Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CİZRE'DE HAYAT DURDU
CİZRE'DE HAYAT DURDU
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde cuma akşamı uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı devam ederken, bugün de ilçenin birçok mahallesinde patlama ve silah sesleri duyuldu.
7 Eylül 2015, 12:34

 

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde cuma akşamı uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı devam ederken, bugün de ilçenin birçok mahallesinde patlama ve silah sesleri duyuldu. HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Cizre'deki milletvekillerinden 1'i çocuk 3 kişinin öldüğünü, cenazelerinin cami ve evlerde tutulduğunu öğrendiklerini söyledi. Olayların başladığı günden bu yana Cizre İlçesi'nden Şırnak'a tedavi için 10 yaralı getirildi.Öte yandan açılan fırının önünde ekmek kuyruğu oluşurken, ilçedeki telefon ve internet ileşitimi kesildi, elektrik de verilemiyor.

Cizre İlçesi'nde yuvalanan ve güvenlik güçlerinin girişini engellemek için sokaklara hendekler kazan terör örgütü PKK'ya karşı cuma akşamı sokağa çıkma yasağı konularak başlatılan operasyon üçüncü günde devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı ile birlikte ilçedeki telefon ve internet iletişimi kesilirken, ilçeye elektrik de verilmediği belirtildi.

Yetkililer halkın gıda ve her türlü ihtiyacının karşılandığını açıkladığıCizre'de açılan fırın önünde ekmek kuyruğu oluştu. Çatışmaların yoğunlaştığı mahallelerde, güvenlik güçlerine direnen grupların sokakları perdelerle kapattığı  görüldü. Çatışma sırasında park halindeki bir çok araca da kurşun isabet etti.

BULDAN: 3 KİŞİ ÖLDÜ

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Cizre'de partilerinden 10 milletvekilinin bulunduğunu, onlardan bilgi almaya çalıştıklarını söyledi. Milletvekillerinden aldıkları bilgilere göre çatışmalarda 1'i bebek 3 kişinin öldüğü bilgisini aldıklarını belirten Pervin Buldan, mahallelere ambulans gönderilmediği için cenazelerin evlerde ve camide  tutulduğunu, milletvekillerinin de defin işlemi için girişimlerini sürdürdüğünü söyledi.

Cizre'de yiyecek ve su sıkıntısının baş gösterdiğini söyleyen Buldan, uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması için İçişleri Bakanlığı ve Kamu Güvenliği Müsteşarlığı nezdinde görüşmelerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

(DHA)


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR