Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TEKRAR ERGENEKON'UN SAVCISIYIM DESENE
TEKRAR ERGENEKON'UN SAVCISIYIM DESENE
Tutuklamalar için 'oh olsun' dercesine canlı yayınlarda gezenler, kumpasın ifşaası sonrası sessizliğe büründü.Bakın Ergenekon için kimler neler söylemişti?
21 Nisan 2016, 14:26

 

12 Haziran 2007′de Ümraniye’de bir gecekonduda 27 adet el bombasının bulunmasıyla başlayan Ergenekon süreci 9 yıllık serüvenin ardından bugün Yargıtay’ın kararıyla resmen tarih oldu. Kimisi “Gülen cemaatinin Türkiye’yi dizayn çalışması” dedi kimisi ise “AKP’nin orduya yaptığı bir operasyon”

İlk gözaltılarının ardından yıllarca dalga dalga büyütülen operasyonda birçok siyasetçi, yazar, asker, polis hücre köşelerine atıldı. Kumpas olduğu tescilenen Ergenekon operasyonu birçok insanın canına da mal oldu. Kısacası son 9 yılda Türkiye’nin üzerinden alev alev yakan bir Ergenekon kumpası geçti. image

Son 14 yıldır Türkiye’nin idaresinden sorumlu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarının ilgili isimleri kumpasın sorumluluğunu hiç üstlenmedi. Süreci, Başbakanlığı döneminde yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan, suçu hep Gülen cemaati başta olmak üzere başka yerlere attı. Peki hâlâ devleti yöneten isimler, zamanında Ergenekon kumpası için neler söylemişti? İşte Ergenekon tarihinden birkaç başlık…

 

“BU DAVANIN SAVCISIYIM”

15 Temmuz 2008- O dönem Başbakanlık koltuğunda oturan Erdoğan, Ergenekon savcılarının iddianameyi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiklerinin hemen ertesi günü, “Bu davanın savcısıyım” çıkışında bulunmuştu. Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Ergenekon davasında kendisine savcı yakıştırmasında bulunduğunu hatırlanan Erdoğan “Millet adına hakkı aramanın hakkı savunmanın gayreti içindeyiz, eğer bu anlamda savcılık ise evet savcıyım” demişti.

FOTO:DHA – Ergenekon için en sert sözleri sarf eden diğer bir isim ise dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tı.

“O SAVCILARA BÜTÜN TÜRKİYE’NİN BORCU VAR”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise dalga dalga gelen Ergenekon operasyonlarının gölgesinde Gülen cemaatine ait Aksiyon dergisine verdiği söyleşide; düzmece delil ve gizli tanıklarla yürütülen Ergenekon ve Balyoz davalarında verilen kararlara destek vermiş, özel görevli yargıç ve savcıları övmüş; “Onlara bütün Türkiye’nin demokrasi adına büyük bir borcu var” demişti.

“TÜRKİYE BAĞIRSAKLARINI TEMİZLİYOR”

Yine dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, o dönem bir televizyon programında “Türkiye iyi bir noktaya gidiyor. Bu sıkıntılar, sancılar bir taraftan doğum sancısıdır. Bir taraftan da bağırsakların temizlenmesidir” demişti.

FOTO:DHA – Dönemin AB Bakanı Egemen Bağış da Ergenekon tutuklamalarını desteklemişti.

“HİZAYA SOKTUK”

Dönemin Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise 2012 yılında Ergenekon ve Balyoz kahramanlarını kastederek, “Maalesef Türkiye’de bulanık suda balık avlamaya alışmış zihniyetlerin hep önümüze engeller çıkarmaya çalıştığını gördük. Türkiye’dekileri hizaya soktuk” diye konuşmuştu.

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK HUKUKİ HESAPLAŞMASI”

AKP Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ise 2013 yılının Ağustos ayında yaptığı bir açıklamada “Cumhuriyet tarihinin en büyük hukuki hesaplaşması” tanımını yapmış ve “sadece bir zihniyetten hesap sorulmamış, aynı zamanda bu anlayış yargı yoluyla tasfiye edilmiştir.” diye konuşmuştu.

FOTO:DHA – Dönemin AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik de tutuklamaları “olumlu” bulmuştu.

“KURDA MERHAMET ETMEK KUZUYA ZULÜMDÜR”

Dönemin AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik ise Ergenekon mağdurlarına ceza yağdığı dakikalarda katıldığı bir televisyon programında “Şunu unutmamak lazım. Türkiye yıllardır darbe tehdidi altındaydı. Merhamet adaleti engellerse o merhametten maraz doğar. Kurda merhamet etmek kuzuya zulum etmektir” yorumunda bulunmuştu.

ERGENEKON YAZARLARI!

Şu anda AKP milletvekili olan Şamil Tayyar da o dönöm gazeteci sıfatıyla Ergenekon üzerine kitaplar yazmış, Ergenekon’un masaya yatırıldığı tartışma programlarının vazgeçilmez konuklarından birisi olmuştu. Yine Tayyar gibi Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı da Ergenekon konusunda bilirkişi kesilmiş ve program program gezmişti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR