Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKK ATEŞKESİ BİTİRDİ
PKK ATEŞKESİ BİTİRDİ
PKK'den 'ateşkesi bitirdik' açıklaması KCK'den yapılan açıklamada, "AKP'nin saldırılarından sonra" eylemsizlik kararına son verildiği bildirildi.
5 Kasım 2015, 17:14

 

Terör örgütü PKK'nın çatı yapılanması olan KCK'nın Yürütme Konseyi, PKK'nın 10 Ekim'de ilan ettiği tek taraflı eylemsizlik kararını sona erdirdiğini duyurdu.

Reuters’ın Fırat haber ajansını kaynak göstererek geçtiği habere göre, KCK'dan yapılan açıklamada, tek taraflı eylemsizlik kararının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği operasyonlar nedeniyle son bulduğu belirtildi.

KCK Yürütme Konseyi'nden yapılan açıklamada, "AKP seçimden sonra da bir savaş hükümeti olacağını ortaya koymuştur. Kuşkusuz HDP, Türkiye'deki bazı çevreler, yine dış güçler bir çatışmasızlık ortamı istemektedirler. Bu çağrılara her zaman anlam verdik. Çift taraflı bir ateşkese hazır olduğumuzu her zaman ortaya koyduk. Ancak AKP'nin mevcut politikaları ortamında eylemsizliği sürdürmek mümkün olmadığı gibi, bu politikalar ortamında bir çatışmasızlığın sağlanması da mümkün değildir" denilerek, "Tek taraflı eylemsizlik AKP'nin savaş politikası ve gerçekleşen saldırılarla son bulmuştur" ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamada, AKP'nin "Dolmabahçe mutabakatını" reddettiği belirtilerek, "AKP seçimden sonra da bir savaş hükümeti olacağını ortaya koymuştur. Kuşkusuz HDP, Türkiye'deki bazı çevreler, yine dış güçler bir çatışmasızlık ortamı istemektedirler. Bu çağrılara her zaman anlam verdik. Çift taraflı bir ateşkese hazır olduğumuzu her zaman ortaya koyduk. Ancak AKP'nin mevcut politikaları ortamında eylemsizliği sürdürmek mümkün olmadığı gibi, bu politikalar ortamında bir çatışmasızlığın sağlanması da mümkün değildir. Yeni bir çatışmasızlığın ancak Türk devletinde Kürt sorunu konusunda bir çözüm iradesi ortaya çıkması ve çözümü hedefleyen müzakereyle sağlanabileceği açıktır. Yoksa bizim tek taraflı irademizle ne çatışmasızlık gerçekleşebilir, ne de Kürt sorununun çözümünde sonuç alınabilir" denildi

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR