Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR GÜN ÖNCE GÖRÜŞMÜŞLER
BİR GÜN ÖNCE GÖRÜŞMÜŞLER
Kader planı işliyor. Kader planından kurtuluş yok. Bu yaşa falan bakmıyor. Ne bir an ileri ne bir an geri, olay bu. Bakın bir gün önce, iki kardeş Mustafa bey ve Ali bey bendeydiler. Akşam saatlerine kadar oturduk hatta şakalaştık
22 Ocak 2016, 19:26
 
 
Türk sanayisinin lokomotif kuruluşlarından Koç Holding yönetim kurulu başkanı  Mustafa Koç hayatını kaybetti.Cumhurbaşkanı Eredoğan ölümünden bir gün önce Mustafa ve Ali Koç ile görüşmesi hakkında konuştu.
 
Kader planı işliyor. Kader planından kurtuluş yok.
 
Bu yaşa falan bakmıyor. Ne bir an ileri ne bir an geri, olay bu. Bakın bir gün önce, iki kardeş Mustafa bey ve Ali bey bendeydiler. Akşam saatlerine kadar oturduk hatta şakalaştık. Hatta bu kilo verme sürecini kendisiyle paylaştık, sayın hanımefendinin kilo verme olayını yine aynı şekilde konuştuk.
 
ALKOLÜ BIRAKTINMI DİYE SORDUM
 
 Hatta latife yaptık, ne yaptın alkolü bıraktınmı falan diye. 'Azalttım' dedi. Dedim hepten bırak. Bunları da konuştuk.
 
Bu süreç içerisinde tabii özellikle Koç Grubu'nun gerek savunma sanayisine yönelik, gerek diğer sanayide attıkları adımlar, komşu ülkelerle yapılacak bazı ticari ilişkiler, bunları aramızda konuştuk. 
 
image
 
Bu sürece yönelik de daha neler yapılabilir, yatırımlar noktasında. Özellikle biliyorsunuz bu Altay tankı projesini biz onlara vermiştik. Başbakanlığım dönemimdi ve onlar geliştirdiler. Buna benzer konuları iki kardeşle beraberce değerlendirdik. 
 
Sabah kalktım, televizyonu açtığımda bu haberi görünce hakikaten ben de şok oldum. Anında Ali beyi telefonla aradım. Başsağlığı diledim. Rahmi bey de yanındaydı, babasıyla da görüşmeyi yaptık. Tabii kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. image
 
Türk sanayisinde özellikle son 12-13 yıl içerisinde Koç Grubu içerisinde ciddi bir performans sergilediler.
 
Çok önemli bir atak, sıçrama grubun içerisinde vardı. Kendilerine rahmet temennimizden başka bir şeyimiz yok. Pazar günü inşallah defnedilecek zaten, biz de cenaze merasiminde bulunacağız. Tekrar tüm aileye, tüm sektöre başsağlığı dileklerimi burada iletmek istiyorum." dedi.
 
KOÇ AİLESİ UZUN ZAMANDIR TAYYİP ERDOĞAN'IN HEDEFİNDE İDİ.
 
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,GEZİ OLAYLARI sırasında destek oldukları gerekçesi ile Koç ailesine sert sözlerle tehditvari sözlerle  yüklenmişti.
 
 “Taksim meydanına 30 bin kumanyayı kimlerin gönderdiğini gayet iyi biliyoruz. Kendi otellerinde terörle işbirliği yapanları yatırıp kaldıranları çok iyi biliyoruz. Bunların hesabı sorulmayacak mı? Eğer bu hesabı sormazsak, işte o zaman bu millet bizden hesap sorar” demişti.
 
Bu suçlama ve tehditvari sözlere o günlerde olayların içinde olmadıklarını belirten cevap verselerde Erdoğan'ın hışmından kurtulamamışlardı.
 
Son röportajını Hürriyete veren Mustafa Koç Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap olabilecek Gezi Olaylarına dair ilk kapsamlı cevabı  KOÇ ailesi adına Mustafa Koç Cumhurbaşkanına sitemli olduğunu hissettirmişti.
 
İşte o röportajdan bölümler;
-Devletimizle kavga etmek bize yakışmaz. Ama tabii ki biz itibarımızı 90 yılda bu güne getirdik ve kimseye de çiğnetmeyiz.
 
-Psikolojiniz tabii ki etkileniyor. Gerginlik, aslı astarı olmayan haberler insanın enerjisini günün ilk saatlerinde almaya başlıyor. Bazen umursamayalım diyoruz ama elimizde olmuyor.
-Ben Gezi’yi fevkalade sağlıklı gördüm, çünkü bu hiçbir ideolojiye dayanmayan tamamıyla sosyolojik bir hareketti. Bu da çok daha iyi yönetilebilirdi ama bunu polis zoruyla bastırmaya çalışmak işi çok başka bir yere taşıdı. Biz de Koç Grubu olarak kendimizi yine komplo teorilerinin içinde bulduk. Bunun ana nedeni de Divan Oteli idi. Otelin yerine baktığınız zaman Gezi Parkı’ndan çıktığınız anda caddeyi geçer geçmez sığınacak tek yer olduğunu görürsünüz. 1950’den beri o civarda soyguna uğrayan, tacize uğrayan, yabancı, genç, kadın kim varsa Divan Oteli’ne sığınmıştır. Polisten kaçan insanların da direkt Divan Oteli’nin kapısına dayanmasından daha normal bir şey olamazdı. Biz de insani hassasiyetlerle kapılarımızı açtık. Efendim altıncı kattan Koç ailesinin fertleri olayları yönetiyormuş gibi yine aslı astarı olmayan iddialar ortaya attılar. Sizi temin ederim hiçbir Koç ailesi ferdi otelde bulunmuyordu ve otel yönetimine hiçbir talimat da verilmedi.
-Teröristleri Divan Oteli’nde saklıyormuşuz gibi bir yakıştırmaya maruz kaldık ve bundan fevkalade üzüldük. Biz Gezi ve sonrası süreçte çok fazla üzerimize gelinse de cevap vermemeyi seçtik, devletimizle kavga etmek bize yakışmaz. Ama tabii ki biz itibarımızı 90 yılda bu güne getirdik ve kimseye de çiğnetmeyiz. Bu nedenle tüm yalan haberlere karşı yasal hakkımızı sonuna kadar koruyacağız.
 
MUSTAFA KOÇ İLE SON RÖPORTAJ
 http://www.seffafgazete.com/haberler/roportajlar/27095/mustafa-koc-ile-son-roportaj
 
 Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR