Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNFAZ EDECEKLER UYARISI
İNFAZ EDECEKLER UYARISI
Sabancı Center’daki suikastın firari sanığı terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, 20 yıl sonra tutuklandı. Nilgün Hasefe’yi öldürdüğü iddia edilen ve ilk kez hâkim karşısına çıkarılan Akkol’un mahkemede sakin olduğu gözlendi
5 Şubat 2016, 02:25

 

Hakkındaki suçlamayı bilmediğini, iddianameyi okuduktan sonra ifade vereceğini söyleyen Akkol, tutuklama kararının okunmasının ardından avukatlarına “Nereye götürecekler beni?” diye sordu. Avukatları “Önce Metris” derken, Akkol, Silivri Cezaevi’ne konuldu.

YUNANİSTAN’dan Türkiye’ye sızacaklarına dair istihbarat alınmasının ardından 100 kişilik özel ekiple 20 gün boyunca yürütülen titiz çalışma sonucunda Aydın Söke’de yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, dün sabah İzmir’e oradan da uçakla İstanbul’a getirildi. Akkol ve Adıyaman, zırhlı araçla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü.

20 YIL SONRA HÂKİM KARŞISINDA
Sabancı Center’ın 25’inci katında 9 Ocak 1996’da Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe’nin öldürülmesine ilişkin davanın firari sanığı İsmail Akkol, suikasttan 20 yıl sonra İstanbul 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Akkol, aralarında biri kar maskeli olmak üzere 4 polis tarafından duruşma salonuna alındı. Sabanca suikastine ilişkin devam eden davanın görüldüğü İstanbul 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi diğer duruşmalarına ara vererek Akkol’un dosyasını aldı.



‘İŞSİZİM, SABIKASIZIM, GELİRİM YOK’

Akyol hakkında kapatılan İstanbul 4 No’lu DGM’nin 18 Ocak 1996, kapatılan İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin 19 Haziran 2012, 14 Şubat 2014’de çıkartılan yakalama emirleri yüzüne okundu. Elleri kelepçeli 10 dakika avukatlarının gelmesini bekleyen Akkol, rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Mahkeme Başkanı Nazım Durmaz’ın “Kelepçelerini çıkarın” demesi üzerine polis kelepçeleri çıkardı. Avukatları Özgür Yılmaz ve Şükriye Erden’in gelmesiyle Akkol’un kimlik tespitine başlandı.

Adresinin, gelirinin ve telefon numarasının olmadığını söyleyen Akkol, bekar, okur yazar, sabıkasız ve şu anda işsiz olduğunu söyledi. Mahkeme başkanın suçlamaya ilişkin beyanını sorması üzerine İsmail Akkol, “Hakkımdaki suçlamayı bilmiyorum. İddianameyi okuyamadım. Bir örneğinin tarafıma verilmesini istiyorum. İddianameyi okuduktan sonra savunmada bulunmak istiyorum” dedi. Duruşma savcısı ise üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumuna göre Akkol’un tutuklanmasını istedi.

‘İNFAZ EDİLECEĞİM SÖYLENDİ’
Savcının tutuklanmasına ilişkin talebinin ardından söz verilen Akkol, “Gerek Aydın emniyetinde gerek İstanbul emniyetinde dolaylı yollardan cezaevinde infaz edileceğim söylenmektedir. Oysa neyle suçlandığımı dahi bilmiyorum”iddiasında bulundu. Mahkeme heyeti, savunmanın ardından Akkol’un tutuklanmasına hükmetti. Tutuklama kararının ardında duruşma salonundan çıkartılacağı sırada Akkol’un “Nereye götürecekler beni?” diye sorması üzerine avukatları, “Önce Metris Cezaevi’ne” diye yanıt verdi. Akkol, Silivri’ye konuldu. 

Akkol’la birlikte Aydın’da gözaltına alınan Fadik Adıyaman da DHKP/C terör örgütü üyesi olmak suçundan kesinleşmiş olan 6 yıl 3 ay hapis cezasının infazı nedeniyle tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR
Kapatılan İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) savcılığınca hazırlanan iddianamede, İsmail Akkol hakkında cinayetlerin işlendiği yürürlükte olan TCK’nın 146/1 maddesinde düzenlenen ‘Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs etme’ suçundan idam cezası istenmişti. 765 sayılı TCK’nın yürürlükten kaldırılması ve yasada yapılan değişiklikle idam cezası, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına dönüştürülmüştü.

SABANCI HOLDİNG: TEŞEKKÜR EDİYORUZ
SABANCI Holding, İsmail Akkol’un 20 yıl sonra yakalanmasıyla ilgili yazılı açıklamayaptı: “Merhum Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe suikastı sanığının yakalanarak adalete teslim edilmesini sağlayan başta İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz olmak üzere, tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile görevli personele Sabancı Ailesi adına teşekkür ediyoruz.”

 



SÜRAT TEKNESİYLE FENER KOYUNA / BANU ŞEN - AYDIN

AYDIN Söke’de yakalanan İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın Türkiye’ye adım attığı bölge ve hareket noktalarıyla ilgili bilgiler ortaya çıkıyor. Güvenlik güçleri istihbarat üzerine özellikle insan kaçakçılarının güzergâhı olan Didim’deki Fener Koyu’nu ablukaya aldı. Çalışmalar sırasında bir yazlık sitenin kamerasından elde edilen görüntüler teröristlerin bu koya indiği ihtimalini kuvvetlendirdi. Yunanistan’ın Farmakonisi ve Leros adasına en yakın noktalardan biri olan Fener Koyu’nda derme çatma birkaç kulübe ve küçük bir balıkçı barınağı bulunuyor. Özel ekibin iki gün bölgede herkesin bilgisine başvurduğu koyda, bir balıkçının polislere sabah saatlerinde elinde gitar bulunan bir adam ve bir kişiyi daha koydan araziye doğru yürürken gördüğünü ifade etmesi üzerine ekipler dağlık alanda da çalıştı. Özellikle çobanlarla tek tek görüşüldü. Akkol ve Adıyaman’ı koya bir sürat teknesinin bıraktığı bilgisine ulaşıldı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR