Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
JOE BIDEN DAVOS'TAN SONRA İSTANBUL'DA
JOE BIDEN DAVOS'TAN SONRA İSTANBUL'DA
ABD Başkan yardımcısı Joe Biden BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon,Yunanistan Başbakanı Alksis Tsipras ,KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ,Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile Davos'ta görüştü ayağının tozu ile İstanbul'a geldi
21 Ocak 2016, 20:38
 
Joe Biden ve eşi Jill Biden'in içerisinde bulunduğu Air Force Two, 21.22'de Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.Biden'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyor.
 
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joe Biden, çalışma ziyareti kapsamında Türkiye'ye geldi.Bugün KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Davos'ta görüşüp gelmesi gündemde Kıbrıs var dedirtiyor..
 
image
 
JOE BIDEN BUGÜN DAVOS'TA KIBRIS KONUSUNDA GÖRÜŞMELER YAPTI
 
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon,Yunanistan Başbakanı Alksis Tsipras ,KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ,Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile Davos'ta görüştü
 
Akıncı, yarım saat süren görüşme sonrasında, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüş alışverişinde bulunduklarını ve yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
ABD başkan yardımcısı Joe Biden Akıncı ve Anastasiadis'in müzakereleri başlattığı günlerde  “Kıbrıs'ta çözüm olduğu takdirde Kıbrıs Doğu Akdeniz’in ve Avrupa’nın abidesi olacaktır,tüm desteğim Kıbrıs için .’’demişti.
 
ALEKSIS TSIPRAS İLE KIBRIS KONUSUNU GÖRÜŞTÜ
 
Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden,Davos Ekonomik Forumu’nun oturum aralarında gerçekleştirdikleri gayrı resmi bir görüşmede, uzun zamandır devam eden Kıbrıs sorununun çözümünü hedefleyen müzakerelerin “olumlu dinamiğinin” bir çeşit güçlendirilmesinin mümkün olabileceği konusunda hemfikir olduklarını ifade ettiler.
 
Yunan delegasyonu Tsipras-Biden görüşmesi hakkında  fazla detay verilmedi.
 
Tsipras ve Biden’ın, Kıbrıs’ta BM’nin çok sayıda kararlarına ve aynı zamanda Kıbrıs’ın bir AB üyesi devlet olması gerçeğine temelinde adil ve kalıcı bir çözümü kabul ettikleri belirtildi.
 
Açıklamada, Tsipras’ın, Biden’a Kıbrıs halkının tümü: Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerin güvenlik duygusunun artık bazı garantör güçlerin yani Türkiye, Yunanistan ve Britanya’nın anakronik kararnameleri yoluyla sağlanamayacağını belirttiği kaydedildi.
 
image
 
 
DAVOS'TAN SONRA İSTANBUL
 
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, İstanbul Vali Yardımcısı Yakup Vatan, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile diğer ilgililer karşıladı
 
Bugün Davos'ta KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşen Biden Kıbrıs görüşmeleri konusunda önemli bir safhaya gelindiğini daha önce vurgulamış garantör ülkeler ile bunun artık .hızlanması gerek demişti.
 
İSTANBUL TRAFİĞİ'NDE JOE BIDEN KAOSU
 
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın İstanbul ziyareti sebebiyle bazı yollar bugün saat 17.00'den 23 Ocak Cumartesi günü saat 18.00'e kadar trafiğe kapatıldı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın 21–23 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştireceği İstanbul ziyareti sebebiyle 21.01.2016 saat 17.00'den 23.01.2016 saat 18.00'e kadar Beşiktaş ilçesinde trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergâhlar şöyle:
 
Saray Caddesi'nden Conrad Otel istikameti (Yıldız Hamidiye Camii önü),
 
Barbaros Bulvarı'ndan Saray Caddesi istikameti Mehmet Ali Bey Sokak kesişiminden (Ertuğrul Tekke Camii yanı), araç trafiğine kapatılacaktır.
 
Alternatif Yollar;
 
Serencebey Yokuşu Caddesi'nden Saray Caddesi'ne gelen akım Müvezzi Caddesi istikametine,
 
Barbaros Bulvarı istikametinden Saray Caddesi'ne gitmek isteyen araç sürücüleri ise Serencebey Yokuşu Caddesi veya Çırağan Caddesi istikametine yönlendirilecek.
 
Şeffaf Gazete.com
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR