Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MARDİN'DE 4 POLİS ŞEHİT OLDU
MARDİN'DE 4 POLİS ŞEHİT OLDU
Mardin Dargeçit'te ilçede inşaatı devam eden bir eğitim yuvasını ateşe veren PKK teröristleri yangını söndürmeye gelen itfaiye ekibinin can güvenliğini sağlayan zırhlı polis aracı geçerken patlayıcı infilak ettirdi. PKK'nın 'iğrenç' pususunda biri emniyet amiri 4 polis şehit oldu
3 Eylül 2015, 12:26

 

Mardin Dargeçit'te ilçede inşaatı devam eden bir eğitim yuvasını ateşe veren PKK teröristleri yangını söndürmeye gelen itfaiye ekibinin can güvenliğini sağlayan zırhlı polis aracı geçerken patlayıcı infilak ettirdi. PKK'nın 'iğrenç' pususunda biri emniyet amiri 4 polis şehit oldu.

Olay bu sabah saat 06.30 sıralarında meydana geldi. İlçe girişinde inşaatı devam eden bir okulda teröristler yangın çıkardı. Yangına müdahale eden itfaiye ekibinin güvenliğini sağlamak için giden polis ekibinin bulunduğu zırhlı araç geçerken, teröristler yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araç hasar görürken 4 polis şehit düştü.

Güvenlik güçleri, PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

İLÇE EMNİYET AMİRİ DE ŞEHİT

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde bu sabahki PKK saldırısında şehit olan 4 polis arasında Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un da bulunduğu ortaya çıktı. Dargeçit'in girişindeki Bahçeci Mahallesi'nde bulunan ve inşaatı süren Mardin Artuklu Üniversitesi Dargeçit Meslek Yüksek Okulu'nda çıkan yangına müdahale eden itfaiyenin rahat çalışması ve çevre güvenliği sağlamak için giden polislerin bulunduğu zırhlı aracının geçişi sırasında, teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Patlamayla birlikte zırhlı araçta bulunan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy, polis memurları 29 yaşındaki Akif Hatunoğlu, 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta ve 22 yaşındaki Ahmet Akalın şehit oldu. 



Şehit Polis Memuru Akif Hatinoğlu evli ve bir çoçuk babasıydı.



Şehit polis memuru Ahmet Akalın bekar ve bir yıllık polis memuruydu.


Şanlıurfalı olan Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un evli ve 2 çocuk babası, Osmaniyeli olan polis Akif Hatunoğlu'nun evli ve 1 çocuk babası, Diyarbakırlı olan Mehmet Hüseyin Balta'nın evli ve 2 çocuk babası ve Konyalı olan Ahmet Akalın'ın da bekar ve bir yıllık polis olduğu belirtildi.



MARDİN VALİLĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliğinden, bölücü Terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polisin şehit olduğu bildirildi.
      
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Dargeçit ilçesinde inşaat halindeki okulda teröristler tarafından çıkarıldığı değerlendirilen yangına müdahalede bulunan itfaiye ekibine yardımcı olmak ve çevre güvenliğini sağlamak amacıyla olay yerine zırhlı polis aracı sevk edildiği belirtildi.
      
Açıklamada şunlar kaydedildi:
      
"Zırhlı polis aracımızın geçişi esnasında 06.50 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polis memurumuz şehit olmuştur.
      
Alçakça ve haince gerçekleştirilen, bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz."

ŞEHİDİN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirmesi sonucu  şehit olan 4 polis memurundan Ahmet Akalın'ın memleketi Konya'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı geçmişte belde statüsündeki Deştiğin Mahallesi'ndeki baba evine ateş düştü. Kız kardeşi de polis olan 1 yıllık polis memuru Ahmet Akalın, mayıs ayında hemşire Kübra Eski ile nişanlanmıştı.



Şehit polis memuru Ahmet Akalın'ın, Değiştiğin Mahallesi'nde oturan annesi Kamile Akalın'a acı haber, Doğanhisar Kaymakamı Mehmet Çamlıca, Belediye Başkanı Abdullah Koç tarafından verildi. Acı haberi alan anne Akalın, sinir krizi geçirdi. Konya Şeker Fabrikası'nda  kantar görevlisi baba Mustafa Akalın'ın ise görevi nedeniyle Cihanbeyli'de olduğu ve ona da acı haberin verildiği ifade edildi.

"İKİ CİHAN BİR OLSA BİZİ AYIRAMAZ"

Henüz 1 yıllık polis memuru olan şehit Ahmet Akalın'ın, 4 ay önce Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli hemşire Kübra Eski ile nişanlandığı belirtildi. Kübra Eski'nin nişan fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında paylaştığı görüldü. Eski'nin, "Bir bayrağa sarılmış ki... İki cihan bir olsa bizi ayıramaz" mesajın yazılı olduğu Türk bayrağına sarılı iki kişinin el ele tutuştuğu fotoğraf  paylaşması dikkat çekti. Şehit Akalın'ın nişanlı olan kız kardeşi Semra Akalın'ın da polis memuru olduğu öğrenildi.

20 GÜNDE 2 ŞEHİT ACISI

Şehit polis memuru Ahmet Akalın'ın acı haberiyle birlikte Deştiğin Mahallesi'nde 20 günde 2 şehit ateşi düştü. 14 Ağustos günü de Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken, şehit düşmüştü.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR