Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞEHİT ABİSİ YARBAY VİCDANIMIZ OLDU
ŞEHİT ABİSİ YARBAY VİCDANIMIZ OLDU
Şırnak’ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan’ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan’ın cenaze töreninde gösterdiği tepki sonrasında, organize bir grubun sosyal medyada başlattığı linç kampanyasına tepki yağdı.
25 Ağustos 2015, 05:56

 

Siyasiler, ‘terörist, hain, paralel, Alevi’ gibi yaftaları vicdansızlık olarak nitelendirdi.Şehit dernekleri ise “Vatanın nasıl korunduğunu bilselerdi bu dengesizliği yapamazlardı” açıklamasında bulundu.

"KRAL ÇIPLAK" DİYE BAĞIRDI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: 
O feryat aslında hangi partiye oy vermiş olursa olsun tüm partilerden, tüm siyasi görüşlerden, tüm insanların sürekli kendine sorduğu soru. Ne oldu da 7 Haziran’a kadar çözüm süreci diyenler, çözüm diyenler o naktodan sonra savaş sürecini başlatıyor? Ne oluyor da o güne kadar başka şeyler söyleyenler bugün başka şeyler söylüyor? Yarbayımız büyük acısı ile 70 milyon adına kral çıplak diye bağırdı.

HAKLI BİR İSYANI DUYMUYORLAR

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök:
 Bu acılı ağabeyin haklı isyanına hakaret yağdıranlar vicdansızlar. Bir acıyı ve öfkeyi dahi kendilerine rakip gören bir anlayış var. Bu anlayışla bir haklı isyanın sesini duymuyorlar. Gözleri kör olacak şekilde hiçbir şeyi görmeyen bu anlayış yerin dibine batsın. Tam anlamıyla vicdansızlık.

MİLLETİN HAYKIRIŞIYDI

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural:
 Bu yapılanlar şerefsizliktir. Yarbayın bu haykırışına cevap verebilecek, sırça köşklerinde oturan bir yiğit var mı acaba? Nerede ben şehit olmak istiyorum diyen adam? Nerede sırça köşklerinde saraylarda oturup PKK’yı muhatap alıp, silahlarla birlikte kalmalarına, bombaları yerleştirmelerine izin verenler? Terörle mücadelede askerin polisin elini kolunu bağlayıp terör örgütünü serbest bıraktıran irade nerede? Nerede bu vicdansızlar? Şimdi böylesine bir ortam içerisinde devleti uyutanlar, PKK’yı güçlendirenler bir şehit abisinin haykırışına hangi vicdanla eleştiride bulunabiliyorlar? Albayın bu haykırışı, bütün milletimizin hissiyatıyını yansıtıyor.

KENDİ ÇOCUKLARI OLSA...

MHP Milletvekili Alim Işık: 
Aktroll denen beslemeler eğer kendi çocukları, kendi arkadaşları, kendi kardeşleri aynı durumda olsaydı bu yazdıklarını yazabilecekler miydi?

HAİN ÜRETME MERKEZİ KURDULAR

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç: 
Siyasi partilerin kadın, gençlik, tanıtma ve halkla ilişkiler komisyonuna şimdilerde HÜM, yani Hain Üretme Merkezleri eklendi. Merkez çalışırken hiçbir kutsal tanımadan hareket ediyor ve öyle ahlaksız ki; savunma hakkı bile tanımadan infaz ediveriyor kişiyi.

HÜM şimdi Yarbay Mehmet Alkan hedef seçti. HÜM yine çalışıyor yani. Biraz vicdan, biraz acıya saygı. Çözüm sürecini haşa! Vahiyle gelmediğine göre. Bir cümlesinin karşılığı bu mudur? Allah'tan korkun.

image
"AKP'LİLERİN ŞOVU SEBEP OLDU

Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesindeki karışıklığa AKP heyetinin sonradan gelerek ön safa geçmesinin yol açtığı ortaya çıktı. Olayın tanığı MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, “AKP milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile il başkanları bir anda ön safa geçti. Şehidin tüm yakınları 3. safa kadar geriledi. O gürültüde müftü namaza durdu. Kimse ne olduğunu anlamadan namaz bitti. Şehidin yakınları bilecenaze namazını kılamadı. Yarbay Mehmet Alkan bu aşamadan sonra sinirlendi. 'Ben kardeşimin cenaze namazını kılamayacak mıyım’ diyerek ön safa geldi. AKP’nin töreni şova çevirmesi vatandaşın tepkisini çekti” dedi.

ASIL HAİN, HAİN İLAN EDENLER

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak: 
Sadece şehit ailelerinde değil herkeste bir endişe, bir tepki var. Kim hain ilan etmiş? Ben bunu net olarak söyleyeyim. Bir şehidin ağabeyini hain ilan eden haindir. Burada bir yüzbaşı, bir vatan evladı hayatını kaybetmiş, abisi feryat ediyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama ülkeyi kavuruyor.

ANORMAL BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır:
 Cari olan görüş Rüştü’nün görüşü. Bunu paylaşırsanız sizin için problem yok, sözünüz ve duruşunuz muteberdir. Bunun karşısında herhangi bir söz söylediğinizde sizi hemen hain ilan ediyorlar. Daha düne kadar "baldıran zehiri içtik, bu taşın altına kafamızı koyduk" dediniz. Bugün masumane bir şekilde acısını yaşayan aileyi, linç ediyorsunuz. Bunun sosyal medyada paralı birtakım kişiler tarafından yapılması kabul edilemez. Türkiye anormal bir süreci yaşıyor.

AHLAKSIZCA BİR SALDIRI

Emekli Avukat Albay Durmuş Türemen:
 Yarbayımıza sosyal medyada gösterilen tepkilere insanın inanası gelmiyor. Çok üzücü bir durum. Bir insan düşünün kendisine en yakın bir kişiyi kardeşini kaybetmiş. Onu anlayacaklarına üzerine gidiyorlar. Çok ayıp. Ahlaksızca ifadeler kullanıyorlar. Hakaretler ediyorlar. Allah kimsenin başına vermesin bu acıyı. O yarbayı kınayanların da başına vermesin.

HEDEF BU HAYKIRIŞI ÖRTMEK

Emekli Albay Haydar Ateş: 
Hem terörle mücadele eden, hem de terörden mağdur olan bir insanın haykırışıdır bu. AKP hükümetinin uyguladığı çözüm süreci çözülme süreciydi. Bu hakareti yapanlar AKP’den aldıkları talimatla bunları yapıyorlar. Hedefleri yarbayın bu çok önemli haykırışını, AKP’nin yaptığı büyük hataları örtmek. Bu haykırışın millet nazarında dikkat çekeceğini fark ettikleri için aktroller harekete geçmiştir.

AİLESİ: ŞEHİT SÜNNİ, DAVA AÇACAĞIZ

DHA'nın haberine göre şehidin yakınları, dedelerinin Malatya'nın Doğanşehin İlçesi Sürgü beldesinden gelip yıllar önce Osmaniye'ye yerleştiğini söyledi. Ailenin Sünni olduğunu, başka yakıştırmalar yapılarak diğer mezheplere büyük saygısızlık yapıldığını ifade etti. Yarbay Alkan'ın acı içinde olduğunu belirtirken sosyal medyada yazılanları kendisine intikal ettirmediklerini dile getirdi. Yargı yoluna başvurulacağı da kaydedildi.

BİR KOLTUK UĞRUNA GENÇLERİ TOPRAĞA VERİYORUZ

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse: Son aylarda şehit haberi almadığım gün yok. Bir inat uğruna bir koltuk sevdasına gencecik insanları toprağa veriyoruz. Sonra da buna tepki gösteren şehit ağabeğini linç etmeye kalkıyorlar. Hani çözülmüştü bu terör. Çözüm süreci hiç başlamadı. Vatanın doğu ve Güneydoğu'su PKK’nın tasarrufuna terk edildi.

SİYASİ HIRS YÜZÜNDEN

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Ankara Şube Başkanı Üstüner Midiliç: 
Siyasi hırs bunlara sebep oluyor. Şehit alileriyle görüşüyoruz. Hepsi yaşamaktan umudunu kaybetmiş durumda. Kin ve öfkenin şehit getirdiğini söylüyorlar. Bütün siyasi partililere kızgınlar. Kimsenin umurunda değil kimin Başbakan kimin Cumhurbaşkanı olacağı. Herkes evladının derdinde.

KARDEŞİNİ YEDİLER

O şehit ağabeyiydi, kardeşi bu ülke için can vermişti. Koltuk için çocuğun kardeşini yediler. Haklı olarak tepki verdi. Ağabeye bu tepkiyi verenler vatanın nasıl korunduğunu, bir canın nasıl verildiğini bilseler bu dengesizliği yapmazlardı. Terbiyesizlik, kınıyorum.

BİRİLERİNİN EGOSU İÇİN

Çorum Gaziler ve Şehitler Derneği Başkanı Zeki Dilmen:
 Kardeşini şehit vermiş ve o ağabey haklı olarak "Katil kim, neden bu hale geldik/" diye tepkisini ortaya koydu. Eli kanlı katiller var ve bu katillere bu kadar yetkiyi, toleransı kim verdi, bunun hesabının verilmesi gerekiyor. Bu hakaretler birilerinin egosunun tatmin edilmesi için yapılan şeyler.

HAVUZ MEDYASI O FERYADI DUYMADI

Şehidin ağabeyinin feryadı havuz medyasının 9 gazetesinin ilk sayfalarında hiç yer almadı. Sabah, Türkiye, Güneş, Akit, Milat, Yeni Şafak, Star, Takvim, Akşam yarbay ağabeyinin feryadını görmedi. Sabah, Türkiye, Güneş, Akit, Milat gazetelerinin birinci sayfalarında şehit yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreni ile ilgili haber hiç yer almadı.

Yeni Şafak, Star, Takvim, Akşam ise "Osmaniye şehidini uğurladı" demekle yetindi. Yarbayın feryadı devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı'nın (AA) haber metninde de yer almadı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR