Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ
TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ
İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "Suriye ve Bölgesine Destek" başlıklı toplantının konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Yerlerinden edilmiş Suriyelilere ev sahipliği yapan Ürdün, Türkiye ve Lübnan'a teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.
5 Şubat 2016, 01:25
 
 
İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "Suriye ve Bölgesine Destek" başlıklı toplantının konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Yerlerinden edilmiş Suriyelilere ev sahipliği yapan Ürdün, Türkiye ve Lübnan'a teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.
 
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'deki mevcut durumun sürdürülemeyeceğini, Suriye halkını sadece kapsamlı siyasi diyaloğun kurtarabileceğini belirterek, Londra konferansıyla Suriye için en az 7 milyar dolar yardım sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
 
İngiltere'nin başkenti Londra'daki Kraliçe Elizabeth Konferans Merkezi'nde düzenlenen "Suriye ve Bölgesine Destek" başlıklı toplantının açılış oturumunda konuşan Ban, Suriye krizinde altıncı yıla girilmekte olduğuna işaret etti.
 
Ban, "Uluslararası toplumun bu krizin sona erdirilmesinde büyük bir sorumluluğu vardır. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura başkanlığındaki çabaların ilerlemesini umuyoruz. Ancak görüşmelere geçici olarak ara verilmesi, ayrılıkların derinliğini göstermektedir" diye konuştu.
 
Üç amaçla Londra'da toplandıklarını dile getiren Ban, bu yıl için en az 7 milyar dolar insani yardım sağlanmasının amaçlandığını ancak uluslararası toplumun şimdiye kadar ihtiyaçları yeteri kadar karşılayamadığını ifade etti.
 
İkinci amaçlarının Suriye'ye uzun süreli uluslararası destek sağlamak olduğunu kaydeden Ban, "Bir mucize olsa ve kriz yarın sona erse, insani yardım ve kalkınma ihtiyacı yıllarca sürecektir" dedi. BM Genel Sekreteri üçüncü amacın ise sivilleri korumaya çalışmak olduğunu vurgulayarak, krizde tüm tarafların insan hakları ihlallerinde bulunduklarını, bazı bölgelerdeki ablukaya son verilmesi gerektiğini söyledi.
 
Ban, "Suriye'deki durum sürdürülemez. Askeri bir çözüm yok. Suriye halkını sadece kapsamlı siyasi diyalog kurtaracaktır" dedi.
 
Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmet El-Cabir El-Sabah de açılış oturumundaki konuşmasında, konferans çerçevesinde Suriyelilere yardım için 7 milyar dolar fon sağlanmasının amaçlandığını dile getirerek, "Bu kriz herkesi etkilemektedir. Suriye'deki insani trajedi, siyasi bir çözüm olmadan son bulmayacaktır. Bu krize siyasi bir çözüm bulunmasını umuyoruz" dedi. Şeyh El-Sabah, ülkesinin Suriye krizi için gelecek üç yıl için 300 milyon dolar yardım sağlayacağını ifade etti.
 
Almanya Başbakanı Angela Merkel de Suriye krizinde şimdiye kadar 300 binden fazla kişi hayatını kaybettiğini belirterek, "BM Genel Sekreteri'nin söylediği gibi, siyasi bir çözüme ihtiyaç vardır. Bu facia sona ermelidir" dedi.
 
Suriye'de ateşkesin sağlanmasının önemine dikkati çeken Merkel, "Yerlerinden edilmiş Suriyelilere ev sahipliği yapan Ürdün, Türkiye ve Lübnan'a teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.
 
Almanya'nın bu yıl Suriye krizi için 1,2 milyar avro yardımda bulunacağını söyleyen Merkel, ülkesinin 2017-2018 yılları içinde 1,1 milyar avro katkı sağlayacağını dile getirdi.
Avrupa Birliği'nin sığınmacı kriziyle ilgili Türkiye'ye 3 milyar avroluk katkılarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Merkel, "Toplumlar ve belediyeler arasında ortaklıklar olacak.
 
Almanya kaynaklı internetten bir iletişim platformu oluşturacağız. Bunu Ürdün, Türkiye ve Lübnan'daki şehirler için iletişim için kullanacağız" dedi.
 
Dördüncüsü düzenlenen Suriye Donörler Konferansı çerçevesinde, Suriye'deki kriz için yardım sağlanması amaçlanıyor. 30'dan fazla ülkeden liderlerin katıldığı konferansta Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu temsil ediyor.
 
Bu arada konferansta Rusya'nın Londra Büyükelçisi düzeyinde temsil edildiği öğrenildi. AA

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR