Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEVLET HENDEK KAZDI ÖNLEM ALDI
DEVLET HENDEK KAZDI ÖNLEM ALDI
Bölücü terör örgütü PKK’nın gasp ederek Ağrı Dağı’na götürdüğü 4 otomobille bomba yükleyerek intihar saldırılarında bulunacağı duyumları alınması üzerine, Korhan Yaylası yoluna iş makineleri ile hendek kazılarak önlem alındı.
23 Ağustos 2015, 06:03

 

Bölücü terör örgütü PKK’nın gasp ederek Ağrı Dağı’na götürdüğü 4 otomobille bomba yükleyerek intihar saldırılarında bulunacağı duyumları alınması üzerine, Korhan Yaylası yoluna iş makineleri ile hendek kazılarak önlem alındı.

Korhan Yaylası’na giden yola hendek kazılması üzerine Ağrı Dağı’nın karayolu bağlantısı kesildi. Korhan Yaylası’nda bugün açıklama yapan HDP Iğdır Milletvekili M. Emin Adıyaman ise yaylada yaklaşık 50 bin hayvanın otladığını belirterek, "Vatandaşı susuz bırakmakla, ulaşım hakkını engellemekle, köyleri ve mezraları açık cezaevi haline dönüştürmekle ne güvenlik oluşur ne de barış oluşur" dedi.

Iğdır- Doğubeyazıt karayolundan ayrılan yol, 16 kilometre sonra, deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki Ağrı Dağı’nın Korhan Yaylası’na ulaşıyor. Ancak Korhan Yaylasına, gasp ettikleri 4 otomobille giden PKK’lı teröristlerin yeni bombalı intihar eylemleri hazırlığında olduğu duyumları üzerine harekete geçildi. Son olarak gasp ettikleri doğalgaz (LNG) yüklü tankeri gasp ederek Suveren Jandarma Karakolu’na intihar saldırısında bulunmayı planlayan PKK’nın oyununu, Edirneli kahraman tanker şoförü Turan Mutlu Gün, el frenini çekip önledi.

GÜVENLİK NEDENİYLE HENDEK KAZILDI

Benzer saldırılar planlayan terör örgütünün hazırlıklar yaptığını tespit eden istihbarat birimlerinin bilgi vermesi üzerine dün Korhan Yaylası’na çıkan yola büyük bir hendek kazıldı.

Güvenlik nedeniyle açılan hendeği kapatmak için Iğdır Belediyesi tarafından Karhan Yaylası’na gönderilen iş makinesinin gitmesine izin verilmedi.

Korhan Yaylası’nda bulunan Jandarma Karakolu yakınındaki hendeğin güvenlik önlemleri kapsamında kazıldığına dikkati çeken Vali Vekili Mevlüt Özmen, halkın can ve mal güvenliğini korumak için her türlü önlemi almaya devam edeceklerini söyledi. Vali Vekili Özmen, şunları söyledi:

"PKK’lılar, Korhan Yaylası yolunu kullanarak 15 eylem gerçekleştirdi. Geçenlerde sağ olarak yakalanan 3 PKK’lı, bu yola bombalı tuzaklar kurulduğunu bildirdi. Iğdır- Doğubayazıt karayolunda teröristler, 4 otomobili Korhan Yaylası’na götürdü. Yine aldığımız istihbarat bilgilerine göre, bunlara bomba yükleyecek ve intihar saldırılarında kullanacak. Biz de bu nedenle karayolunu hendek kazarak ulaşıma kapattık. Yol ulaşıma açılmayacak, doldursalar bile yeniden kazacağız. Ayrıca, PKK’nın hedefinde olan ve tankerli saldırıdan kahraman tanker şoförü sayesinde kurulan Suveren Jandarma Karakolunun önünü demir bariyerlerle kapattık."

HDP MİLLETVEKİLİ TEPKİ GÖSTERDİ

Korhan Yaylası’nda bugün açıklama yapan HDP Iğdır Milletvekili M. Emin Adıyaman ise yaylada yaklaşık 50 bin hayvanın otladığını bildirdi.

 

Güvenlik nedeniyle hendek açılmasına karşı çıkan Adıyaman, "Bu ülkede güvenlik vatandaşın ulaşım veya seyahat hakkının engellemesi şeklinde sağlanamaz. Ülkede güvenlik ancak barışla, demokratik çözümle ve ancak vatandaşa saygıyla olabilir. Vatandaşı susuz bırakmakla, ulaşım hakkını engellemekle, köyleri ve mezraları açık cezaevi haline dönüştürmekle ne güvenlik oluşur ne de barış oluşur" diye konuştu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR