Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AMED SPOR'A PROTOKOL TRİBÜNÜNDE LİNÇ GİRİŞİMİ
AMED SPOR'A PROTOKOL TRİBÜNÜNDE LİNÇ GİRİŞİMİ
2. lig takımı Amedspor'un yöneticileri, Ankaragücü maçı sırasında saldırıya uğradı. Amedsporlu bir yöneticinin 2.5 metreden atıldığı 3 yöneticinin burnunun kırıldığı, 1 yöneticinin ise beyin sarsıntısı geçirdiği tam bir öldürmeye teşebbüs sahneleri yaşandıi.
25 Nisan 2016, 14:15

 

Diyarbakır Amed Spor'a yapılan ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi.TFF nin üç maymunu oynaması ilerdeki günlerde çok daha vahim olayların stadlarda olacağına işaret oldu.


Maçın devam ettiği anlarda yaşanan olaylarda, protokol tribünü çıkış merdivenlerine düşen Amedsportif yöneticiyi polis soyunma odasına aldı ve linç edilmekten kurtarıldı

 

2. lig ekiplerinden Ankaragücü ile Amedspor arasındaki karşılaşma 1-1 devam ederken, Amedspor'un 85. dakikada 2-1 öne geçmesinin ardından, protokol tribününde bulunan Amedspor yöneticileri saldırıya uğradı.

Asbaşkan, genel sekreter, basın sözcüsü, kulüp avukatı ve Amedspor taraftarı bir kadın saldırıların hedefi oldu.

Dün yaşanan saldırının görüntüleri ise bugün ortaya çıktı. 

DHA'nın haberine göre, bazı kişiler Amedspor yöneticilerine saldırdı ve protokol tirübünü karıştı. Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner tartışmayı engellemek için araya girdi ancak saldırı devam etti. Amedspor yöneticileri yumruk ve tekmeler yerken, bir yönetici merdiven boşluğundan aşağı atıldı ve medüvenlerde linç girişimine Ankaragüçlü yöneticiler ve hatırlı şahsiyetler ! katıldı..

image

Maçın devam ettiği anlarda yaşanan olaylarda, protokol tribünü çıkış merdivenlerine düşen Amedspor yöneticisini polis soyunma odasına aldı ve linç edilmekten kurtardı.

Karakol polislerine ifade veren ve hastaneden darp raporu alan Amedsportif yöneticileri saldıranlar hakkında şikâyetçi oldu.

6 kişi yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saldırdıkları kamera kayıtları ile tespit edilen 6 kişinin yakalandığı, görüntülerde yer alan ancak kimliği henüz tespit edilemeyen 4 kişinin ise aranmasına devam edildiği belirtildi.

 Polisin geç kaldığı müdahalede Amedspotif yöneticileri yumruk ve tekmeler yiyip, merdiven boşluğundan aşağı atıldı.

"Müsabakanın ikinci yarısında, saat 17.11'de Amed Sportif Faaliyetler takımının 2. golü atıp müsabakada 2-1 üstünlüğü sağladıktan sonra Amed Sportif Faaliyetler Kulübü yöneticilerinin sevinmeleri üzerine protokol tribününde meydana gelen olaylarla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde, Amed Spor yöneticilerine fiilen saldırdıkları kamera kayıtları ile tespit edilen ve MKE Ankaragücü Spor Kulübü'nün davetlisi olarak protokol tribününde bulunan O.K., K.Ç., A.K., O.G., İ.B., V.K. isimli şahıslar yakalandı. Kamera görüntülerinde bulunmakla beraber kimliği henüz tespit edilemeyen 4 kişinin aranmasına devam edilmektedir."

Açıklamada şüpheliler hakkında 6222 sayılı kanunun 17. maddesindeki  "spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi" ve "kasten yaralama" suçundan işlem başlatıldığı ifade edildi.

Yaralı Amed Sportif Faaliyetler kulüp yöneticilerinin, Ankara Numune Hastanesi'ne ve Esenboğa Havalimanı'na "polis eşliğinde, güvenli şekilde götürüldüğü" belirtilen açıklamada ayrıca, "misafir takım oyuncularını taşıyan otobüsün polis eşliğinde herhangi bir taşkınlık veya taşlama olayına meydan verilmeden havalimanına ulaştırıldığı" aktarıldı.

Açıklamada, protokol tribününde olayların çıkmasıyla birlikte, tribündeki görevlilerin olaylara müdahalesi sırasında, görevli bir emniyet mensubunun yaralandığı da kaydedildi. 

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, dün Amed Sportif Faaliyetler ile yapılan maçta çıkan olayların kendilerini de üzdüğünü söyledi.

Yiğiner, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta dün Ankara'da oynanan MKE Ankaragücü-Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında çıkan olayların centilmenlik dışı olduğunu belirterek, "Böyle olaylarda adımızın geçmesi hoş değil. Yaşananlar, bizim de onaylamadığımız olaylar." dedi.

Karşılaşmayı Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Ali Karakaş ile yan yana izlediklerini ifade eden Yiğiner, "Rakibin attığı ikinci golden sonra protokol tribününde maçı takip eden Amed Sportif Faaliyetler'in yöneticileri, sevinç sonrasında tepki almışlar. Taraflar arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüşmüş. Biz de araya girerek olayları yatıştırdık." diye konuştu.

Yaşananları 'olmaması gereken centilmenlik dışı hareketler' olarak değerlendiren Yiğiner, "Sonuçta misafir olarak gelmişler. Bu tür olayları onaylamamız mümkün değil. Daha sonra başkan Ali Karakaş ile telefonda da görüştüm ve kendilerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi ilettim." değerlendirmesinde bulundu.

 Bize yönelik saldırının sorumlusu TFF’dir

Amedspor Asbaşkanı Nurullah Edemen, dün Ankara’da uğradıkları saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saldırıda burnu kırılan Edemen, kendilerine sadece taraftarların değil Ankaragücü’nün yöneticileri ile güvenlikçilerin de saldırdığını söyledi.

Amedspor Kulüp Başkanı Ali Karakaş, saldırıyı ‘utanç verici’ olarak nitelendirirken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Amedspor’a yaklaşımının saldırının sebebi olduğunu ifade etti.

Karakaş, şunları söyledi:

“İkinci golümüzden sonra 30 kişlilik grup bize tekme tokat saldırdı. Aralarında güvenlik görevlileri de vardı. Spor adına utanç verici bir durum.

“Bu çirkin saldırını sebebi Türkiye Futbol Federasyonu’nun Amedspor’a olan siyasi yaklaşımıdır. Bu saldırı Amedspor şahsında Amedspor gönül vermiş herkese yapılan saldırıdır.” "Mücadelemize devam edeceğiz. Saldırganlarla ilgili yargı yoluna başvurduk. Türkiye’de sonuç alamazsak AİHM ve FIFA’ya başvuracağız." ifadelerini kullandı.

Linç girişimine işaret etti '' Hedef halindeyiz ''

Nurullah Edemen, saldırının yüzeysel değil ölüme kast etmek olduğunu ifade etti. Yaşananların  Türkiye futbolu adına utanç verici olduğunu söyleyen Edemen, Türkiye Futbol Federasyonu’nun sezon başından beri Amedspor’u hedef haline getirdiğini belirterek, “Bize yönelik saldırının sorumlusu Türkiye Futbol Federasyonu’dur” dedi.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR