Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MAHKEMEYE AYAKLARI ZİNCİRLİ GETİRİLDİ
MAHKEMEYE AYAKLARI ZİNCİRLİ GETİRİLDİ
Reza Zarrab mahkemeye, lacivert bir üniforma içinde, ayakları zincirli, elleri serbest halde getirildi. Zarrab, ABD'nin Oklahoma City Federal Cezaevi ve Transfer Merkezi'nde bir hafta tutuklu kaldıktan sonra New York'a uçakla nakledilmişti
27 Nisan 2016, 19:41

 

ABD'de tutuklanan ve bugün New York'ta yargılanmasına başlanan İran asıllı Türk işadamıReza Zarrab, hâkim karşısına çıktı. Zarrab'ın suçlamaları reddettiği duruşmanın başında ABD'li hâkim Richard Berman, 2014 yılında yaptığı İstanbul seyahatini anlattı.

Geçen ay ABD'nin Miami kentinde tutuklanan ZarrabNew York'taki Manhattan Bölge Mahkemesi'nde yargılanıyor.image

İran'a uygulanan ABD yaptırımlarının delinmesine yardımcı olmakla itham edilen Zarrab, ilk duruşmada, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Hürriyet Gazetesi New York muhabiri Razi Canikligil, mahkeme binasına geceyi geçirdiği Metropolitan Cezaevi’nden siyah minibüs ile getirilen Zarrab'ın, mahkeme salonuna kirli sakalı ve koyu lacivert cezaevi elbisesi ile girdiğini aktardı. Zarrab, yerine oturduktan sonra salonun arka bölümünde oturan 30 kadar izleyiciye bakarak,Türk avukatı Şeyda Yıldırım’a selam verdi. DHA'nın haberine göre; Zarrab'ın ayaklarının da zincirli olduğu görüldü.image

ŞAİBELİ ALTIN TİCARETİ TÜRKİYE'DE ONU MUTEBER YAPMIŞTI

BİR SONRAKİ DURUŞMA 16 HAZİRAN'DA

ABD'li hâkim Richard Berman'ın karşısına çıkan Zarrab’ın yargılandığı davanın ilk duruşması 15 dakika sürdü. 

Başsavcılık dava sürecini belirlemek için bir sonraki duruşma için en az 30 güne ihtiyaçları olduklarını belirtince, taraflar 16 Haziran tarihi üzerinde anlaştılar.

New York Times muhabiri Benjamin Weiser'ın aktardığına göre, ABD'li savcı Sidhardha Kamaraju, mahkeme belgelerinin yüz binlerce sayfa e-posta yazışmasının yanı sıra banka ve telefon kayıtlarını içerdiğini belirtti.

Duruşmaya, Zarrab'ı tutuklatan ABD'li başsavcı Preet Bharara katılmadı.

Hâkim Berman, duruşmanın başında yaptığı konuşmada, 2014 yılında geldiği İstanbul’un çok güzel bir kent olduğunu ve halkını çok sıcak bulduğunu belirtti.

İstanbul’da Birleşmiş Milletler sponsorluğunda ‘hukukun üstünlüğü’ konulu uluslararası bir sempozyuma katıldığını söyleyen Berman, ‘Benim bu mahkemedeki kariyerimin ve biraz önce anlattığım gibi İstanbul’daki organizasyon gibi uluslararası tecrübemin, bu davaya adil bir şekilde yaklaşmam için yeterli olduğuna inanıyorum’ dedi.

Berman, daha sonra Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman’a dönerek, "Sayın Zarrab ile birlikte iddianameyi incelemeye vaktiniz oldu mu?" diye sordu.

"ÇOK ADİL BİR HAKİM OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ"

Brafman, müvekkilinin "suçsuz" olduğunu ve savunma yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Brafman, "Sizin İstanbul’daki panele katıldığınızı ve çok adil bir hâkim olduğunuzu biliyoruz. Buna hiç şüphemiz yok" dedi.

BAŞKONSOLOSLUKTAN SÖZLEŞMELİ MEMUR DA İZLEDİ

Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu adına çalışan ve ABD'deki Türk vatandaşlarının mahkemelerdeki adil yargılanmalarını takip eden bir sözleşmeli memur da duruşma salonunda hazır bulundu.  

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR