Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VAN'DA JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRI
VAN'DA JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRI
Van Gevaş'ta bulunan Balaban Jandarma Karakol Komutanlığına PKK'lılarca bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi
22 Ağustos 2015, 05:48

 

 Saldırı, saat 22.00 sıralarında Van-Tatvan Karayolunun 80'nci kilometresinde bulunan Balaban Jandarma Karakolu önünde meydana geldi. PKK 'lılar araca önceden yükledikleri bombayı Balaban Jandarma Karakolu önünde patlattı. 

Aracın infilak etmesi sonucu 2 asker yaralandı. Askerler ambulansla Van Bölge, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı. PKK'lıların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.




ŞIRNAK'TA ASKERİ BİRLİĞE TACİZ ATEŞİ: 3 ASKER YARALI

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde, Ayvalık Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine PKK'lılar kaçarken, ilk ateşte 3 asker yaralandı. Beytüşşebap İlçesi'ne yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunan Ayvalık Köyü'ndeki jandarma karakoluna saat 21.30 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından roketatar ve ağır silahlarla taciz ateşi açıldı. Açılan ilk ateşte biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı. 

Karakolda nöbet tutan askerlerin PKK'lılara karşılık vermesi üzerine yoğun ateş altında kalan teröristler, geldikleri derin vadilere doğru kaçtı. PKK'lıların kaçtığı bölgeye, Ayvalık Jandarma Karkolu'ndaki birlik tarafından top atışı yapıldı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan taarruz helikopterleri de PKK'lıların kaçtığı bölgeyi yoğun ateş altına aldı. 
Öte yandan yaralanan askerler helikopterlerle hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.

Van'ın Saray İlçesi’ndeki Kapıköy Sınır Kapısı’nda çalışan 10 gümrük memuru ve bir şoför, mesai bitiminde servisle Van’a dönerken kendileriyle irtibat kesildi. Haber alınamayan 11 kişiye ulaşmak için jandarma araştırma başlattı.

Van’ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı’nda saat 16.30’da mesai bittikten sonra 10 gümrük memuru ve bir şoför servisle, bazı gümrük görevlileri de özel araçlarıyla Van’a gitmek üzere yola çıktı.

Kendi özel araçlarıyla yola çıkan memurlar Van’a ulaşırken, servisle gelenlerden haber alınamadı. Bunun üzerine yakınları ve diğer gümrük görevlileri durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri ihbar üzerine yol güzergahında araştırma yapıp, haber alınamayan 11 kişiyi bulmak için çalışma başlattı. 


(DHA)


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR