Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DOKUZ İLDE HDP'YE SALDIRI
DOKUZ İLDE HDP'YE SALDIRI
Dağlıca'daki hain saldırının ardından ülkenin çeşitli bölgelerinden HDP il binalarına saldırı haberleri gelmeye başladı. Ankara Beypazarı'nda alışılmışın dışında bir protesto yaşandı. Kürtlerin çoğunlukta olduğu Zafer Mahallesi'nde olaylar büyüdü
8 Eylül 2015, 01:57

 

Hakkari Dağlıca'daki şehit haberinden sonra Türkiye'nin çeşitli yerlerinden HDP binalarına kalabalık gruplar tarafından saldırı yapıldı. Balıkesir, Eskişehir, Edirne ve Tekirdağ, Antalya, Kahramanmaraş, Denizli, Niğde ve Sivas'ta HDP binaları hedef gösterilerek Türk bayrakları asılıp, HDP bayrakları yakıldı. Ankara'da ise Kürtlerin yoğun olduğu Zafer Mahallesi'nde silahlar patladı. “Teröre lanet” adı altında mahalleye giren bir grubun mahallede yaşayan ve çoğunluğu tarım işçisi olduğu belirtilen halka sataşmasıyla başlayan olaylar büyüdü.

ANKARA

Ankara Beypazarı'da Kürtlerin yoğun olarak oturduğu Zafer Mahallesi'nde silahlar patladı. “Teröre lanet” adı altında mahalleye giren bir grubun mahallede yaşayan ve çoğunluğu tarım işçisi olduğu belirtilen halka sataşmasıyla başlayan olaylar büyüdü.

Mahalleden sağlıklı bilgi alınamazken ilçede silah sesleri duyuluyor.  Çevre ilçelerden polis ekiplerinin ilçeye gönderildiği belirtilirken çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade ediliyor.
Kaymakamlık önünde de şu an silah sesleri duyuluyor.

 CHP Beypazarı İlçe yöneticileri, daha önce de bu mahalleye yönelik provokatif eylemler düzenlediğini, yetkilileri bu konuda uyarmalarına rağmen önlem alınmamasının yaşanan çatışmaya kaynaklık ettiğini ifade ettiler.
 

 ANTALYA MANAVGAT'TA EYLEM

Dağlıca’da 16 askerin şehit olduğu saldırıya tepki gösteren bir grup, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki HDP ilçe binasına saldırdı. Partinin tabelasını indiren grup, içerideki eşyaları sokağa atarak yaktıktan sonra binaya Türk Bayrağı astı.

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.00 toplanan yaklaşık bin kişilik grup, yarım saat sonra yürüyüşe geçti. Yolda sayısı artan grup yaklaşık 2 bin kişiyle Çakal Deresi mevkiindeki HDP binasına geldi.

Polis barikatıyla karşılaşan grup, PKK aleyhinde sloganlar atarak bariyerleri zorladı. Binaya tırmanan bazı eylemciler, birinci kattaki parti tabelasını söktü. Parti bayrağını ve içerideki eşyaları da sokağa atan grup, eşyaların hepsini yaktı.

Binaya Türk bayrağı asan grup İstiklal Marşı okudu. Bir süre daha slogan atan göstericiler, bölgeye takviye olarak askeri birliklerin sevk edilmesi üzerine yeniden slogan atarak ilçe merkezine yürüdü. Grubun binadan ayrılması üzerine gelen itfaiye ekipleri, sokakta yanan eşyaları söndürdü.

 KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde de HDP ilçe binasına Türk bayrağı asıldı.

Polis engeli

Denizli’de de saldırıya tepki gösteren yaklaşık üç bin kişilik grup Delikliçınar Meydanı'nda toplanarak HDP İl Başkanlığı'na Türk Bayrağı asmak istedi. Polis gruba engel olunca kısa süreli gerginlik yaşandı. Partiye önceden Türk bayrak asıldığını öğrenen grup, polisin uyarısıyla dağıldı.

Niğde, Sivas'ta da sloganlar atıp bayrak açan gruplar HDP'nin il binalarına yürümek istedi. Ancak polis bu şehirlerde de grupları binaya yaklaştırmadı.


BALIKESİR

HDP Balıkesir' il binasına saldırı düzenlendi. Binanın içindeki eşyalara Zarar verildi.

EDİRNE


HDP Edirne il binasına Dağlıca’daki terör saldırılarının ardından gece saatlerinde giren kimliği belirsiz kişiler, 2’nci kattaki cama Türk bayrağı asarken, bina içerisindeki eşyalara da zarar verdi.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca’da PKK’li teröristlerce düzenlenen terör saldırısının ardından Edirne’de HDP binasına da saldırı düzenlendi. Gece yarısından sonra Mithatpaşa Mahallesi Rasathane sokak üzerindeki parti binasının kapısını kırarak içeri girdiği tespit edilen kimliği belirsiz kişiler, 2’nci kattaki cama Türk bayrağı asıp içerideki eşyalara zarar verdi. Devriye gezen polis ekiplerince fark edilen saldırı üzerine parti yöneticilerine haber verildi. Yapılan incelemede çelik kapının kırıldığı ve içerideki eşyalara zarar verildiği tespit edildi.

HDP Edirne İl yönetim Kurulu üyesi Kerim Tüfekçi, AKP’li yöneticilerin partilerini hedef gösterdiğini iddia ederek şöyle dedi:

"Ne olursa olsun biz insanların ölmemesi için alanlara çıktık. Kardeş kardeşi öldürmesin. bugün bizim de içimiz yanıyor. Olmaz derecede partimize yönelik baskı var ve hedef gösteriyorlar. Bunun sonucu olarak saldırıya uğruyoruz. Barış ve kardeşlik için mücadele ediyoruz. İnsanlarımız, çocuklarımız ölmesin. Polis de, asker de, gerilla da bizim çocuklarımızdır. Bunların ölümüne dur demek lazımdır. Biz Edirne’de 8 bin 100 oy aldık, bunun için halkı sindirmeye çalışıyorlar."

HDP il binasına saldırının ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince soruşturma başlatıldı. Parti binasında parmak izi çalışması yapan polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını da incelemeye aldı.

ESKİŞEHİR'DE HDP İL BİNASININ KAPISI KIRILDI

Eskişehir’de Sabah saatlerinde HDP il binasının bulunduğu iş merkezi önünde toplanarak terör olaylarını protesto eden grup arasında yer alanlardan bazı kişilerin 7’nci kattaki HDP binanın kapısını kırıp içerisindeki eşyayı dağıttıkları belirtildi.

HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi, dairenin çelik kapısının kırılıp içeriye girildiğini söyledi. Uluçelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sabah saat 08.30- 09.00 arasında bize yönelik bir saldırı oldu. Gündüz gözü, HDP parti binası Sakarya Caddesi’nde, merkezi bir yerde, 7. kattayız. Burada aileler var, sendikalar var, partiler var. Balyozlarla kapılar kırılıyor. İçerisi tarumar ediliyor. 3 yıl önce bu şehirde Ali İsmail Korkmaz adında bir genç yürüdü diye kafasına sopalarla vurularak öldürüldü. AKP’yi protesto etmek suçken, HDP’yi darmaduman etmek çok kolay ve sıradan bir olay halinde. Biz tüm halkımıza şunu söylüyoruz; demokrasi, adalet ve özgürlük için mücadeleden geri adım atmayacağız. Bu ülkeye kardeşliği ve barışı HDP ile getireceğiz. Bu tahammülsüzlüğü kınıyoruz. Emniyet görevini yapmamıştır. Emniyet güçlerini kınıyoruz, emniyet müdürünü kınıyoruz. Herkesi görevini yapmaya çağırıyoruz."

Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri Şubesi ekipleri HDP binasında parmak izi çalışması yaptı, kırılan kapı ve pencelerinin fotoğrafları çekildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Çorlu’daki Dağlıca protestosu HDP’ye saldırıya dönüştü. Saat 19.00'da bir grup protestocunun çağrısıyla yapılan eyleme katılan yaklaşık 4 bin kişi, eylem sonunda HDP binasını hedef aldı.

Çorlu’da 'Dağlıca şehitleri' için yapılan protestoya katılan CHP milletvekili Emre Köprülü’nün eylemde söylediği “Biz kardeşiz” açıklamasına tepki gösteren faşist grup, milletvekilini yuhaladıktan sonra HDP binasının önüne gitti.

Yaklaşık 4 bin kişinin olduğu saldırıda HDP binasına giren eylemciler, binayı yağmaladı. Binadaki HDP tabelası indirildi, Türk bayrakları asıldı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR