeğin de özel harekat görevlisi olduğu iler sürülüyordu. Fotoğraftaki kadının 10 Ağustos’ta Varto’da güvenlik güçleriyle gerçekleşen çatışmada hayatını kaybeden ‘Ekin Van’ kod adlı PKK üyesi Kevser Eltürk olduğu ortaya atılmıştı.

Muş valiliği, bugün internet sitesinden yazılı bir açıklama yaparak, sosyal medyada böyle bir fotoğrafın yayınlandığının tespit edildiğini, görüntüleri çeken, yayınlayan ve sosyal medyaya servis edenler hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, “10.08.2015 tarihinde İlimiz Varto İlçesi kırsalında güvenlik güçlerimiz ile girdiği çatışma neticesi etkisiz hale getirilen PKK terör örgütü mensubu bayana ait bazı görüntülerin sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandığı tespit edilmiştir. Kamuoyu ve Valiliğimizce kabul edilemeyecek şekildeki bu görüntüleri çeken, yayınlayan ve sosyal medya’ya servis eden kişi veya kişiler hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Açıklamada isim verilmese de PKK’lı kadının 10 Ağustos’ta Varto’daki çatışmada hayatını kaybettiği bilgisinin vermesi, PKK’lı kadının Kevser Eltürk olduğu iddiasını doğrulamış oldu.

Cenazeyi görenler de Eltürk olduğunu düşünüyor

Evrensel’den Faruk Ayyıldız’ın görüştüğü Eltürk’ün cenazesini gören Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) Varto Temsilcisi Hasan Güler de fotoğraftaki kadının Eltürk olabileceğini belirtmişti.

Güler, olayın detaylarını şöyle anlatmıştı: “Eltürk’ün ailesi bize ulaştı. ‘Kardeşimiz HPG gerillası, çatışmada yaşamını yitirmiş’ dediler. Ardından cenazenin Malatya’ya yollandığını öğrendik ve aile ile birlikte Malatya’ya gittik. O sıra elimize bir fotoğraf geçmişti. Bir özel harekat polisi, Eltürk’e ait olduğunu düşündüğümüz fotoğrafı ‘karakolu basmaya gelen teröristi öldürdük’ sözleriyle paylaşmış. Dün sosyal medyaya düşen fotoğrafın aynısı. Sol kalçasından vurulduğu belli oluyordu. Adli tıpta Kevser Eltürk’ün ağabeyi ile birlikte cenazeye ben de baktım. Kevser Eltürk’ün boynunda derin bir ip izi vardı. Daha sonra Malatya’dan alarak, Van’a götürdük.”

Güler, Van’da Eltürk’ün cenazesini yıkayan kişiyle de konuştuğunu belirterek, “Dün sosyal medyaya düşen fotoğraftaki durumu tarif etmişti. Sol kalçasından yara aldığını, kalçanın alt tarafına da mermi girdiğini anlattı. Ayrıca sol bacağının kırıldığını söylemişti. Özel harekatçının attığı fotoğraf da aynısıydı. Bir giyinik, bir de çıplak fotoğraf vardı, birebir aynıydı. Fotoğrafın gerillaya ait olduğunu düşünüyoruz’demişti.

‘Kardeşim olduğunu düşünüyoruz’

Kevser Eltürk’ün ağabeyi Abdullah Eltürk de, fotoğraftaki görüntünün vahşet olduğunu belirterek, “Fotoğrafı gördük. O olduğunu düşünüyoruz. Yüz üstü düşmüş, çok benziyor. O olmasa da kabul edilemez bir durum bu. Kan emiciliktir bu, insan öldürüldüğünde işkence yapılamaz. Otospiye gittiğimizde etrafımızda polis çemberi vardı, morga girdiğimde cesetin yüzünü açtım. Yüzüne baktım, fazla bakma fırsatım olmadı. Bu vahşete kimse sessiz kalmamalı, Kürt halkı öldürülünce susulmamalı. Gerillaya işkence yapmak vahşettir. Kabul etmiyoruz. Ayla Akat Ata ile konuştuk, vekaleti verdik. Dava açacağız. Bu fotoğraf bizim olmasa da vahşettir” yorumunda bulunmuştu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR