Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA 3 TÜRKÜ CASUSLUKTAN YARGILAYACAK
ALMANYA 3 TÜRKÜ CASUSLUKTAN YARGILAYACAK
Almanya'da Türk istihbaratı MİT adına çalışmakla suçlanan, biri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu ile iki Türk casusluktan yargılanacak. Yargılama 9 Eylül'de Almanya'da başlıyo
22 Ağustos 2015, 16:01
 
Almanya'da ‘casusluk' davası olarak bilinen ve aralarında Recep Tayyip Erdoğan döneminde Başbakanlık danışmanlığı yapmış Muhammed Taha Gergeroğlu'nun aralarında bulunduğu üç kişi hakkında hazırlanan ‘casusluk' iddianamesi Koblenz Yüksek Eyalet Mahkemesi tarafından kabul edildi
 
Almanya Focus dergisinde yer alan özel habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu'nun da aralarında bulunduğu iddia edilen üç MİT casusunun "Özellikle Almanya’da muhalif gruplar, sol gruplar, Aleviler, Ezidiler ve Gülen cemaati hakkında bilgi toplamaktalar,deniliyor.
 
Muhammed Taha Gergerlioğlu MİT Müsteşarı Hakan Fidan tarafından bizzat görevlendirildi iddiası Almanya'da gündeme otururken . Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı Köln Ehrenfeld camisi MİT tarafından merkezi üs olarak kullanılmaktadır" iddiaları baş ağrıtacak cinsten..
 
Buna göre Almanyada yaşayan Türk vatandaşı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu (58) ile Ahmet Duran Y. (59) ve Türkiye kökenli Alman vatandaşı Göksel G., Milli İstihbarat Teşkilatı gizli servisi MİT adına casusluk yapmakla suçlanıyor.
 
İlk duruşma 9 Eylül'de Koblenz'de başlayacak. Mahkeme ilk planda 24 oturum tarihi belirledi.
 
MİT'İN VERDİĞİ TALİMATLA ÇALIŞTILAR
 
Federal Savcılığın iddianamesinde üç Türk, en geç şubat 2013 tarihinden gözaltına alındıkları 17 Aralık 2014 tarihine kadar Türk gizli servisi MİT'e çalışmakla suçlanıyor.
 
İddianamede Muhammed Taha G.'nin yönetici olduğu ve Ahmet Duran Y. ile Göksel G. ve daha bir çok muhbiri yönlendirdiği belirtiliyor. “Sanık Muhammed Taha G.'nin talimatları doğrultusunda sanık Ahmet Duran Y. ve Göksel G. bu süre zarfında özellikle Almanya'da yaşayan Türk hükümet muhalifleri hakkında bilgi topladı. Ayrıca iki sanık, Muhammed Taha G.'yi Kürt ve Türk dernekleri ile aktivistlerin eylemleri üzerine bilgilendirdi. Sanık Muhammed Taha G. bu bilgileri gizli kişiler üzerinden Türk istihbaratına iletti” deniliyor.
 
HAKAN FİDAN TARAFINDAN BİZZAT GÖREVLENDİRİLDİ
Federal Başsavcılığın üç Türkü dinleme ve takip sonucu elde ettiği bilgilere dayanarak hazırladığı iddianameye göre Muhammed Taha G. ve ekibini Almanya'da MİT müsteşarı Hakan Fidan görevlendirdi ve bunun için 25 bin Euro bütçe verdiğini iddia etti.. İddianameye göre Göksel G., bu doğrultuda Bad Dürkheim kentinde Türk Alman şirketleri için sözde danışmanlık şirketi açmış. 
 
Muhammed Taha G. ile kendisini karşılamaya gelen Göksel G. Frankfurt havaalanında, Ahmet Duran Y. ise Wuppertal kentindeki evinde 17 Aralık 2014'te göz altına alınmıştı.
 
Ardından tutuklanarak cezaevine konulan üç Türkten Almanya'da yaşayan Ahmet Duran Y. ile Göksel G. hakkındaki tutukluluk kararı 12 Şubat 2015 tarihinde kaldırıldı.
 
Türkiye'de yaşayan Muhammed Taha Gergerlioğlu ise halen Almanya'da tutuklu bulunuyor.
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR