Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AB BAKANINA YURTDIŞI YASAĞI MI ?
AB BAKANINA  YURTDIŞI YASAĞI MI ?
Başbakanlık seçim kabinesinin yurtdışına çıkışına izin şartı getirdi. Başbakan Yardımcısı Türkeş’e bağlı birimler ile Dışişleri Bakanlığı iznin dışında tutulurken HDP’li AB Bakanı Konca’nın yetkisi elinden alındı.
4 Eylül 2015, 08:42

 

Cumhurbaşkanlığı ve MİT haricindeki bütün atamaları durduran Başbakanlık’tan yeni bir adım geldi. Geçici Seçim Kabinesi’nin yurtdışına çıkışı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun iznine bağlandı. Başbakanlık genelgesine göre bakanlar, bürokratlarını geçici görevlendirmeyle yurtdışına gönderemeyecek. Sadece uluslararası anlaşmalar gereği katılımın zorunlu olduğu toplantılara izin almadan gidilebilecek.


DIŞİŞLERİ’NE YOK AB BAKANLIĞI’NA VAR

Başbakanlık genelgeleriyle, geçici seçim hükümetinde HDP’li bakanların çalışma alanları daraltılmaya devam ediyor. Başbakanlık’tan izin şartı AK Parti ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e bağlı kurumlara uygulanmayacak. Dışişleri Bakanlığı,TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iznin dışında tutuldu. Aynı görev alanında olmasına rağmen Avrupa Birliği Bakanlığı ve Başmüzakereci HDP’liAli Haydar Konca’nın görevlendirme yetkisi elinden alındı. Konca, yurtdışına geçici görevlendirme yapabilmesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan izin alması gerecek.

1 HAFTA ÖNCEDEN İZİN TALEBİ

Yurtdışına seyahatte çıkmadan en az 1 hafta önce Başbakanlık’a izin başvurusu yapılacak. Bakanların il dışında veya yurtdışında olduğu durumlarda izin talep formlarını bakan yardımcısı ya da müsteşar dolduracak. İzin almadan çıkabilecekler ise yine AK Partili bakanlar ve AK Parti’nin kontrolündeki kuruluşlar olacak.

Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu imzalı genelgeyle ilgili üst yazıda yurtdışı geçici görevlendirmelerde Başbakanlık’tan izin alınacağının hükme bağlandığı belirtildi. Bakanların, yurt dışı geçici görevlendirmelerle ilgili izin ve bilgi formu dolduracağı vurgulandı.

Hasan Bozkurt


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR