Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARAMAN SAPIĞINA BÜYÜK CEZA
KARAMAN SAPIĞINA BÜYÜK CEZA
Karaman'da Ensar Vakfı ve KAİMDER'a ait kayıt dışı yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunan tecavüzcü öğretmen Muharrem Büyüktürk'e toplamda 508 yıl ceza verildi. Davanın ilk duruşmada sonuçlanmasına sosyal medyada tepki çığ gibi büyüyor.
20 Nisan 2016, 20:45

 

Karaman'daki cinsel istismar davasında,çocuklara sapıkça tecavüz eden Muharrem Büyüktürk'e 508 yıl 3 ay hapis cezasıverildi.

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi görülen davada MB, Ensar Vakfı'nın ve İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (KAİMDER) yurt ve evlerinde kalan 10 erkek çocuğu istismar etmekle suçlanıyordu.

 

Ceza "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından verildi.image

Sapık Muharrem Büyüktürk, kararın ardından adliye binasından cezaevi aracına kadar jandarma ve polislerin kalkanları eşliğinde götürüldü. Ardından sıkı güvenlik önlemleri altında yeniden Ereğli Cezaevi'ne konuldu.

Karaman'da bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılananMuharrem Büyüktürk, 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma, sanık Büyüktürk ile tanıkların ifadelerinin alınmasıyla tamamlandı. Karar öncesi gazeteciler de içeriye alındı.image

Kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanığa, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından toplam 508 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında sınıf öğretmeniyken Muharrem Büyüktürk'ün 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açmıştı.

Mahkeme, bazı öğrencilere istismarda bulunulduğu iddiasına ilişkin, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etmiş, sanık hakkında 600 yıla yakın hapis cezası istenmişti.

KALKANLAR EŞLİĞİNDE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

508 yıl 3 ay hapse çarptırılan Muharrem Büyüktürk, kararın ardından adliye binasından cezaevi aracına kadar jandarma ve polislerin kalkanları eşliğinde götürüldü. Muharrem Büyüktürk, sıkı güvenlik önlemleri altında yeniden Ereğli Cezaevi'ne konuldu.

BARO BAŞKANI: EKSİKLİK VARSA TEMYİZE GİDECEĞİZ

Mağdur 10 çocuktan 5’inin avukatlığını üstlenen Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz, sanık Muharrem Büyüktürk’ün aldığı cezanın bekledikleri düzeyde bir ceza olduğunu ve sanığın indirim almadığını belirtti. Yılmaz, mahkeme kararını yazılı olarak aldıktan sonra eksiklik var ise kararı temyize götüreceklerini belirtti.
Oktay Yılmaz, davanın genişletilmesiyle ilgilide ”Müdahil avukatlar davanın vakıf, dernek, Valilik ve Milli Eğitim olarak genişletilmesi gerektiğini belirtti. Ancak bu talep, reddedildi. Sivil toplum kuruluşlarını Ensar Vakfı ve KAİMDER hakkında suç duyurusu var. Bu adli süreç devam ediyor” dedi. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da, olayın gerçekleştiği Ensar Vakfı ve KAİMDER ile ilgili her hangi bir işlemin yapılmadığını hatırlatarak, ”Bu dernek ve vakıflarla ilgili soruşturmanın genişletilmesi kabul edilmedi. Onlarında sorumlu olduğu düşünüyoruz. Bu yurtlar yasaya aykırı olarak açılmıştır. Bu yapılar illegal yapılardır. Denetleme yapılmamıştır. Türkiye bu yapıda illegal denetlenmeyen yapı varsa bir envanteri çıkartılmalıdır” dedi.

"AİLE VE ÇOCUKLARIN BİRAN ÖNCE TERAPİYE ALINMASI LAZIM"

Duruşmayı müdahil olan Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyesi avukat Gülcihan Türe, olay duyduğundan itibaren yakın takipte olduklarını belirterek, "Bizim en çok isteğimiz çocukların ve ailelerin biran önce psikolojik terapiye alınmasıydı. Dilekçemizde de bunu belirttik. Bugüne kadar destek almadıklarını görüyoruz. Çok travmatik bir olay, öncelikle bunun yapılması gerekir." dedi. Sanığın yargılanması konusunda ise beklenilen bir cezanın verildiğini belirten Türe, "Bu cezayı bekliyorduk. Umarım ülkemizde çocuklarla ilgili istismar ve diğer istismarlar son olur." dedi.

KURUM VE KURULUŞLARI İÇİN SUÇ DUYURUSU TALEP ETTİK

Çocuk Haklarını Koruma Derneği adına davaya müdahil olan avukat Hakkı Ünal, davanın başlangıcında mahkeme başkanın, davanın seyri ile bilgi verdiğini ve biran evvel bitmesi içinde çok fazla karşılıklı müdahaleler yapılmaması konusunda uyardığını belirtti.Davada tanıkların sanık lehine ifade verdiğini belirten Ünal, "Sanık tüm suçlamaları reddetti ve iftiraya uğradığını söyledi. İftira nedenlerini anlattı. Bir polisin ona karakolda, inkar ederse davanın uyacağını kabul edip, tedavi olmak istemesi yönünde akıl verdiğini söyledi. Savcı mütalaasında da çocukların nasıl istismara uğradığı anlatıldı. Sanık savunmasında bir baba gibi çocuklara yakınlık gösterdiğini, özellikle babasız olan iki çocuğa yakınlık gösterdiğini söyledi." dedi. Sanık hakkında indirim yapılmadığını belirten Ünal, "Çocuk Hakları Koruma Derneği olarak taleplerimiz, sanığın az veya çok cezalandırılması önemli ama öncelik çocuklarımız, çocuklarla ilgili rehabilitasyon tedbiri alınmış mıdır, alınmadıysa alınmasıdır" dedi. Ünal, "Son 5-6 yıldır oluşan bu cinsel taciz olayları ile ilgili oluşan erozyonun kaldırılmasıyla ilgili mahkemenize bir fırsat çıkmıştır. Gerekli önlemlerin alınmasını olayla ilgili kurum ve kuruluşların hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ettik." diye konuştu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR