Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ENSAR VE KAİMDER İÇİN FESİH NEDENİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/27877/ensar-ve-kaimder-icin-fesih-nedeni

 

ENSAR VE KAİMDER İÇİN FESİH NEDENİ
ENSAR VE KAİMDER İÇİN FESİH NEDENİ
Eski Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu " Bu eylemlerin Ensar ve KAİMDER yurtlarında işlendiğini sanık ifade etti. Cumhuriyet Savcısı da açıkça bu eylemlerin bu yurtlarda işlendiğini beyan etti.
20 Nisan 2016, 21:24

 

Eski Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu " Bu eylemlerin Ensar ve KAİMDER yurtlarında işlendiğini sanık ifade etti. Cumhuriyet Savcısı da açıkça bu eylemlerin bu yurtlarda işlendiğini beyan etti.

Dosya içerisindeki kanıtlar da bu doğrultuda. Bu durum ortaöğretim çağındaki çocukların özel yurtlarında barındırılma yasağı nedeniyle bir vakıf olan Ensar Vakfı için dağıtılma, bir dernek olan KAİMDER için fesih nedeni. Böyle bir davanın açılması için ben şahsen cumhuriyet başsavcılığına müraacatta bulundum" dedi.

Eminağaoğlu ayrıca "Bu süreç hiçbir şekilde bu yurtlarla ilgili denetim yapılmadığını, çocukların nerede kaldığı konusunda gerekli görevlerin yerine getirilmediğini, bu tüzel kişilerin denetlenmediğini ortaya koymakta. Karaman Valisi kendi suçunu örtmek için böyle yurtlar yoktur diye açıklama yapmıştı. Denetim görevini yapmayan Vakıflar Genel Müdürü, Karaman Valisi, Karaman il Milli Eğitim Müdürü ve tüm bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

'Vicdanları rahatlatmayacak'

Davada Eğitim-İş, çocuk dernekleri ve siyasi partilerin müdahillik talebi reddedilmiş, ancak Ensar Vakfı ve KAİMDER'in müdahil olmalarının kabul edilmişti.

Baroların ve baroların yönetim kurullarıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın müdahillik talebiyse kabul edilmişti.

Mağdur ailelerin avukatlığın yapan Karaman Barosu Başkanı Avukat Oktay Yılmaz duruşmadan önce BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada ailelerle iki üç gün önce görüştüklerini söylemiş ve "Aileler bir an önce bu davanın bitmesi, adaletin tecelli etmesinden yana. Gündemde de fazla kalmasını istemiyorlar" şeklinde konuşmuştu.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın istismar olaylarının yaşandığı yerlerle ilgili bazı sivil toplum kuruluşlarının yaptığı ihbarları soruşturduğunu anlatan Oktay Yılmaz "Bugün sadece sanıkla ilgili dava görüşülecek. Olayların vuku bulduğu yerlerdeki görevlilerin ihmalleri, kusurları varsa Karaman Barosu olarak da bu davaların takipçisi olacağız" diye de eklemişti.

Oktay Yılmaz sanığa cezanın "vicdanları rahatlatmayacağını, halkın ihmali olanlarla ilgili de bir soruşturma istediğini, Ensar Vakfı ve KAİMDER ile ilgili bir soruşturmanın olmasının da vicdanları aklayacağını" vurgulamıştı.

Image copyrightkaraman

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının BBC Türkçe’ye verdiği bilgiye göre Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları (KAİMDER) ile ilgili olarak, Karaman Valiliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından adli ve idari soruşturmalar yürütülüyor.image

Ayrıca bu vakıf ve derneğin yöneticilerinin, Muharrem Büyüktürk'ün işlediği iddia edilen suçlarla ilgili bilgi sahibi olup olmadıklarına dair de, başsavcılık tarafından ayrı bir soruşturma açılmış durumda.